Noč čarovnic

V teh dneh kar mrgoli dražljivo srhljivih vabil. Vabljena si na dih jemajoče tematske zabave in rajanja čarovnic, pred velika platna in male ekrane pa snubijo filmi trenutno najbolj aktualnega žanra - grozzzzljivk!

28. 10. 2011

Grad na Goričkem vabi v nedeljo, 30. oktobra, na tradicionalno, 12. Noč čarovnic. V začaranem grajskem parku bodo kot vedno comprale, plesale in obiskovalce tudi nasitile s svojimi domačimi dobrotami (pri čemer zagotovo ne gre razmišljati o mišjih repkih in netopirjevih krilih).

Tudi letos bodo skušali pričarati srednjeveško vzdušje, razne igre, otroško zabavo in delavnice, čarovniško veseljačenje in seveda zabavo s slovenskimi glasbeniki.

Začaran gozd in Noč čarovnic se te dni že dogaja in se ima v naslednjih še ponoviti v 'začaranem' živalskem vrtu Ljubljana. Obiskovalci se v teh dneh spoznavajo z živalmi, ki so tako ali drugače povezane s predsodki - s prav tistimi, ki po ljudskem izročilu včasih spregovorijo in imajo ponoči posebno moč (tokrat je misel na netopirje povsem na mestu). Obljubljajo tudi, da bo navzoče še kako spreletaval srh ob skrivnostnih pogledih in padajočih sencah, coprnice pa da bodo na različnih točkah v vrtu pripravile svojevrstna presenečenja in srečanja z živalmi.

Na Noč čarovnic vabijo tudi na Gradu Bogenšperk, pa na Blejski grad ...

Kinodvor in Noč grozljivk!

Najbolj grozna stvar, ki se ti lahko zgodi v Kinodvoru (te dni), pa je seveda tudi tradicionalni maraton grozljivk po izboru Marcela Štefančiča, jr. v noči z 31. oktobra na 1. november. In tega res ne gre zamuditi ;)

Noč čarovnic pri tebi doma!

Pripraviš pa lahko tudi lastno zabavo - nekaj cosmo idej:

  • zasebna noč grozljivk,
  • zabava v seksi-grozljivih maskah,
  • oranžno-črn ples,
  • krvavi banket,
  • vampirska noč,
  • zabava mrtvih rokovskih pesnikov,
  • piratska noč čarovnic,
  • zabava izbuljenih oči.

Kaj pa romantika na noč čarovnic? Zakaj pa ne ;)

Pojedina v soju sveč

Ko se zunaj hitreje stemni, je to naravnost odličen povod za praznovanje ob svečah in odličnih jesenskih specialitetah.

Goreče svečke v velikih izdolbenih bučah, ki jih postaviš pred vhodna vrata, bodo poskrbele za veselo dobrodošlico. Zraven se lepo podajo okrasne buče in ličen venček iz trte, vresja, šipka, kostanja in drugih jesenskih plodov.

Tudi na mizi naj igrajo glavno vlogo buče, in to ne le v kulinaričnem smislu. Iz njih namreč lahko izdelaš domiselne skodelice, zanimive svetilke, okrasne svečnike in obročke za prtičke.

Buča za tvojo bučko

Opozorilo: Lahko zlomiš noht.

Ne zavrzi notranjosti buče – s paličnim mešalnikom jo pretlači do pireja, nato primešaj malo medu in mleka ter še malo pretlači. Mešanico namaži na očiščen obraz in si vzemi deset minut za meditacijo z bučno masko na obrazu. Nato z mokro krpo masko navlaži ter čez minutko obriši stran. Ekola: super gladka, božanja vredna koža.

P.S. In zdaj vsaj veš, da lažejo! A kako to mislimo? Ja, lažejo, da so čarovnice grde ;)

Noč čarovnic - Halloween

Ali veš, od kje se je v naše prostore pritepel običaj Noč čarovnic, ki se vsako leto vse bolj bučno praznuje na predvečer Vseh svetih (Dan mrtvih)?

Si vedela, da so Noč čarovnic poznali že stari Kelti, ki so na ta dan praznovali Novo leto?

Vse to in še več si lahko prebereš v zanimivem spletnem kolažu na temo Noč čarovnic - Halloween.