Savina Atai je Giorgosa ozdravila luskavice

V zadnjem mesecu, ko je bil lepi Grk Giorgos pri Savini Atai v Sloveniji, je pri njej gostoval tudi dr. Arturo Peal, svetovno znani mojster terapevtske joge in zdravnik kitajske medicine iz ZDA.

3. 1. 2013

Ker sta Savina in Arturo cele dneve tičala skupaj, delala in učila, ju je potem Giorgos vsak večer pričakal in razvajal s svojimi mojstrovinami.

Pripravil jima je celo čisto pravo 'thanksgiving' večerjo. Onadva pa sta se mu oddolžila tako, da sta ga učila joge – in zdravila.

Hvaležen učenec

»Najino 'obdelavo' je Giorgos vzel čisto preveč resno in vadil celo z rumeno piko iz kurkume na čelu,« nam je v smehu povedala Savina.

»Pridružil se nama je tudi na tridnevni intenzivni kliniki regeneracije, ki sva jo vodila v Hotelu Golf na Bledu, in oddelal vseh 12 ur programa na dan. Najbolj je užival v jogi obraza. Pa v moksi – ki ji pravijo tudi sestra akupunkture; s to kadečo cigaro iz pelina se tretira pomlajevalne in zdravilne točke. Vadba, moksa in pa obilje zelenih smoothiejev s superživili, ki sem mu jih pripravljala, so mu v desetih dneh za več kot 70 odstotkov umirili hudo luskavico, s katero se neuspešno spopada že desetletje.

Nadaljevanje sledi

»Giorgos si je nadvse zaželel, da mu takoj po novem letu (ki ga bom seveda preživela pri njem na Kreti, le kje bi ga drugje ...) pripravim tritedenski zdravilni program, nutricistični in vadbeni, da se bo luskavica res pozdravila. Seveda mu bom z največjim veseljem ustregla,« razneženo o svojem ljubem razlaga Savina.

O tem, koliko ji pomenijo sladki trenutki z njim, govori že dejstvo, da ga je pred dnevi, kljub njegovemu skoraj do konca natrpanemu urniku, popeljala v Postojnsko jamo in žarela kot sonce, ko jo je Giorgos spremljal na dobrodelni prireditvi Vidim cilj za športnike Alana Kobilice. Tam je na dražbi kupil tudi Savinino sliko, ki bo po njegovih besedah dobila častno mesto v njegovi vili na Kreti.

Sonja Javornik za revijo Nova

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri