Modrost iz mojstrstva ljubezni Dona Miguela Ruiza

Da bi postali mojstri ljubezni, se moramo v ljubezni uriti. Tudi veščina navezovanja in ohranjanja odnosov je pravo mojstrstvo, in izmojstrimo se lahko edinole z vajo, saj je le vaja lahko tista, ki dela mojstra.

Ljubezen ne zahteva. Ljubezen enostavno je. (foto: profimedia) profimedia
14. 9. 2014

Don Miguel Ruiz o tem: kaj je ljubezen?

'Ljubezen temelji na spoštovanju. Ljubezen ne občuti usmiljenja do nikogar, pozna pa sočutje. Ljubezen ničesar ne pričakuje. Kadar ljubimo, nimamo pričakovanj; nekaj počnemo zato, ker tako hočemo. Smilim se vam, kadar me ne spoštujete, kadar menite, da nisem dovolj močan, da bi mi uspelo.

Po drugi strani pa ljubezen spoštuje. Ljubim vas; vem, da boste zmogli. Vem, da ste dovolj močni, dovolj pametni, dovolj dobri, da se lahko sami odločite. Če vam bo vendarle spodletelo, vam bom seveda podal roko in se vam pomagal pobrati. In vam bom rekel: "Saj bo šlo, le naprej!" To je sočutje, ki pa ni isto kakor pomilovanje.

Ljubezen je popolnoma odgovorna. Vse, kar mislimo, vse, kar storimo, ima posledico. Tako ali drugače bomo občutili posledice svojih dejanj. Sleherni človek je povsem odgovoren za svoja dejanja, pa čeprav bi najrajši ne bil.

Ljubezen je vselej prijazna in ta prijaznost nas dela velikodušne in odpira vsa vrata. Ljubezen je velikodušna.

Ljubezen je brezpogojna. Na stezi ljubezni ni nobenega če in nobenih pogojev. Ljubim te takšnega, kakršen si, in dajem ti vso svobodo, da si še naprej takšen.'

Mojstrstvo ljubezniVeč tovrstnih modrih misli boš našla v priročni barvni darilni knjižici, ki v ljubko majhen format shrani poglavitna sporočila iz svetovne knjižne uspešnice Mojstrstvo ljubezni, s katerimi se lahko vsak dan opomniš na poglavitne modrosti o ljubezni in ohranjanju ljubečih odnosov. Te modrosti te bodo vabile k tvoji pravi naravi – ki je sreča, svoboda in ljubezen.

Ko se zavedamo, da nas ne more osrečiti nihče drug, in da je sreča posledica naše ljubezni, dosežemo veliko mojstrstvo Toltekov: mojstrstvo ljubezni.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri