Nostradamus napovedal prihod zlate dobe

Lahko rečemo, da je Nostradamus zagotovo eden najbolj slavnih prerokov vseh časov.

10. 3. 2007

Mnogi entuziasti, dandanes pa še posebno popularni mediji, so mu radi pripisovali neverjetno točnost predikcij vseh pomembnejših svetovnih dogodkov.

Je res napovedal Hitlerja, aids in konec sveta?

Njegova najbolj znana knjiga Prerokbe je prvič izšla že leta 1555, a še danes buri številne duhove.

Zlata doba, kot jo je videl Nostradamus

Povzemamo ključne Nostradamusove napovedi:

  • pred človeštvom je zlata doba - tisoč let miru: “Po tistem bo poslednjič prišel Antikrist, vladar pekla … in nato zlata doba. Ko bo Bog Stvarnik slišal za trpljenje svojih ljudi, bo ukazal vreči Satana v globine brezdanjega pekla in ga tam zvezati. Potem bo na vsem svetu zavladal mir med Bogom in človekom, Satan pa bo ostal zvezan za okrog tisoč let, potem pa bo spet čisto razvezan.”
  • zlata doba po Nostradamusu naj bi nastopila v t.i. Vodnarjevi dobi, torej na začetku 21. stoletja. Takrat naj bi se ljudje pričeli vse bolj zavedati povezanosti med telesom, dušo in razumom. Preden pa nam bo šlo na bolje, bo vendarle potreben še kaotični prehod iz dobe Rib v dobo Vodnarja.
  • kaotičen prehod naj bi zaznamoval predvsem Plutonov tranzit čez Škorpijona, ki se je začel že leta 1980. In čeprav naj bi se ta aspekt zaključil že okoli leta 1997-98, naj bi se težavnost prehoda v Vodnarjevo dobo čutila še v začetek 21. stoletja.
  • v tem obdobju Nostradamus omenja tudi številne spremembe in poslabšanje podnebja. Napovedani so potresi, vulkanski izbruhi in veliki plimni valovi. V enem od njegovih verzov so raziskovalci našli celo zapis o premiku osi našega planeta.
  • 21. stoletje naj bi bilo po Nostradamusu tudi sicer izjemno. Nostradamus je napovedal, da bodo moški in ženske privzeli nove vloge in da bodo ženske postale močnejše kot kdaj prej. V Vodnarjevi dobi naj bi ljubezenska partnerstva temeljila predvsem na prijateljstvu, zato bodo razmerja manj obremenjena z ljubosumjem. Ljudem vodnarjeve dobe bodo tudi sicer družinske (krvne) vezi manj pomembne kot pristna prijateljstva v duhu ‘sorodnosti duš’.