Magnetičen fantek

Nekega ameriškega osnovnošolca so začeli klicati Magnet, ker ima poseben ‘dar’, da ‘sesuva’ računalnike v svoji bližini.

14. 3. 2008

12-letnemu Josephu Falciatanu iz države New York se stalno dogaja, da se računalniki okoli njega sami od sebe ugašajo.

Sumijo statiko

Strokovnjaki, ki so proučevali njegov problem, so zbegani. Ni jim jasno, od kje izvira ta nenavadna ‘moč’ najstnika, verjamejo pa, da računalnike ‘sesuva’ statična elektrika, ki jo deček nekako producira. V njegovi šoli so se znašli tako, da so Josephu pod noge podstavili antistatično podlago ...

“Če računalnik uporablja katerikoli drug učenec, je z njim vse v redu. Če pa se pred njega usede Joe, se pričnejo dokazati same nenavadne stvari,” je povedala ena od Joevih učiteljic, Marie Yerdon: “Mislim, da ima vse skupaj nekaj opraviti s telesno kemijo. Nekaj, kar se dogaja v njegovem telesu, povzroča, da se računalnikom čisto ‘strga’.”

'Problematičen'

Joe pa nima težav zgolj z računalniki, temveč tudi s konzolo Xbox, ki ‘zamrzne’ vsakič, ko ji ede preblizu. Zaradi njegovih posebnih moči pa so morali skoraj odpovedati tudi nagradno ceremonijo za starše in učence, potem ko je odpovedal projektor za diapozitive ... Joe mu je pač stal preblizu.

Eksperti za statično elektriko, ki so jih šolske oblasti zaprosile, da proučijo Josephov ‘problem’, še niso uspeli razložiti tega fenomena, še več, priznali so, da je to zares ena velika ‘enigma’.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri