Njegovo astrološko znamenje sploh ni ključno! Kaj je?

Presenetilo te bo, kako (ne)pomembno je za vajino astrološko ujemanje njegovo sončevo znamenje. Kaj pa je pomembno? Preveri.

Njegovo astrološko znamenje sploh ni ključno! Kaj je? (foto: profimedia) profimedia
15. 10. 2015

 Vsaka natalna karta je zgodba zase, v astrologiji pa se še posebno z odnosi ukvarja ena njenih številnih ved: t.i. sinastrija.

Sinastrija pomeni združljivost, ki jo ugotavljamo s primerjavo dveh horoskopov. Na podlagi analize ugodnih in neugodnih aspektov med dvema kartama nato oceni naravo odnosa in skladnost partnerjev. Tako jasno pokaže, zakaj nam je nekdo všeč na prvi pogled, nekdo drug pa nas odbija, pove nam tudi, ali bo razmerje trajno in ali je določena oseba za nas primeren partner.

Ujemanje glede na sončna znamenja

Sinastrija seveda nima nič skupnega s popularnim poenostavljanjem splošnega ujemanja znamenj. Pri slednjem ne potrebujemo skoraj nič astrološkega znanja, saj primerjamo zgolj kompatibilnost znamenj v katerih se nahajata Sonci oseb, katerih odnos jemljemo pod drobnogled. Temu primerna je tudi točnost takšnih interpretacij in ta je, iskreno povedano, skorajda nična. Naj zato ne bo odveč svarilo, da tudi ujemanja, ki jih boš našla v tej rubriki, beri z vso potrebno skepso in zgolj za zabavo.

V resnici je pomembno …

Popularna astrologija govori, da je bistvena skladnost elementov in da se ogenj najbolje ujema z ognjem, voda pa z vodo. To je na prvi pogled morda res, vendar gre sinastrija veliko globje in nam pogosto dokaže, da imajo ljudje z na videz nezdružljivimi sončevimi znamenji lahko prav uspešne partnerske zveze, ki temeljijo na drugih astroloških pokazateljih.

Ljudje mislijo, da so sončeva znamenja za partnersko skladnost ključnega pomena, le malokdo pa ve, da so veliko pomembnejša lunina znamenja, ker je prav luna povezana s čustvi.

Če te torej zares zanima prihodnost tvoje partnerske zvez skozi prizmo astrologije, boš morala poznati vse partnerjeve podatke. O vajinem odnosu pa ti bodo največ povedali položaji planetov v znamenjih in njihovi aspekti, še posebno Venera in Mars, pa tudi Sonce in Luna. Pomembni elementi bodo tudi ascendent, desecendent, ter planeti v sedmi in prvi hiši.

Preveri še, zakaj odnos dam-daj v partnerstvu v resnici ne deluje, pa tudi, kakšnim moškim se je bolje izogniti.