Slavne navdušila satanistična sekta s seksualnimi rituali

Hollywoodske zvezde so se očitno naveličale popularne scientologije, saj so našle novo sekto, ki se ji pridružujejo v čedalje večjem številu. Pozornost na 'zvezdniško religijo' je nazadnje usmerila Peaches Geldof, ki je svojim sledilcem na Twitterju sporočila, naj raziščejo 'sistem verovanja, ki se ga da prenesti v vsakdanje življenje in s pomočjo katerega je mogoče doseči pravi notranji mir'.

Nazadnje se je satanistični sekti pridružila Peaches. (foto: Shutterstock) Shutterstock
3. 5. 2013

Hčerka dobrodelnega glasbenika Boba Geldofa se je odločila, da bo svoja verska prepričanja delila s svojimi 148.000 sledilci na Twitterju. Štiriindvajsetletna nosečnica Peaches Geldof je oboževalcem pokazala svojo tetovažo, posvečeno satanistični sekti.

Mama dečka Astale je privrženka sekte Ordo Templi Orientis, znane tudi pod kratico O.T.O. Na levo podlaket si je dala vtetovirati začetnice satanističnega kulta, katerega poglavar je Aleister Crowley, ki je ta kult ustvaril na začetku 20. stoletja.

Ko jo je neka oboževalka vprašala, kako bi lahko izvedela kaj več o njegovem nauku, ji je nekdanja privrženka scientologije in judovske kabale svetovala, naj prebere njegove knjige, ki jih je označila za zelo zanimive.

Crowley, rojen leta 1875 v ugledni britanski družini, se je vse do svoje smrti leta 1947 predstavljal kot Velika zver 666. Preden je umrl, pa je o sebi izjavil, da je 'najzlobnejši človek, ki je kdaj hodil po Zemlji'. Njegovi nauki so vključevali sadomazohistične seksualne rituale z moškimi in ženskami ter uporabo trdih mamil.

Peaches je zadnja v nizu slavnih oseb, ki so se priklonile njegovi sekti. Jimmy Page, kitarist legendarne skupine Led Zeppelin, je sodeloval v okultnih ritualih, nad Crowleyjem pa se je celo tako zelo navdušil, da je kupil njegov nekdanji dom na Škotskem.

Sekti je dal neprecenljivo publiciteto

S to sekto povezujejo tudi nesramno bogatega raperja Jay-Z-ja, ki je že večkrat uporabil fotografije in citate iz Crowleyjevih naukov. Poskrbel je za neprecenljivo publiciteto sekte, saj je nosil majico, na kateri je pisalo 'Počni, kar te je volja'. Moto sekte se namreč glasi 'Počni, kar te je volja, in to bo cel zakon'.

Tudi raperjeva linija oblačil Rocawear vključuje fotografije, na katerih je 'oko, ki vse vidi' v trikotniku, oko Horusa, starodavnega egipčanskega simbola, ki je pogosto omenjan v okultnih besedilih, in glava Bafometa, demona s človeškim telesom in kozjo glavo z rogovi. Teoretiki zarote trdijo, da je to dokaz, da je Jay-Z član tajnega masonskega gibanja. Po njihovem mnenju je ta sekta prodrla že globoko v elitne sloje družbe.

No, večina pa vendarle zavzema nekoliko bolj pragmatično stališče in je prepričana, da gre le za najobičajnejši hollywoodski trend, ki bo prej ali slej zamrl. Kakorkoli že, tudi Jay-Z-jeva varovanka, priljubljena glasbenica Rihanna, se je v javnosti pred nedavnim pojavila z majico, na kateri je bil izpisan Crowleyjev življenjski moto.

Trenirajo svobodno voljo

Pristaši religijskega reda O.T.O. (red vzhodnega hrama ali starodavni red orientalskih templjarjev) še vedno prakticirajo okultne rituale, ki jih je Crowley določil v svojih knjigah.

"Nismo masovna organizacija, v Veliki Britaniji nas je na stotine, na svetu pa na tisoče. Slavne osebe niso vedno blagoslov ali korist. Pogosto nas ne razumejo in k nam pristopajo površno, prek medijev pa se potem ustvarja napačna slika o nas. Številne zgodbe o Crowleyju, kot je tista, da si je dal zobe zbrusiti v podočnike, so nesmiselne. Priznavamo pa, da gre za kult, posvečen seksualnosti, saj prepoznavamo, razumemo in sprejemamo njeno pomembnost," je razkril 62-letni John Bonner, vodja sekte v Veliki Britaniji.

Privrženci sekte še trdijo, da so potrebna leta učenja, preden je posameznik sposoben dojeti njihovo religijo, podobno kot v primeru enako kontroverzne scientološke cerkve, katere najslavnejši pripadnik je Tom Cruise. Toda učenje scientologije je izredno drago, medtem ko O.T.O. ne zahteva finančnih doprinosov.

Pokojni Ted Gunderson, nekdanji agent FBI, ki je preiskoval satanistične kroge v Los Angelesu, je razkril, da Crowleyjev nauk o žrtvovanju demona sugerira na človeško žrtev, po možnosti 'inteligentnega mladega dečka'. Bonner je takoj zanikal trditve, da on in njegovi kolegi odobravajo takšne ekscese, in poudaril, da ljudem, ki se odločijo, da bodo zapustili to religijo, celo pošiljajo pisma s čestitkami, saj ti posamezniki po njihovem mnenju na ta način trenirajo svobodno voljo.

Obrazložil je, da se številni ljudje niso sposobni soočiti z zapletenimi Crowleyjevimi nauki, da je ta izziv pač preprosto prevelik zanje: "Potrebna sta čas in učenje. Človek se nam mora pridružiti in prestati proces iniciacije, preden lahko vse skupaj sploh razume. Po svojih prepričanjih ne moremo nikogar odgnati. Če je človek star več kot 18 let in po svoji volji sodeluje v iniciacijah, potem ima nesporno pravico do članstva."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri