Proč s predsodki: Poklon črni barvi!

Črna barva je z vseh mogočih zornih kotov več kot zelo posebna barva.

18. 8. 2013 | Promocijsko sporočilo

In takšen status ima tudi v garderobah njenih ljubiteljev. Če imaš torej svoja črna oblačila tako rada, kot jih imamo rade me, potem vsekakor beri dalje.

Vsi ti se nikakor ne ozirajo na to, da njihovi najljubši barvi - tako kot njenemu antipolu (t.j. beli) - v teoriji barv dejansko odrekajo status barve, niti na to, da še naprej ostaja nerazumljena tudi z zornega kota nadvse popularnega simbolizma.

Moč in čar velike skrivnosti!

Obremenjena s težo simbolike smrti, tragike in žalosti, s katero jo povezuje predvsem z dušo, notranjim življenjem in skrivnostmi nezavednega slabo sprijaznjen Zahod, ji po krivici odrekajo njeno siceršnjo moč notranje integritete, svetovljanskosti, mondenosti, šika in nenazadanje večne in legendarne modnosti.

Si vedela, da:

  • za belo barvo velja, da razkriva, medtem ko črna skriva? Zato črno barvo tudi povezujejo z markantno skrivnostnostjo in globinami še nespoznanega. Črni zato pripisujejo kvaliteto pomirjujoče praznine (in z njo neskončnih možnosti), v kateri se v potencialu vse lahko še rodi in vanjo ponikne.
  • v nekaterih plemenskih skupnosti črna brava simbolizira plodnost in blaginjo? Pomisli na temne in črne oblake, ki vedno prinašajo pogosto težko pričakovani dež. Dež, ki napoji zemljo, rastline in živali ter omogoča preporod, preživetje in življenje,
  • črni poldragi kamni simbolizirajo samokontrolo in vztrajnost? Črni kamni so po tradiciji tudi nosilci zaščitniških energij.

Črni barvi skratka nikakor ne gre odreči mesta ne v naših življenjih in vsekakor ne tudi v naših omarah.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri