Šokantno: Scientologi so Tomu Cruiseu izbirali punco!

Sodeč po tem, kar je razkrila Maureen Orth, so scientologi kot idealno spremljevalko Toma Cruisea izbrali Nazanin Boniadi, londonsko igralko iranskega porekla in scientologinjo. S slavnim igralcem je bila v zvezi od novembra 2004 do januarja 2005.

12. 9. 2012

Revija Vanity Fair je v oktobrski številki, ki je že v prodaji, objavila eksplozivno naslovnico z napisom 'Česa Katie ni vedela'.

Posebna dopisnica te revije Maureen Orth piše, da se je leta 2004 ameriška scientološka cerkev, ki jo vodi Tomov najboljši prijatelj David Miscavige, odločila, da mora njen največji zvezdnik najti žensko, ker mu je imidž že začel razpadati zaradi ekscentričnosti in samskega življenja. Tedaj najnovejše tržne raziskave so pokazale, da ga imajo ženske za naravnost strašnega. Davidova soproga Shelly je dobila nalogo, da najde absolutno sprejemljivo žensko, ki bi popravila Cruiseov rejting. Po besedah nekaj virov, ki jih navaja Maureen, so scientologi razvili zapleten sistem avdicij, na katere so najprej povabili igralke, ki so že bile članice scientološke cerkve. Rekli so jim, da gre za avdicijo za nov izobraževalni film, a vprašanja na avdiciji so bila čudna. Eno izmed njih se je na primer glasilo: "Kaj menite o Tomu Cruiseu?" Scientolog Marc Headley razlaga, da je pregledal več videoposnetkov avdicij, ker je bil takrat šef televizijskega studia scientološke cerkve:

"Stvar ni bila samo v tem, da bi našli žensko, ki bi zadovoljila svojega moža, ampak žensko, ki bi bila članica scientološke cerkve."

Terapija uma

Obe Tomovi nekdanji življenjski sopotnici, Nicole Kidman in Penélope Cruz, sta zavračali kakršenkoli vpliv scientologije in Davida Miscavigea.

"To pa ni mogoče, ker Tom takoj podivja," pojasnjuje Headley.

Scientološka cerkev je že zanikala, da so organizirali kakršnokoli iskanje. Ljudi, ki so bili viri za Vanity Fair, pa scientologi zavračajo kot odpadnike. Miscavige in Cruise nista hotela sodelovati pri nastajanju članka.

Sodeč po tem, kar je razkrila Orthova, so na avdicijah izbrali Nazanin Boniadi, londonsko igralko iranskega porekla in seveda scientologinjo. Nazanin je bila s Tomom v zvezi od novembra 2004 do januarja 2005. Ko so se odločili zanjo, so ji rekli, da je bila izbrana za zelo pomembno misijo. Na to vlogo so jo kar mesec dni pripravljali prav vsak dan, in sicer z avditiranjem, procesom, ki je po prepričanju scientologov vrhunska diagnostika in terapija uma, v organizaciji Miscavigea pa je najpogosteje služil za zbiranje skrivnosti o zvezdah. Nazanin je svojemu avditorju izdala tudi najbolj zasebne podrobnosti, celo podrobnosti o seksualnem življenju. Menda so ji naročili, naj se znebi zobnega aparata, rdečkastih pramenov in fanta.

Sovražnik cerkve

Po pričanju nekega vira so ji pokazali dokumente z avditiranja njenega fanta, da so pospešili konec njune zveze. Toda scientologi so takoj zanikali kakršnokoli zlorabo takšnih materialov. Neki drugi vir trdi, da je Nazanin podpisala pogodbo o tajnosti, poleg tega pa so ji zagrozili, da bo razglašena za sovražnico cerkve, če bo zafrknila stvar.

Novembra 2004 so jo vkrcali na letalo za New York, kjer je spoznala Toma. Na prvem zmenku sta šla na večerjo v trendovsko restavracijo Nobu, kjer so jima družbo delali scientologi. Potem sta šla še drsat v Rockefeller Center, ki so ga zaradi njiju zaprli za javnost. Tisto noč sta preživela skupaj, a Orthova je našla vire, ki trdijo, da dobro vedo, da nista seksala. Staršem je lahko povedala le to, da je v okviru posebnega scientološkega projekta v New Yorku. Prvi mesec zveze je bil čudovit, že v drugem pa so se začele težave. Če je naredila ali rekla kaj, kar se Cruiseu ni zdelo prav, je to takoj prijavil komu od scientologov. Začelo se je, ko je Tom dobil scientološko svobodnjaško medaljo časti, Nazanin pa mu je rekla:

"Bravo, vsa čast ti!"

Njena iskrena čestitka je implicirala, da je igralec na neki način neizkušen, da se ona do njega vede pokroviteljsko. Vsaj tako je čestitka zvenela v njegovih ušesih. Po pričanju nekega drugega vira je Miscavige Cruisea opozoril, da ga je Nazanin užalila, ker je kot gostiteljica njemu in njegovi ženi v Telluridu 'prehitro govorila in uporabljala izraz oprostite kot vprašalno obliko'. Nazanin je bila sicer zaljubljena v zvezdnika, a njegovi čustveni izlivi, še posebej javni, so bili preveč.

"Več ljubezni mi dajejo statisti kot ti," ji je pogosto govoril.

Sledilo maščevanje

Nazanin je morala vsak dan dve do tri ure preživeti v znamenju 'čiščenja negativnih misli o Tomu'. Počutila se je povsem odrezano od sveta, njen edini vir denarja je bila kreditna kartica, izdana na ime Tomovega produkcijskega podjetja. Po omenjenih pripombah Miscavigea je Tom začel povsem ignorirati Nazanin, čeprav se je ta že vselila v njegovo hišo. Ukazal ji je, naj se do konca januarja 2005 izseli v scientološki zvezdniški center. Rekli so ji, da si Cruise želi nekoga, 'ki ima svoj jaz – kot Nicole'. Ko je vprašala, zakaj sam ne prekine razmerja z njo, ji je bilo rečeno, da Tom noče, da ga kdorkoli vznemirja.

Povsem zlomljena Nazanin je vse povedala neki prijateljici iz cerkve. In bila kaznovana. Ukazali so ji, da riba stranišča z zobno ščetko, čisti ploščice s kislino, koplje kanale sredi noči in na ulici prodaja knjigo Dianetika L. Rona Hubarrda. Tom pa je v tistem času že spoznal Katie Holmes. Ona je bila tista, ki jo je iskal, samozavestna in prekrasna mlada ženska. Usodno sta se zaljubila in Katie je upala, da bo zaradi zveze s Cruiseom zacvetela tudi njena kariera. Andrew Morton v svoji knjigi o Tomu trdi, da je morala tudi Katie na avdicijo, na kateri je premagala vse druge kandidatke, a da tega nikoli ne bo priznala. Ko je šlo za podpis predporočne pogodbe, je osebno sodeloval njen oče, po poklicu odvetnik, ki ji je svetoval, kako naj se poroči s Tomom, ne da bi postala ujetnica scientologov.

Katie se je sicer udeleževala vseh scientoloških zborovanj in hodila na avditiranja, a tam ni ničesar razkrila. Težave so se začele, ko je njuna hčerka Suri začela rasti, Katiejina kariera pa ne. Takrat je namreč nehala paziti na Tomov imidž. Ni hodila več na prireditve, paparacem se je kazala zapuščena in nesrečna, razvila je podroben načrt in Cruisea zapustila na način, ki ga je zalotil nepripravljenega in mu onemogočil, da bi ji vzel Suri, kot je vzel otroka Kidmanovi. Tomu torej ponovno ni uspelo ohraniti razmerja s samozavestno žensko.