Skeptiki so si privoščili Turoffa

Medij in psihični kirurg, Stephen Turoff, je precej znan tudi v Sloveniji, saj se vsake toliko mudi na Bledu, kjer proti plačilu vodi svoje zdravilne kroge in prireja posebne maše v jami na Socerbu, ki jo je sam posvetil.

10. 7. 2008

To, da ga je pri nas obiskalo že veliko ljudi, še več pa jih je bralo njegove knjige, od katerih so nekatere prevedene v slovenščino, seveda ni potrebno poudarjati.

Presliši vsako kritiko?

Mnenja na raznoraznih forumih glede njegovih sposobnosti so sicer precej deljena, a novih in novih oboževalcev pri nas mu gotovo ne bo zmanjkalo.

A medtem, ko jih je veliko nad njim in njegovimi domnevnimi močmi nekritično navdušenih, mnogim pa se zdi naravnost čudežen, so ga nekateri kritiki, med njimi tudi slavni James Randi, že označili za navadnega prevaranta.

Razkrinkan pred kamerami

Nedavno tega se je tako v Veliki Britaniji, kjer Stephen Turoff sicer živi in dela v svoji alternativni kliniki, z njim ukvarjala tudi televizijska ekipa šova ‘Conning the conmen’ (ali v prevodu: Prevarajmo prevaranta!). Ekipa se ga je lotila tako, kot se je pred njim že lotila tudi drugih samooklicanih psihikov, medijev in zdravlicev.

In medijske slave željan ‘veliki psihik’ Stephen Turoff jim je gladko ... nasedel!

V prispevku, ki so ga objavili tudi na portalu Bad Psychics, tako pokažejo Stephena Turoffa v luči, v kakršni ga Slovenci bolj ali manj ne poznamo.

Do hiše z bazenom s kosmi vate

V prispevku boš videla Turoffa v svoji tipični, za multimilijonarja precej nenavadni, oranžni opravi pred njegovo kliniko v bližini Londona, kjer se (tako kot v Sloveniji) obračajo veliki denarji, kasneje pa tudi pred njegovo hišo z ogromnim bazenom. A najbolj zanimivi posnetki šele prihajajo.

Posneli so ga namreč tudi med njegovim delom - med psihičnimi operacijami, pri katerih iz trebuha s pomočjo navadnih škarjic vleče materializirano ‘negativno energijo’. Vse v redu in prav, če se na koncu ne bi izkazalo, da so ‘zločesti skupki’ le navadni kosmi vate!

Jasnovidec, ki ne prepozna prevare?

Ekipa je šla pri svojem razkrinkavanju še dlje.

Podtaknili so mu še primer ‘lažne obsedenosti’. Dekle, ki je v ordinaciji Turoffa zaigrala, da jo obseda duh umrle ženske, je slavnega jasnovidca več kot očitno zlahka prevarala. Še več. Neverjetno naivno se je odzval na izmišljeno kanalizirano ‘sporočilo’ iz onostranstva, ki ga je zaigrala lažna pacientka, in po 'nareku umrle' pred televizijskimi kamerami blagoslovil še kip leva na Trafalgar Squeru ...

Kakorkoli že, slavnega psihičnega kirurga so si več kot pošteno privoščili, na tebi pa je, kaj si boš o vsem skupaj zdaj mislila ti.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri