Nagradni tris: Tvoje poletno branje

Podarjamo tri knjige, ki te bodo za dan ali dva zvabile izpod žgočega sonca - v kakšno prav prijetno senčko. Tri knjige, ki bodo vsaka na svoj način razpirala krila tvojega duha.

15. 7. 2010

V spletnem uredništvu čakajo na svojo novo lastnico:

  • Kultna knjiga srbskega pesnika in pisatelja Vladislava Bajaca, da jo odpelje v svet visoke trave in kulture zena, kjer čas mineva drugače: Knjiga o bambusu.

V zenovskem samostanu, med samuraji in šoguni ter na oddaljeni planoti bambusovih gajev beremo o ljubezni, ki presega zakone narave, o povezanosti med ljudmi, o iskanju sebe in drugega, o modrosti, izkušenosti, moči, ponižnosti, verovanju in notranjem miru.

  • Knjigo avtorice Helene Cestnik: Klepet s seboj – Resnična pravljica iz blodnjave.

Resnična pravljica iz blodnjave, je uvodno delo v niz zapisov o Heleni, njenem iskanju vrednot in osebni rasti. Prvoosebna pripoved je začela nastajati na dnu najgloblje človeške stiske, iz katere se bralci dvigamo skupaj s pripovedovalko, odkrivajoč radost besedovanja, veličino ljubezni ter smisel težkih preizkušenj. Helena, neopazna ženska okoli štiridesetih, se sooči z usodnimi boleznimi in s človeško pritlehnostjo, a vseeno ne neha verjeti v vrednote, žuboreče iz njenega otroštva ob Strnigovju, zato se v Klepetu s seboj najde vsakdo, ki se sprašuje o smislu svojega obstoja.

Roman Mož, ki je jahal tigra je prvoosebna pripoved ruskega kozmonavta Artioma Kačikijana, usodno zaznamovanega z nenavadno družinsko preteklostjo, kjer je osrednjo vlogo odigral njegov ded, ‘striček Kiril’. Ta je izjemno polnokrven in karizmatičen lik, ki nekoč v gozdu naleti na umirajočega duhovnika – ta mu zapusti magično Knjigo, ki z življenjsko močjo napaj vsa bitja in svetove -, po tem srečanju pa na svoja pleča prevzame usodo večnega ubežnika in človeka, ki ga posrka svet čudežnega, preroškega, svetniškega.

Nagradni izziv

Ena od teh knjig je lahko tvoja - v zameno za tvoj najlubši slogan, modro misel, citat ali kratek, navdihujoč verz (lahko je tudi tvoj avtorski ali pa ‘izposojen’ - v tem primeru seveda zapiši tudi avtorja) na nagrade@adriamedia.si.

Nagrajenke bo kot vedno določil žreb.