Osamljeni bolj verjamejo v paranormalno

Nedavna ameriška študija je pokazala, da ljudje, ki se počutijo osamljeni, pogosteje verjamejo v nadnaravno, pa naj gre pri tem za vero v boga, angele ali čudeže.

25. 1. 2008

Kadar se ljudje počutijo osamljene, običajno najprej iščejo družbo ljudi. Navezujejo stike s starimi prijatelji ali pa se trudijo spoznati nove.

Novi prijatelji

A kadar jim to iz kakršnegakoli razloga ne gre najbolje od rok, si bodo namesto prijateljev v človeški obliki omislili kar ‘nadomestke’:

  • v obliki hišnih ljubljenčkov, ki jim pripisujejo človeške lastnosti,
  • nekateri poosebijo nekatere dostopnejše predmete kot npr. računalnik ali avto,
  • pri drugih pa se prebudi vera v nadnaravna bitja (angele, demone, boga, hudiča ...).

Genijalna rešitev

In čeprav se vse to sliši čudaško, so si bili psihologi edini, da ti ljudje tako – pač glede na neugodno situacijo, v kateri so se znašli - povsem ustrezno, predvsem pa zelo domiselno rešujejo svojo stisko in tako ohranjajo svoje duševno zdravje.

“Vsi vemo, da so kontakti z ljudmi ključnega pomena za naše zdravje. Zdaj pa vemo tudi, da so enako dobrodejni tudi odnosi s hišnimi ljubljenčki in celo nadnaravnimi entitetami,” je povedal dr. Epley, vodja te psihološke raziskave.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri