Nicole Kidman: Scientologi so jo ločili od otrok!

Nicole Kidman v 11 letih zakona s Tomom Cruiseom nikoli ni hotela imeti nobene zveze s scientologijo, zato so člani te cerkve – kot piše Vanity Fair – njuna posvojena otroka usmerjali tako, da sta svojo mamo začela zavračati kot zatiralno osebo.

12. 9. 2012

Scientološka cerkev naj bi bila kriva, da sta otroka Toma Cruisea obrnila hrbet svoji mami, Tomovi nekdanji soprogi Nicole Kidman.

Gre za trditve, objavljene v članku o scientološki cerkvi, ki ga je objavila revija Vanity Fair.

Nicole je zatiralna oseba

Sodeč po navedbah v članku, so Bello in Connorja Cruisea, sicer šolana doma, poslali na scientološki tečaj, da bi se naučila prepoznati zatiralne osebe, kakršna je po njihovem mnenju ženska, ki ju je posvojila.

"Glavna težava v zakonu je bila ta, da Nicole ni hotela imeti nobenega opravka s scientologijo," je pojasnil nekdanji visoki uradnik te cerkve. Zaradi vprašanja, po katerih verskih smernicah naj bi vzgajala svoja posvojenca, so se med Nicole in Tomom vedno znova razvnemali prepiri. Še danes se šušlja o tem, da so nepremostljive razlike, ki sta jih oba navedla kot razlog za ločitev, ne nazadnje izvirale tudi iz verskega prepričanja. V članku je citiran tudi John Brousseau, nekdanji svak in telesni stražar cerkvenega vodje Davida Miscavigea. John trdi, da so otrokoma naložili, da zavračata Nicole.

"Bila sta na tečaju, imenovanem 'prepoznavanje potencialne težave: zatiralne osebe', na katerem sta se morala naučiti, kako prepoznati zatiralne osebe v svoji okolici. Bella in Connor sta mi prišepnila, da je Nicole njuna zatiralna oseba," razkriva Brousseau in še trdi, da sta mu otroka priznala:

"Najina mama je zatiralna oseba in sovraživa, da jo morava obiskovati."

Trpi, ker ju redko videva

Nicole in Tom sta se ločila leta 2001, med zakonom pa sta posvojila dva otroka, danes 17-letnega Connorja Anthonyja in 19-letno Isabello Jane, po domače Bello.

"Svet scientologov je sovražil Nicole," še razloži Brousseau. Ta je leta 2010 zapustil to cerkev, ki ji je posvetil neverjetno dolgih 32 let svojega življenja. Ob vsem tem je treba poudariti, da – ko gre za naraščaj – v igralkinem zakonu s Cruiseom prav nič ni potekalo brez težav. Kmalu po poroki je morala prenašati zunajmaternično nosečnost, potem pa je doživela spontani splav. S Tomom sta se nazadnje odločila, da bosta posvojila dva otroka, ki sta po ločitvi ostala pri očetu, svojo mamo pa videvata zelo redko. Nicole zaradi tega seveda trpi.

"Zelo si želim, da bi živela pri nas, a kaj lahko storim?" se je lani žalostno spraševala v pogovoru z britanskimi novinarji. Ne nazadnje je Isabello in Connorja skupaj s Tomom vzgajala, ju učila brati in pisati ter zelo lepo skrbela zanju. Toda dejstvo je, da Isabella in Connor danes živita v Tomovi vili v Los Angelesu, pouk pa imata kar doma, kjer ju poučujejo scientološki učitelji. Podlaga za to je menda dogovor, ki sta ga nekdanja zakonca sklenila ob ločitvi, a Nicole naj ne bi povsem prostovoljno privolila v ta dogovor. Po ločitvi od Toma se je namreč radikalno umaknila od scientologije.

Sicer pa Avstralko mediji pogosto obtožujejo, da ne preživlja dovolj časa s svojima posvojencema.

"Škoda je, da je Tom toliko manipuliral z njima, da sta se oddaljila od mene. Zdaj sta si bliže s svojo novo mamo," je izjavila visokorasla lepotica, ko je bil Tom še v zvezi s Katie Holmes. Takrat sta Isabella in Connor Katie klicala mama, Nicole pa po imenu, so še zapisali v reviji Lea.