Odkar govorimo tudi preklinjamo!

Medtem ko bi jezikovni puritanci iz jezika najraje izgnali vse, kar diši po kletvicah, stroka pravi, da so kletvice v jeziku prisotne od nekdaj in da bo temu tako tudi ostalo.

28. 6. 2007

Preklinjanje poznajo prav vsi svetovni jeziki, tako živi kot mrtvi, unikatne primerke kletvic pa premore celo vsak dialekt in prav vsako narečje.

Ljudje so se od nekdaj zatekali h kletvicam vsakič, ko jim nekaj ni šlo po načrtih, se jim je kaj v danem trenutku (morda tudi boleče) sfižilo ali ko kdo ni zadovoljil njihovih pričakovanj. Preklinjamo bodisi takrat, ko so razburjeni ali jezni. In naj bo še tako neolikano, stroka meni, da imajo kletvice nadvse pozitivno vlogo v življenju ljudi. Preklinjanje namreč velja za enega najbolj nenevarnih načinov izražanja (in z njim sproščanja) nakopičene negativne energije. Prav to dela kletvice tako pozitivne ;)


Več o kletvicah in preklinjanju si lahko preberetu tudi na naslednjih povezavah:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri