Od rojstva slepi vidijo za časa klinične smrti?

Dr. Kenneth Ring in Sharon Cooper, raziskovalca možnosti življenja po življenju, sta nedavno tega končala dvoletno študijo obsmrtnih doživetij slepih ljudi, in svoje izsledke objavila tudi v knjigi.

31. 7. 2009

V knjigi je objavljenih dobrih trideset primerov obsmrtnih doživetij od rojstva slepih ljudi, vsem po vrsti pa je skupno dejstvo, da so ti za časa svoje klinične smrti videli svet v slikah - tako kot ga vidijo drugi ljudje!

Prvič videla svoj poročni prstan

Najboljši primer te študije je 45-letna Vicki Umipeg, ki je slepa od rojstva. Čeprav je bil njen optični živec popolnoma uničen takoj po njenem rojstvu (zaradi presežka kisika v inkubatorju), je za časa svoje klinične smrti v svojem 'umu' videla slike sveta in ljudi - prav takšne, kot jih vidijo ljudje z zdravim vidom.

Ko se je v bolnišnici, kjer je ‘doživela’ svojo klinično smrt, naenkrat znašla visoko pod stropom nad svojim telesom in ga kot takega tudi prepoznala: “… sem videla, da imam na svojem prstancu poročni prstan in na prstu poleg njega tudi očetov poročni prstan. No, prav moj poročni prstan se mi je najbolj močno vtisnil v spomin, ker se mi je zdel tako zelo nenavaden ... Imel je majhne oranžne cvetove na vsaki strani ...”

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri