Preženi zimsko lenobo: ‘Tibetančki’ malo drugače

Zimsko lenobo in mraz preženi s preprostimi tibetanskimi vajami – vrelcem mladosti.

Tibetanske vaje - preženi zimsko lenobo in mraz. (foto: Shutterstock) Shutterstock
26. 2. 2012
  • Vaje pospešujejo pretok energije skozi sedem glavnih energetskih centrov (čaker). S staranjem ali boleznijo se pretok energije skozi centre zmanjšuje, redna vadba 'tibetancev' pa pomaga ta pretok ohranjati in okrepiti.
  • Čeprav so vaje preproste (oglej si jih na www.aktivni.si), krepijo celotno telo in umirijo um, zato se po njihovem izvajanju lažje pripraviš na študij, zahteven projekt ali športni podvig. Najbolje je, da jih izvajaš vsako jutro in se tako opremiš z energijo in osredotočenostjo za ves dan.
  • Z novim načinom izvajanja tibetančkov močno stimuliraš življenjsko energijo, v njih pa je skrit tudi ključ samozdravljenja. V novem izvajanju so zelo pomembni vdih, zadrževanje diha in izdih, dodano pa je še stiskanje mišic medeničnega dna. Ker so vaje energetsko zelo močne, jih ni treba izvajati vsak dan, poleg tega pa je dovolj sedem ponovitev vsake vaje. V Tanergiji (www.tanergija.si) jih boš osvojila na kratki delavnici.

Še nasvet

Kako zaščititi kožo za zimske športe?

Pri zimskih športih kožo najbolj izsušita veter in nizka temperatura, zato v takšnih razmerah poleg kreme za vlaženje in tiste z visokim UV-filtrom uporabi bombažni šal in zaščitna očala, ki zaščitita kožo obraza.

Po koncu treninga kožo očisti z mlekom, in ne le s tonikom ali vodo, svetuje asist. dr. Larisa Stojanovič, dr. med., specialistka dermatovenerologije.

Besedilo: Petra Arula, fotografije: shutterstock

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri