Pozitivne misli so kot depoziti v banki!

"Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj napredujem," je ena od najbolj znanih manter francoskega psihologa in farmacevta z imenom Émile Coué. Aplikacija te pozitivne avtosugestije se imenuje coueizem.

Pozitivne misli so kot depoziti v banki! (foto: shutterstock) shutterstock
12. 10. 2012

Ta mojster je poznal moč podzavestnega uma in avtosugestije, in ko je postal zdravnik, je svoje bolne paciente zdravil tako, da je dal pacientu vrv z 21 vozli in navodila, da naj prime prvi vozel in izreče zgornjo mantro, potem naj prime drugi vozel in zopet ponovi mantro in tako naprej. Bolnik je ozdravel in mislil, da ga je pravzaprav pozdravila zdravilna magična vrv. Ampak dejansko so bile pozitivne misli ta 'čarovnija'.

Ko to mantro izgovoriš 21-krat na dan, se tvoja energija in odnos do življenja spremenita iz negativne naravnanosti na pozitivno in s tem začneš privlačiti v svoje življenje pozitivne ljudi, situacije in okoliščine in – seveda – namesto bolezni zdravje.

Murphy je to tudi sicer zelo dobro ponazoril z mislijo, da so pozitivne misli kot depoziti v banki oziroma v naši podzavesti, na katere bomo prej kot slej dobili pozitivne obresti.

To je zagotovo ena najbolj donosnih investicij v življenju, se vam ne zdi?

Naredi torej vsak dan nekaj depozitov v svojo banko podzavesti!

Da bi se lažje spomnila na to, si lahko pozitivne misli, ki so ti všeč, nalepi na ogledalo, na računalniški zaslon, steno, hodnik, lahko si vsepovsod polepiš barvaste samolepilne listke, da se ti bo na vsakem koraku prikradel nasmeh na usta. Nekateri starši na tak način pomagajo tudi svojim otrokom in najstnikom, ki so preveč obremenjeni s težkimi ali stresnimi mislimi, da jim to negativno naravnanost pomagajo obrniti na pozitivno.

Lahko si tudi nastaviš alarm na telefonu na vsako uro, da te spomni na tvojo mantro.

Še nekaj je Murphy zapisal:

"Vaša podzavest je velika temnica. Je skrivni kraj, kjer se razvija vaše zunanje življenje."

Z drugimi besedami, naša realnost, ki se nam dogaja, je zgolj odsev naše notranjosti in misli.

Ampak to zdaj že veš in pridno upoštevaš, kajne?

Napisala Tina Puncer - strokovnjakinja za osebne finance, univerzitetna diplomirana ekonomistka ter predavateljica in idejni vodja projekta Mojadenarnica.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri