Našli 183-metrski žitni krog v obliki meduze

Britanski Telegraph poroča, da so na polju v Kingstone Coombsu v pokrajini Oxfordshire odkrili formacije žitnih krogov v obliki ogromne meduze.

2. 6. 2009

Nekaj takšnega v Veliki Britaniji, kjer se žitni krogi pogosto pojavljajo, še niso videli.

Zdi se, da se je velikanski vzorec v žitu minuli petek pojavil čez noč, praktično ‘od nikoder’ .

Takšnega še ni bilo

Izvedenci za te pojave menijo, da je prvi svoje vrste.

Karen Alexander, strokovnjak za žitne kroge, je povedal:

“Videli smo že raznovrstne metulje in vzorce v obliki najrazličnejših ptic, nikoli, ampak zares nikoli, pa meduze. Nikjer na svetu. Vzorec je tudi naravnost gromozanski – skoraj trikrat večji od večine drugih žitnih krogov in nadvse zanimiv. Ljudi naravnost osuplja njegova velikost. Je prava pošast.”

Njih izvor je še vedno uganka

Teoretiki žitnih krogov, ki jih v Britaniji ljubkovalno kličejo kar ‘croppies’ (op.p. crop circles – žitni krogi), so prepričani, da vzorce v žitu kreirajo nezemljani tekom svojih obiskov na zemlji, spet drugi so prepričani, da gre za naravne fenomene, ki jih zaenkrat pač še ne poznamo.

Pa vendar. Takšne in podobne vzorce v žitu so znali, pod budnim spremljanjem raziskovalcev, v preteklosti poustvariti tudi številni umetniki.

Dileme okoli žitnih krogov tako ne pojenjajo, a če kaj, je treba priznati, da so nekateri prav čudoviti (tukaj si lahko vse tiste, ki so bili odkriti v Veliki Britaniji).

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri