Numerološko svetovanje z Živo

Ko je Živa prvič vstopila v Cosmo pisarno, se mi je zdelo, da ve nekaj več. Pa ne samo o meni, tudi o mojih sodelavkah, kar se je izkazalo za resnično po nekaj nedolžnih pripombah o naših značilnostih, ki so bile osupljivo povsem na mestu.

26. 12. 2014

numerologija"Pa dobro, Živa, kako lahko veš toliko o meni, če me niti dobro ne poznaš," sem jo nekoč malo v šali, malo zares postavila pred dejstvo. Tisto petkovo popoldne v službi se je tako spremenilo v numerološko svetovalnico, v kateri je Živa na podlagi naših imen, priimkov in datumov rojstev raziskovala in kopala po naših osebnostih. Še sama nisem mogla verjeti, česa vsega je zmožna numerologija.

Tokrat smo poiskali tri prostovoljke, Alenko, Matejo in Sandro, ki se tudi zate razkrivajo v novi numerološki rubriki, v kateri razkrivamo le imena, na podlagi še drugih podatkov pa je Živa prišla do spodnjih razlag.

Več o novi rubriki si preberi na povezavi: svetovalnica.

Prve numerološke analize

 • ALENKA, tvoja osebna koda, je sestavljena iz genetike [8-2-1] in datuma rojstva [7-2-8]. Znotraj tvojih števil se dvakrat pojavi konflikt razuma in čustev. Temu pogosto rečemo numerološka disharmonija. Posamično gledano imaš močna števila, a žal njihova kombinacija ne da najboljših rezultatov.

Ime Alenka pomeni razum, inteligenco, materialni svet in željo po poslovnem uspehu, tvoj priimek pa čustva, vodljivost, dobro intuicijo in željo po pomoči drugim. Ime in priimek skupaj tvorita število 1, ki predstavlja vodstvene sposobnosti in strogo usmerjenost v cilje. Zaradi svojih družinskih korenin nimaš dovolj močne samopodobe, da bi število 1 lahko v polni meri izkoristila, vendar lahko to sama zavestno še vedno spremeniš.

Koda tvojega rojstnega datuma oziroma število življenjske poti pomeni drugi konflikt. Življenjska pot 8, ki si jo je izbrala tvoja duša, pomeni, da boš v tem življenju preizkušena na materialnem področju. Osmice so pogosto zelo uspešne, saj so močne, organizirane in samozavestne. Razum jim deluje 24 ur na dan in sedem dni v tednu, zato redkokdaj prepustijo prostor čustvom. Tvoj rojstni dan pa pomeni željo po kreativnosti, svobodi, duhovnosti in na splošno ne želi imeti opravka z materialnim svetom.

Znotraj tvoje kode se skriva mali ključ (2), ki predstavlja tvoje skrite lastnosti. To pomeni, da drugim ne pokažeš svoje šibkosti, ampak deluješ močno. Sodeč po številu malega ključa, imaš dober intuitivni občutek – poslušaj ga!

V tekočem osebnem letu (od letošnjega rojstnega dneva do naslednjega) si pod vplivom števila 9. V tem letu boš končala vse projekte, ki jih ne potrebuješ več. To je čas čiščenja. Projekti se lahko nanašajo na zasebni ali poslovni del tvojega življenja. V tem letu ni priporočeno delati novih začetkov (naj bodo to služba, partner, prijatelji ali kak nov hobi). V času čiščenja premišljujemo, analiziramo in čakamo, da bodo energije vstopile v nasled­nje leto (tvoje osebno leto 1, ki se začne marca 2015), ko bo čas, da prestaviš iz druge v šesto prestavo. Takrat se za­čne novo poglavje v tvojem življenju, do takrat pa uživaj v počitku.

 • MATEJA, tvoja genetska koda [7-7-5 > 7-4-2] se je spremenila zaradi dodanega priimka. Oba, tvoje ime in dekliški priimek, predstavljata enako število (7), kar pomeni, da si poduhovljena, kreativna, natančna in imaš dobro intuicijo. Skupaj ime in priimek o tebi povesta, da si polna pozitivizma in novih idej. Težko miruješ, rada imaš pestro življenje, v katerem je veliko svobode. Zelo rada se zanimaš za tehnološke novosti.

Z dodanim priimkom se je oziroma se bo z leti tvoj pogled na svet spremenil. Postala si oziroma še boš bolj materinska, ljubeča oseba, ki bo vedno priprav­ljena pomagati drugim. V novem obdobju življenja se boš veliko več ukvarjala z odnosi svojih bližnjih. Preizkušnje bodo na čustvenem področju tako lažje kot težje, a končni rezultat bo vedno prinesel lekcijo, ki jo boš potrebovala, da bodo odnosi bolj ljubeči.

Tvoja življenjska pot ima vibracijo števila 5, kar pomeni, da se odlično ujema s tvojim imenom in priimkom. Starši so te (nezavedno) usmerili na pot, po kateri želi iti tudi tvoja duša. Privošči si veliko potovanj, raziskuj svet, ne pusti se omejevati in na življenje glej z veliko mero optimizma. To je najboljši nasvet, ki ga lahko podarim dvojni petici.

Za vse zgoraj našteto seveda potrebuješ dobro finančno zaledje, ampak ne skrbi, ker imaš v sebi potencial za dober zaslužek. Kombinacija tvojega dneva rojstva in skupnega števila življenjske poti (23) pove, da si vedno ob pravem času na pravem mestu, da imaš vodstvene sposobnosti, le uporabiti jih moraš tako, da bodo drugi sami usmerili pozornost vanje. Poleg tega se v tvoji kodi skriva mali ključ (3), ki potrjuje, da si rojena pod srečno zvezdo. S pomočjo tvoje domišljije se marsikatera ideja uresniči, če le ima dober namen za skupno dobro.

Tvoje tekoče osebno leto 9 (od lanskega rojstnega dneva do letošnjega) se pravkar končuje in prehaja v osebno leto 1 (od letošnjega rojstnega dneva do naslednjega). Za teboj je leto zaključkov, ko si pospravila vse nezaželeno in se pripravila na nov začetek. Med letom morda ni bilo občutiti velikih sprememb, a jih boš začutila zdaj, ko si v prehodni fazi in boš polna energije za nove začetke. V osebno leto 1 moramo vstopiti spočiti in polni zagona, da se lahko uresniči čim več idej. Srečno!

 • SANDRA, iz tvoje osebne kode, ki jo sestavljata genetika [7-1-8 ali 6-1-7] in datum rojstva [7-1-4], je razvidno, da si globoko poduhovljena oseba z vodilnimi sposobnostmi.

Pri genetiki sta zato izpisani dve kodi, ker sta ti bili ob rojstvu dani dve imeni. Uporabljaš le ime Sandra, kar je tudi prav, saj se veliko bolj ujame z datumom rojstva, kot pa če bi uporabljala obe imeni.

Za imenom Sandra stoji število 7, ki pomeni razvito duhovno plat, močno intuicijo, kreativnost in natančnost. V primeru uporabe obeh imen pa seštevek števil pomeni navezanost na družino, željo po nadziranju drugih, močno seksualno energijo, dobre manipulativne sposobnosti ...

Priimek oziroma tvoje korenine prihajajo iz sveta vodij, kjer ni težav na karie­rni poti, ko pa pride do čustev, preprosto okamniš.

Seštevek imena in priimka tvori število 8, ki prav tako nakazuje na poslovni uspeh, za katerega se boš morala povezati z duhovnostjo. Ko boš v življenju dosegla pomirjenost sama s seboj in boš brezpogojno ponudila pomoč tistim, ki jo potrebujejo, se ti bodo odprla najpomembnejša vrata v poslovni svet.

Tvoja duša si je izbrala življenjsko pot 4, ki pa v seštevku osebne kode ni najbolj izrazita. Tvoja naloga v tem življenju je, da s trdim delom in dobro organizacijo prideš do cilja. Pri tebi ni in nikoli ne bo bližnjic. Za stvari ali dogodke, ki ti veliko pomenijo, se moraš vedno potruditi. Štirice so veliki vizionarji, ki pa potrebujejo pomoč drugih števil, saj so šibke pri uresničitvi. K sreči si rojena na dan 7, ki je v veliko podporo številu 4. Poleg sedmice imaš v kodi mali ključ (1), ki predstavlja tvoje skrite lastnosti. S pomočjo števila 1 si sposobna doseči veliko več, kot bi kdorkoli pričakoval, zato pogosto presenetiš ljudi okoli sebe.

Tvoje tekoče osebno leto 7 (od lanskega rojstnega dneva do letošnjega) se pravkar končuje in prehaja v osebno leto 8 (od letošnjega rojstnega dneva do naslednjega). Za teboj je leto osebnega napredka, ko si veliko energije vložila vase in svoj razvoj. Vse, kar si se naučila v tem letu, ti bo koristilo v prihodnjih osebnih odnosih.

V prihodnjem osebnem letu boš pod vplivom števila 8, zdaj pa si v prehodnem obdobju. To bo leto, ko boš dosegla cilj ali težko pričakovano nagrado, za katero si garala pretekla štiri leta. Letos si skrbela za svojo poduhovljenost, prihodnje leto boš pa žarela v svojem poslovnem uspehu.

Numerološke osnove z Živo

Naša osebna koda je sestavljena iz imena, priimka in datuma rojstva. Ime, ki nam ga dodelijo starši, je genetska koda, ki opisuje naše značajske lastnosti in nam pove, kako na različnih področjih delujemo, kakšni smo v družabnem, poklicnem in mate­rialnem svetu.

Datum rojstva pomeni našo življenjsko pot z ravnimi deli, ovinki ali ovirami, ki jih lažje ali težje premagujemo. Pomembno je, da se zavedamo svojih sposobnosti in česa nam primanjkuje, da osvojimo cilje. Z zavedanjem si omogočamo lažjo pot v prihodnost.

Pomen številk:

 • 1 - neodvisna, samozavestna in odločna voditeljica
 • 2 - ljubeča, ubogljiva, delovna in intuitivna
 • 3 - preprosta, zabavna, polna optimizma in domišljije
 • 4 - vizionarka, ki trdo gara za svojo vizijo
 • 5 - ljubiteljica svobode in sprememb, avanturistka z izjemno iznajdljivostjo
 • 6 - ljubeča, privlačna in na dom (družino) vezana humanistka
 • 7 - analitična in intuitivna intelektualka z zanimanjem za duhovnost
 • 8 - sistematična, vzdržljiva, ambiciozna in materialna privrženka
 • 9 - mistična, dobrodelna, vsestranska z zdraviteljskimi sposobnostmi

Besedilo: ŽIVA TERGLAV, Manca Čampa Pavlin, fotografije: shutterstock, Promocijsko gradivo