Mala šola grafologije Jožice Leskovar: Spodnje pisno območje!

Spodnje območje je področje podzavesti, materialnosti, prikritih ali celo zavrtih spolnih teženj, nagonskega hrepenenja in poželenja.

Mala šola grafologije Jožice Leskovar: Spodnje pisno območje! (foto: shutterstock) shutterstock
4. 2. 2013

Na levo razširjeno spodnje območje npr. kaže obrnjenost vase in močan vpliv preteklosti.

pisavaČe v tvoji pisavi prevladuje visoko spodnje območje, oziroma dolge pentlje pri črkah f, g, j, p, pomeni, da si aktivna, morda tudi nemirna, da pogosto potrebuješ spremembe, saj se hitro vsega naveličaš. Mentalna utrujenost te v hipu mine, če se podaš na sprehod. Dejstvo je, da je fizična aktivnost zate naraven aspirin.

pisavaKratko oziroma nizko spodnje območje (glej črko »p«) nasprotno govori o tem, da se fizični aktivnosti in akciji na sploh izogibaš, če je le mogoče. Ljubša kot nenehne spremembe ti je predvidljivost, rutina. Kadar je v pisavi zaznati tudi šibak pritisk, je to znak, da osebi primanjkuje fizične moči.

pisavaČe pri črkah g, f, j, p delaš široke, napihnjene pentlje, pomeni, da si čutna, temperamentna, da imaš bujno domišljijo in željo po spremembah. Lahko, da si tudi nestrpna, nepotrpežljiva. Ponavadi imaš velik krog znancev, saj si družabna in živahna oseba. Si vsepovsod a nikjer zares. Temu primerna so tudi tvoja prijateljstva, saj ti za poglabljanje le-teh ponavadi zmanjkuje časa.

pisavaOzke pentlje pa govorijo, da imaš le malo tesnih prijateljev. Prijateljstvo zate ni nekaj samoumevnega. Je intimen prostor v katerega lahko vstopijo le nekateri izbranci. Ozke pentlje so tudi znak, da zatiraš čustva in čutnost. Na telesnem področju zato lahko ne živiš tako, kot bi si želela, saj tvoja čutna narava ne more priti do izraza.

To je seveda le nekaj kazalcev.

Vsaka pisava ima lahko različno visoko in različno oblikovano spodnje območje v pisavi. Grafolog poleg splošnih kazalcev opazuje tudi ritem pisanja, nagib pisave in pritisk na pisalno površino. Od kombinacije vseh kazalcev je odvisna tudi končna interpretacija pisave.