Nagradni izziv: Moja naj-astro zgodba

In tokrat se zares splača sodelovati. Podarjamo namreč dve naravnost kultni uspešnici, ki nikakor ne smeta manjkati v nobeni - svojega imena vredni - domači knjižnici!

3. 8. 2008

Iščemo novi lastnici knjižic neprecenljive duhovne vrednosti:

Mali princ

Antoine De Saint – Exupery je knjigo pospremil v svet z naslednjimi besedami:

Prosim otroke, naj mi oproste, da sem to knjigo posvetil odraslemu. Imam tehtno opravičilo: ta odrasli je moj najboljši prijatelj na svetu. Imam še eno opravičilo: ta odrasli razume vse, celo knjige za otroke. Imam še tretje opravičilo: ta odrasli živi v Franciji in je lačen in zebe ga. Močno potrebuje tolažbe. Če vsa ta opravičila ne zadoščajo, posvečam to knjigo otroku, kar je ta odrasli nekdaj bil. Vsi odrasli so bili najprej otroci. (Toda le redki se tega spominjajo.)

Jonatan Livingston Galeb

Čeprav je pripoved Richarda Bacha kratka in na prvi pogled preprosta, je po svojem sporočilu ena najpomembnejših knjig, kar jih je bilo kdaj napisanih. Milijoni bralcev po svetu so si edini, da je Jonatan močan simbol, ki predstavlja vrata v življenje in pot k odraslosti v najglobjem pomenu te besede - k zrelosti:

Večina galebov se ne potrudi, da bi se naučila kaj več kot le najpreprostejše o letenju. Za večino galebov ni pomembno leteti, temveč jesti. Temu galebu pa ni bilo pomembno jesti, temveč leteti. Bolj ko vse drugo na svetu je Jonatan Livingston ljubil letenje.

In nagradni izziv?

Tokrat nas v astro kotičku zanima predvsem tvoje mnenje:

  • Katera zgodb iz astro rubrike te je doslej najbolj navdušila ali morda celo prepričala, da je življenje vendarle bolj skrivnostno, kot si dotlej mislila?

Kakorkoli že ...

... svoje osebno mnenje o eni ali več zgodbah iz astro kotička pošlji na nagrade@adriamedia.si (in ne pozabi pripisati svojih podatkov: ime, priimek, naslov, telefonsko in davčno številko).

Še to: Tokratni nagradni izziv bo aktualen do 20. avgusta, ko bomo objavili imena nagrajenk.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri