Odprtje slovenske hiše za integrativno medicino

V torek, 11 junija 2013, je v Celju na sedežu Združenja za integrativno medicino potekala slavnostna otvoritev prve Hiše za integrativno medicino v Sloveniji.

Odprtje slovenske hiše za integrativno medicino (foto: shutterstock) shutterstock
16. 6. 2013

V Sloveniji se je pod pokroviteljstvom Evropskega združenja za integrativno medicino ustanovilo Združenje za integrativno medicino Slovenije. Prvič v Sloveniji so se zdravilske metode povezale in se kot takšne v Sloveniji tudi predstavile.

Že v mesecu novembru 2012 so na Slovenskem kongresu integrativne medicine, na katerem so sodelovali eminentni predstavniki Evropskega združenja za integrativno medicino, Evropskega parlamenta, Zdravniške zbornice Slovenije in ugledni gostje iz tujine, sprejeli odločitev o ustanovitvi Združenja za integrativno medicino Slovenije.

zavod za integrativno medicino

Združenje za integrativno medicino Slovenije (ZIMS) bo združeval uradno šolsko medicino in jo povezoval s komplementarno medicino.

Poslanstvo katerega so si zadali je mobilizacija znanja in izkušenj tistih, ki želijo in znajo pomagati ljudem, pri doseganju in ohranjanju dobrega zdravja in počutja.

Združenje za integrativno medicino bo dopolnilo in obogatilo uradno medicino.

Celotno ponudbo integrativne medicine bodo približati in ponudili ljudem, ki to potrebujejo. V Hiši integrativne medicine, bodo potekala izobraževanja, testiranja in predstavitve različnih metod dopolnilnega zdravljenja in zagotavljanja dobrega počutja s področja komplementarnosti ter jih kot uporabne in neškodljive priporočali za uporabo v zdravstvu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri