Mali seksi sanjski leksikon

Da so sanje kraljevska pot do podzavesti, je pravil že Carl G. Jung, in prav tako, po kraljevsko, te bomo v nadaljevanju popeljali skozi pravo malo – zelo čutno in še bolj seksi - sanjsko abecedo!

25. 7. 2014

Vse kar sanjaš, vsebuje posebno simboliko!

Razlaga sanj zato ostaja najboljša pot k ugotavljanju človekovega duševnega stanja. Jung je šel pri tem še dlje in trdil, da so sanje sicer povezane z našo zavestjo in s trenutnim duševnim stanjem, a da segajo njihove korenine še veliko dlje: v nezavedno!

S ... kot seksi sanjska abeceda

A kot avto: Ali na zadnjih sedežih ali pa na pokrovu motorju – vse vrste 'avtomobilske' ljubezni kažejo na to, da bi rada vzela krmilo v roke. Poleg tega bi tudi rada enkrat prispela – morda v zakonu …

B kot bivši: Zbudiš se in si misliš: pa zakaj ravno on? Brez skrbi, tvoje sanje ne pomenijo, da ga še vedno ljubiš. Tvoja podzavest te želi na nekaj opozoriti. Morda na to, da ti trenutno manjka bližine. Ali na to, da imaš v tem partnerstvu podobne težave kot takrat.

C kot cvetje: Verjetno je tvoj vsakdanjik preveč trezen in naporen. Tvoja notranja modrost bi te rada s temi sanjami spomnila na tvoje nežnejše plati. Razmisli, kaj te odvrača od tega. Morda ti sama?

D kot dih: Sopihanje in težko dihanje – če si si iz svojih sanj zapomnila prav vpadljivo dihanje, potem si se menda močno približala svoji erotični življenjski energiji in naj bi potemtakem bila zdaj pripravljena na to, da jo razpustiš tudi v svojem vsakdanjem življenju.

I kot incest: Sanje o seksu, v katerem sta se pojavila brat ali oče, te pogosto zelo zmedejo. Ampak te sanje želijo samo nakazati, da je v aktualnem partnerstvu preveč družinske zaupnosti.

L kot letenje: Sta bila s partnerjem breztežna? Si se lahko prosto gibala v prostoru in času? Odlično, to pomeni, da si polna seksualne energije. To bi bilo dobro izživeti.

M kot morje: Strastna srečanja v morju kažejo, da si zelo čustveno bogata oseba. Si oseba, ki se ne boji poželenja.

N kot nemost: V sanjah ves čas molčiš, ker ne moreš iz sebe spraviti niti glasu? Potem tudi v vsakdanjem življenju ne dobiš dovolj pozornosti. Morda bi se lahko malo manj podrejala.

P kot prisila: V sanjah si bila prisiljena k seksu? In to se ti je zdelo vznemirljivo? To kaže, da ti tvoje poželenje prebuja (nepotrebne) občutke krivde. Če si prestrašena, ko se zbudiš, potem bi se morala naučiti pogosteje reči ne.

S kot slepota: Strastne sanje, kjer nisi ničesar videla, kažejo na to, da bi se rada nekomu predala. Hrepeniš po tem, da bi se prepustila toku, da bi oddala nadzor. Razmisli in se vprašaj, kaj te odvrača od tega. Ti sama?

S kot skupina: Si imela spolne odnose z več moškimi ali ženskami? Potem bi morali dati seksu več prostora v svojem življenju. Očitno še nisi povsem zadovoljena.

T kot tujci: Kdor se v svojih nočnih fantazijah zabava z neznanci, ima veliko erotične domišljije, ki pa je v pravem življenju ne more dovolj izživeti. Potrebuješ več spontanosti!

Ž kot ženske: Strastna doživetja z ženskami ne pomenijo, da si na skrivaj lezbična. Te prej kažejo na to, da bi rada bolj kot doslej izživela svojo čutno plat. Takšne sanje pa tudi pomenijo, da raste tvoj erotični ponos.

Ž kot živali: Velike, močne živali, kot na primer konji, predstavljajo odnose moči v erotiki. Ti hrepeniš po nebrzdanosti. Manjše ali plišaste živali te spominjajo na tvojo potrebo po nežnosti.