Mala šola grafologije Jožice Leskovar: Zgornje pisno območje!

V zgornje pisno območju grafologi opazujemo piščeva etična načela, idealizem, zanesenjaštvo, domišljijo, sposobnost predvidevanja, religiozne težnje, filozofske in ustvarjalne interese in duhovnost. V njem ležijo črke b, d, h, k, l, t ter pike in strešice.

25. 1. 2013

tudiČe v svoji pisavi zaslediš, da so stebla pri teh črkah zelo visoka, ostale črke pa zelo majhne, to lahko pomeni, da imaš sposobnost predvidevanja, drznost pri postavljanju ciljev in morda celo dobre vodstvene sposobnosti. Privoščiš si drzne miselne kombinacije, ljudje pa te tudi instinktivno izberejo za duhovnega vodjo.

vedelaČe zgornjemu pisnemu območju ne posvečaš veliko pozornosti, je to znak, da si praktična oseba. Svet vidiš tak kot je, si realna in mentalno predvidljiva. Ne zatekaš se v fantazije, tudi nisi nagnjena k idealiziranju in izumljanju novih konceptov.

malaPolno zgornje območje, glej črko »l«, govori, da si ustvarjalna, čustvena in polna domišljije. Slednja se lahko kaj hitro spremeni v pomanjkanje občutka za realnost. Če bi lahko  tvojo domišljijo preslikali v neposreden prenos, kakšen film bi gledali? Vse, naj si bo lepo ali žalostno, doživljaš potencirano. Praktičnost ti ni ravno pisana na kožo. Si pa lahko odlična v pripovedovanju ali pisanju. Veliko časa preživiš v domišljijskem svetu.

zeloČe v zgornjem območju ne delaš zank, ne glede kako visoke ali nizke so črke v tem območju, to pomeni, da si sposobna logičnega mišljenja, praktična, slediš predvidljivim, kratkoročnim ciljem, brez nerealnih pričakovanj.

Seveda lahko v svoji pisavi zaslediš vse zgoraj našteto.

Grafolog oceni kaj v tvoji pisavi prevladuje, upošteva še ostale grafološke pomene in temu primerno opiše tvoj značaj.

Napisala grafologinja Jožica Leskovar, ki med drugim svetuje tudi v naši Astro rubriki Grafologija