Planetarne postavitve napovedujejo veliko izzivov!

Veliki križ v kardinalnih znamenjih, ki ga sestavljajo Uran v Ovnu, Pluton v Kozorogu, Mars v Tehtnici in Jupiter v Raku, bo močno zaznamoval naša življenja in globalni gospodarsko-družbeno-politični parket.

Planetarne postavitve napovedujejo veliko izzivov! (foto: profimedia) profimedia
12. 11. 2013

Kardinalna znamenja simbolizirajo akcijo in pobudo, s štirimi močnimi planeti v izzivalno postavljenem položaju pa lahko pričakujemo nadaljevanje in okrepitev starih sporov ter pojavljanje novih, obenem pa željo in aktivne ukrepe za vzpostavljanje ravnotežja.

Harmonija žal še ne bo dosegljiva, saj vse kaže, da bo vsaka stran vztrajala pri svojem, s čimer je zagotovljen zgolj statičen patpoložaj, napredka pa bo bolj malo. Toda prizadevanje za boljšo prihodnost in hkratno vztrajanje pri starih vzorcih ne bosta prinesli tako pričakovane harmonije in posledičnega olajšanja, zato se bodo že znani politični spopadi le še nadaljevali, družbena nasprotja pa poglabljala.

Na osebni ravni veliki križ vse nas sili k temu, da postanemo odgovorni za lastno usodo in da naj nekaj ukrenemo za boljšo, varno in stabilno prihodnost. V nasprotnem primeru se bomo počutili, kot da se nikamor ne premaknemo, kar v nas gotovo ne bo zbujalo pozitivnih občutij.

Če se boš skratka zatekala k starim vzorcem, ne boš doživeli napredka, po katerem hrepeniš, temveč se boš s tem še bolj osamila od soljudi in od svoje življenjske poti. Stare ljubezenske zveze ali drugi odnosi, stare službe, ki ti ne ustrezajo več, ti bodo šle čedalje bolj na živce, saj ti bodo kradle obilo energije, v zameno pa ne boš dobila ničesar. Želja, da se približaš višjim duhovnim vibracijam, bo čedalje močnejša, toda za to boš morala tudi sama kaj narediti.

Samozavestnejša in odprta duhovnosti

Ne smemo pozabiti tudi na pomemben veliki trikotnik v vodnih znamenjih, ki ga sestavljajo Saturn v Škorpijonu, Jupiter v Raku in Neptun v Ribah.

Takšna astrološka slika nakazuje večji optimizem in samozavest pri reševanju različnih težav, tudi finančnih, ni pa nujno, da bo to dolgo trajalo. Če so trenutni finančni kazalci stabilni, to še ne pomeni, da je optimizem političnih in finančnih institucij upravičen. Pričakujmo še več nepredvidljivosti na deviznem trgu in dinamično dogajanje na borzah. Panika, ki sledi vsakokratnemu nepredvidljivemu dogajanju na svetovnih borzah, bo postala sestavni del našega vsakdanjika, po drugi strani pa se bomo na tovrstne negotovosti tako navadili, da to za številne ne bo več najnovejša novica dneva. Pomembno je, da ostanemo trdno na tleh in se osredotočimo na dejstva.

Na osebni ravni to pomeni, da se ne smemo prenagliti in celo izpeljati večjih nakupov, ki bi nas lahko pahnili v še globlje težave. Varčevanje bo prava odločitev tudi za tiste, ki si močno želijo nov družinski dom in s tem odpreti novo življenjsko poglavje. Odgovore poiščimo v nematerialnih stvareh, saj bomo veliko bolj odprti za duhovna spoznanja.

Nove oblike komunikacij in kreativnosti

Leto 2014 bodo zaznamovale tudi nove inovacije na področju komunikacije, še bolj se bodo povečale spletne aktivnosti, pojavile se bodo nove spletne inovacije na področju komunikacij.

Pričakujmo tudi več raziskav na področju hrane in prehranjevanja, odprle se bodo nove, inovativno usmerjene restavracije. Na osebnem področju se bo povečala potreba po negi in skrbi za druge, osredotočili pa se bomo tudi na nego lastne duševnosti. Pogovori s samim seboj bodo čedalje izrazitejši, sploh v drugi polovici leta pa se pripravimo na notranja razčiščevanja in spremembe, ki bodo posledica večje samozavesti in večje želje, da napredujemo. Spogledovali se bomo s kreativnim izražanjem in številni se bomo odločili nadaljevati hobije, interese in odnose, za katere smo bili prepričani, da jih ne bomo več obudili. Še zlasti v drugi polovici leta se bo nakazovala močna potreba po novih umetniških in novinarskih izražanjih, katerih pojav bo zagotovo spremenil naše dojemanje kreativnosti.

Horoskop za finance

Finančne navade po znamenjih

Leta 2008 je britansko združenje plačilnih služb (APACS) naredilo raziskavo, s katero so hoteli ugotoviti, ali zodiakalno znamenje strank vpliva na njihove finančne navade. Izsledki so zanimivi in ustrezajo tradicionalnim opisom finančnih navad zodiakalnih znamenj. Poglejte si kratek pregled rezultatov raziskave.

 • Oven

Ovni so pri upravljanju financ precej dosledni, saj redno in ob roku plačujejo položnice in vse druge izdatke. Težava je v tem, da pogostokrat površno pregledajo bančne izpiske in ne opazijo morebitnih napak ali nenavadnosti. Zelo pogosto se odločajo za spontane nakupe, s katerimi obremenijo predvsem svojo kreditno kartico.

 • Bik

Biki so glede financ pozorni in drobnjakarski. Izkazalo se je, da gre za najbolj odgovorno znamenje pri plačevanju položnic. Znajo se dobro finančno organizirati, tako da jim denarja konec meseca ne zmanjka. Bančne izpiske po nepotrebnem hranijo več let.

 • Dvojčka

Finančno upravljanje vsekakor ni njihova najmočnejša lastnost. Pravzaprav so bili dvojčki v raziskavi najmanj odgovorni pri finančnem upravljanju. S plačili zelo pogosto zaostajajo, na kreditni kartici imajo največkrat velik dolg, površno prebirajo bančne izpiske, še bolj nevešči pa so pri izpolnjevanju obrazcev in drugih birokratskih zadev.

 • Rak

Raje kot z gotovino raki plačujejo s čeki ali s kartico. Obožujejo nakupovanje na obroke in se zelo redko odločajo za enkratno plačilo. Redno pregledujejo bančne izpiske in beležijo porabo plačilnih in kreditnih kartic, da se ja ne bi znašli v dolgovih, res pa je, da pri mesečnem plačevanju položnic ne blestijo.

 • Lev

Če govorimo o shranjevanju in pomnjenju PIN-številk za njihove bančne kartice, so predstavniki levov daleč najslabši upravljavci svojega denarja. Nič čudnega, da imajo zato vrčkrat opravka s povsem nepotrebnimi bančnimi težavami. Pomagalo bi, če bi za vsako bančno kartico imeli svojo PIN-kodo, toda o tem je vase zaverovanega leva kaj težko, če že ne nemogoče, prepričati.

 • Devica

Device vsaj enkrat na mesec redno pregledujejo bančne izpiske, najraje pa to počnejo prek spleta. So zelo disciplinirane in vedno sposobne uresničiti finančne cilje. Ker tako kot biki rade kopičijo stvari, tudi device niso najbolj vešče v uničevanju bančnih izpiskov, položnic in drugih dokumentov, ki jih v predalnikih hranijo v posebnih škatlah.

 • Tehtnica

Njihovo finančno upravljanje temelji na popolni nezainteresiranosti in posledičnih zamudah. Bančnih izpiskov in položnic nikoli ne odprejo pravočasno, ko pa jih, vedno spregledajo podrobnosti, kot je rok plačila, zato traja še najmanj teden dni, preden plačajo vse potrebne mesečne stroške.

 • Škorpijon

Navdušujejo se nad plačevanjem s plastičnim denarjem, zato so zagotovo najbolj motivirani uporabniki najrazličnejših plačilnih kartic. Po možnosti si naročijo celo posebej zase narejene bančne kartice, ki jih ponosno spravljajo v svoje velike denarnice. V vsakem primeru redno plačujejo položnice in se zelo dobro zavedajo, kdaj in koliko denarja zapravijo na mesec. Obenem zelo pazijo, da konec meseca ne ostanejo brez denarja.

 • Strelec

Strelci pri upravljanju denarja niso najbolj organizirani, saj jim to ni najpomembnejša stvar v življenju. Radi pa spontano in precej velikodušno zapravljajo za stvari, ki se jim zdijo pomembne. Vseeno redno odplačujejo dolg na kreditnih karticah pa tudi mesečne položnice vedno poravnajo v časovnem roku. Redno tudi preverjajo bančne izpiske.

 • Kozorog

Znani so po svojem izrednem smislu za denar in finančne posle. Tudi raziskava je pokazala, da so pri upravljanju svojega premoženja izredno vešči in prebrisani. Zelo radi vlagajo in varčujejo, zato so redne stranke pri svojem osebnem bančnem uslužbencu. Veliko manj so dosledni pri plačevanju dolga na kreditni kartici, saj se radi odločajo za zelo drage nakupe.

 • Vodnar

Vodnarji se ne zmenijo za gotovino, ki se jim zdi že zastarela. Veliko raje uporabljajo bančne kartice. Žal to počnejo še preveč radi, saj se marsikdaj znajdejo v dolgovih. Njihova hiba namreč je, da se ne zmenijo za podrobno analizo bančnih izpiskov, poleg tega pa ne vodijo svojega seznama, ki bi jim pomagal uvideti, koliko zapravijo na dan oziroma na mesec.

 • Ribi

Predstavniki znamenja rib so, po omenjeni raziskavi sodeč, finančno izredno odgovorni in imajo popoln nadzor nad svojim denarjem. Večina jih redno plačuje položnice in odplačuje dolg na kreditni kartici, ki je zaradi njihove precej zapravljive narave po navadi kar velik. Tudi pri bančnih izpiskih se zelo potrudijo in vsak mesec posebej temeljito preverijo, ali je vse v najlepšem redu.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri