Nagradna igra: Obzidano mesto

Vsak pravi vrač moraš znati izvesti kak urok na hitro ali – kot bi rekli v obzidnem mestu – ga potegniti iz nogavice.

8. 6. 2010

"Tisto, kar smo pozabili, tisto, kar vemo, in tisto, kar bomo nekoč uvideli."

V skrivnostnem Obzidanem mestu tok življenja usmerjajo kipi Modrih. Ko eden od njih – kip Odpuščanja – izgine, med ljudstvom zavlada panika. Posledice občuti tudi deklica Kara, ki ji njen očim, starešina Lias-Nas, naloži kruto kazen. Da bi ji ušla, mora pobegniti iz močno zastraženega mesta in najti izginuli kip.Pri tem podvigu ji pomaga deček Felias, s katerim se neke noči izmuzneta v neznan svet na drugi strani obzidja, kjer jima daje upanje samo Karin magični amulet, ki ji ga je zapustil oče Araman. Ta je bil nekoč varuh skrivnosti in je skupaj z vrači v eni sami noči izginil brez sledu.Ko Karo in Feliasa Liasovi vojščaki ujamejo in zaprejo v Stolp pozabljenih, umre še zadnje upanje na rešitev. Toda v trenutku največje stiske jima na pomoč priskoči nekdo, ki sta ga najmanj pričakovala …

Nagradno vprašanje

Varuhi skrivnosti so doma na spletni strani www.varuhiskrivnosti.si. Tam lahko tudi spoznaš junake trilogije, poiščeš urok, ki to bo morda pomagal uresničiti želje, se naučiš prerokovati z branjem ptičjega leta ter spoznaš ustvarjalce trilogije, katerega prvi del na tem mestu tudi podarjamo.

Če bi se rada potegovala za prvi del trilogije Varuhov skrivnosti – Obzidano mesto, izpod peresa Marget Belani, odgovori na naslednje nagradno vprašanje:

  • Kdaj nastopijo škrbine časa, ki ti lahko omogočajo, da spremeniš svojo usodo in da se ti izpolni želja? Namig tukaj.

Svoj odgovor, skupaj z najbolj osnovnimi osebnimi podatki (ime, priimek in naslov), pošlji na nagrade@adriamedia.si.

Nove lastnice (ali lastnike) ene od treh knjig Obzidano mesto bo kot vedno določil žreb.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri