Odprti predavanji Duhovne univerze marca v Ljubljani

V življenju se vsak od nas kdaj pa kdaj sooči s krizo, večjo prelomnico, ki temeljito pretrese naš občutek varnosti, naše ustaljene navade, naš pogled na svet. Ta izguba je lahko čisto konkretna: izgubimo nekoga, ki ga imamo radi, ostanemo brez službe ...

Odprti predavanji Duhovne univerze marca v Ljubljani (foto: shutterstock) shutterstock
14. 3. 2011

Lahko pa gre tudi za bolj subtilne spremembe naših notranjih prepričanj, vrednot, zavedanja, ki v nas prebudijo potrebo, da opustimo znane poti in stopimo v neznane pokrajine notranje rasti.

Na tokratnih večerih, ki ju organizira Duhovna univerza, se bomo pogovarjali o odprtosti za izzive, ki jih prinaša življenje, o umetnosti sprejemanja sprememb ter o ljubezni in pogumu, ki se lahko v nas prebudita prav v najtežjih in prelomnih trenutkih.

Četrtek, 24. marec ob 18h:

Odprto srce - Izkušnje in spoznanja ob umiranju in smrti; pogovor z dr. Urško Lunder

“V mnogih pogledih je znanost preteklega stoletja naredila življenje udobnejše, umiranje pa težje”, naslovi zdravnica Urška Lunder bralca v Odprtem srcu, knjigi o umiranju in smrti. Pionirka paliativne medicine v Sloveniji, specializirana za paliativno oskrbo v San Diegu, bo v večernem pogovoru delila z nami svoje izkušnje pri delu z umirajočimi, spoznanja o prehodu, o umetnosti umiranja, o krhkosti in moči življenja, o ljubezni in lepoti.

Četrtek, 31. marec ob 18h:

Izzivi duhovnega zorenja – kje se najpogosteje spotaknemo?; Darja Cvek Mihajlović, Duhovna univerza

Prehod z osebne k duhovni rasti je pomembna prelomnica v človekovem življenju. Vsakdo jo subjektivno doživlja na svoj način, pa vendar so izzivi vseh nas na Poti duhovnega zorenja sorodni. Vpeti smo v vsakodnevno življenje in hkrati imamo potrebo po odmiku; doživljamo razkorak med idealom in realnostjo; spreminja se naša socialna mreža; postajamo bolj občutljivi ... in še marsikaj. Kako naj prepoznamo svoje šibke točke in kaj lahko storimo, da bo naša Pot jasna, naši koraki pa bolj stabilni.

Kje: Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Ižanska cesta 10, Ljubljana.

Vstop na predavanja je prost.

Več informacij na: www.duhovna-univerza.org