Poznaš ritual LUNINE KOPELI? Takšno si privošči glede na svoje astro znamenje

Polna luna na petkov večer je idealna priložnost, da si tudi ti privoščiš malce čarobnosti.

Poznaš ritual LUNINE KOPELI? Takšno si privošči glede na svoje astro znamenje (foto: Profimedia) Profimedia
19. 11. 2021

Luna je mogočna nebesna svetilka, katere energijski vpliv čutimo vsi. V astrologiji naše lunino znamenje odraža naša najgloblja notranja čustva, a hkrati tudi način, kako jih predelujemo. V tarotu lunina karta odklepa našo podzavest in nas povezuje z intuicijo. Kakorkoli obrnemo, je luna resnično močna in vpliva na vse okoli sebe.

In prav te moči se lahko navzameš tudi sama … s pomočjo kopeli.

Z njeno tesno povezavo s čustvenim elementom vode (konec koncev luna vpliva na valovanje oceanov in človeško telo sestavlja ogromno vode!) je ritualna kopel preprost, a učinkovit način, kako lahko zajahaš val lunarne energije in manifestiraš svoje sanje.

S pomočjo rituala lunine kopeli se lahko povežeš z lunarnim ciklom in izkoristiš njegovo potencialno čarobnost. Svojo prakso časa zase in celostnega dobrega počutja lahko povečaš s čiščenjem tako svojega telesa kot tudi svojega *energetskega polja*. Čeprav si lahko lunino kopel pripraviš kadarkoli, ko potrebuješ dozo lunarne energije, pa lahko z uskladitvijo svojega rituala z različnimi luninimi fazami še dodatno povečaš potencial čarobnosti.

Ženskam, rojenim v teh znamenjih, pogosto niha razpoloženje (za ljudi so nepredvidljive)

Na primer: če se počutiš čustveno na dnu ali pa se ne moreš ločiti od nečesa iz preteklosti (saj veš, bivšega, na katerega ne nehaš misliti, nezaupanja vase, toksičnega vzorca vedenja – česarkoli, kar ti onemogoča, da živiš svoje najboljše življenje), ti lahko magična kopel med polno luno pomaga odstraniti tisto, kar ti več ne služi. In ko se odločiš za nov namen ali svež začetek (prijava na želeno delovno mesto, novo stanovanje, nov ljubimec), ti lahko kopel ob polni luni resnično pomaga manifestirati svoje želje z veliko mero osredotočenosti in jasnosti.

Lunino kopel si je najbolje privoščiti ponoči, ko luna na nebu sije v vsem svojem sijaju.

Nič ne skrbi, če je ne moreš tudi dejansko videti skozi okno – še zmeraj boš vedela, da je tam, in čutila njeno prisotnost. Pred začetkom vsakega rituala si pripravi primerno vzdušje – nekoliko zatemni luči in pripravi toplo kopel. Naj bo čarobno!

Zemlja (bik, devica in kozorog)

Zemeljska znamenja so uglašena s fizičnim svetom in ta ritual v tebi prebudi občutke ravnovesja ter te pripelje nazaj v tvoje središče. Ko se potopiš v kopel, zapri oči in si predstavljaj, da bosa stojiš sredi cvetočega vrta. Začuti zemljo med prsti, medtem ko samo sebe vizualiziraš med setvijo semena svojih novih namenov. Glej poganjke teh semen in zacveti v cvetove svojih največjih sanj. Na tem mestu ostani tako dolgo, kolikor potrebuješ, in ko imaš dovolj, vstani iz banje z novim občutkom namena.

Horoskop: TO astro znamenje je NESTRPNO do vseh (in astrologi pojasnjujejo, ZAKAJ)

Zrak (dvojčka, tehtnica in vodnar)

Pri zračnih znamenjih se vse vrti okoli idej in ta ritual je narejen za to, da te navdihne skozi sproščujoče dihanje. Prižgi svojo najljubšo sproščujočo glasbo. Medtem ko sediš v kopeli, zapri oči in začni sproščati vsako mišico svojega telesa posebej. Predstavljaj si živo rumen oblak, ki te obdaja s toplino sonca, saj te bo ta barva navdala z optimizmom in svežo perspektivo. Skozi nos dihaj v ta rumeni zrak, mu dovoli, da zaokroži po tvojem telesu, nato pa ga izdihni skozi usta. To ponovi nekajkrat, preden vstaneš iz kopeli. Nato na list papirja zapiši svoje ideje, ki so se ti porodile med to vajo. Naj ti bodo v navdih pri naslednjih korakih in doseganju tvojih sanj.

Voda (rak, škorpijon in ribi)

Občutljivim vodnim znamenjem vladajo njihova čustva, zato ta ritual služi kot priložnost, da odvržeš kakršnakoli čustvena bremena, ki te težijo. V toplo vodo dodaj kopalno sol, ki bo iz tebe izvlekla slabo energijo in te sprostila. Kožo nato očisti s pilingom – izberi takšnega s soljo ali eteričnimi olji, kot je sivka. Medtem ko sediš v kopeli, si predstavljaj, kako te voda čisti in iz tvojega energetskega polja odstranjuje odvečna čustva. Ko končaš, vizualiziraj, kako vsa ta nepotrebna čustva odtekajo v odtok skupaj z vodo. Ritual zaključi s skodelico najljubšega čaja.

Ogenj (oven, lev in strelec)

Ogenj je divji, strasten in težko ga je krotiti, zato ti ta ritual pomaga obvladati tvojo energijo in doseči zastavljene cilje. Preden se potopiš v kopel, na list papirja zapiši svoj namen. Bodi kar se da natančna, med opravljanjem rituala pa list pusti nekje v bližini. Banjo napolni z vodo, roza himalajsko soljo, lističi rdeče vrtnice in cimetovimi palčkami (lahko uporabiš tudi tistega v prahu, vendar bo čiščenje banje veliko težje). Ne le, da cimet spodbudi aktivacijo uroka, ampak je tudi naravni čistilec. Medtem ko sediš v kopeli, si sebe predstavljaj pri doseganju svojih največjih ciljev uresničevanju sanj. Ko končaš, zloži list papirja, na katerega si zapisala namen, prižgi vžigalico in ga zažgi.

Po predlogi Sarah Potter prevedla in priredila N. Š.

Horoskop: 5 astro znamenj s super močnim LIBIDOM