O osnovah grafologije in skrivnostih pisave z Jožico Leskovar

Kaj o človeku pove njegova pisava? Marsikaj. Razodene nam lahko način izražanja in sporazumevanja, emotivne in psihološke posebnosti, osebnostne in značajske poteze, intuitivno ali racionalno naravnanost, celo čustveno stanje in osnovni življenjski nazor. Z malce posluha in znanja pa se lahko vsakdo nauči vrednotenja ter ocenjevanja sporočil rokopisa.

22. 10. 2014

Jožica Leskovar v knjigi Skrivnosti pisave predstavi temeljne zakonitosti grafologije in enega izmed načinov izdelave grafološke analize rokopisa. Grafologi pogosto poudarjajo, da kakor ni dveh enakih prstnih odtisov, ni dveh enakih pisav. Pri analizi je treba upoštevati številne grafološke elemente (oblika potez, pritisk, odprtost ali zaprtost črk ...), izsledki pa so lahko zelo dragoceni, saj sstrokovno opravljeno grafološko analizo človeka lahko približamo njemu samemu in mu s tem omogočimo tudi predstavitev sebe navzven.

Jožica Leskovar je študij zaključila pod mentorstvom psihologa in grafologa dr. Andreja Zagheta ter grafologinje Magdalene Metelko. Spoznala je različne svetovne grafološke šole: italijansko, francosko, angleško in ameriško. Znanje grafologije jemlje kot orodje, s katerim lahko pomaga ljudem na različnih življenjskih prelomnicah, pri dilemah, pred pomembnimi odločitvami in v stiski.

Knjiga Jožice Leskovar Skrivnost pisave, Grafologija za vsakogar ima 224 strani.

Naj te bo tej priliki povabimo tudi na pogovor ob novi knjigi Jožice Leskovar, Skrivnosti pisave, grafologija za vsakogar, ki bo v sredo, 12. novembra ob 19. uri v knjigarni Mladinske knjige na Wolfovi v Ljubljani. Z grafologinjo Jožico Leskovar se bo pogovarjala Carmen L. Oven.

knjiga

Več o grafologiji in Jožici Leskovar si lahko prebereš tudi: