Lunin tedenski horoskop - preveri aktualno tedensko napoved!

Vera v moč luninih men ne jenja navkljub vse glasnejšemu zmrdovanju znanstvene stroke. Morda je temu tako zato, ker nas v resnici luna 'trka' in 'nosi' na nivojih, na katere ni mogoče poslati najmodernejše rakete ali ultra pametnih raziskovalnih robotkov. 

Ker verjamemo, da najbolj šteje prav tvoja lastna osebna izkušnja, te vabimo na malo samoraziskovanje luninih vplivov na tvoje življenje!

Ljudje se od nekdaj oziramo k njej ... je ali še ni polna? (foto: profimedia) profimedia
20. 3. 2014

Dejstvo, da si našla in kliknila na dotično novico, je znak, da ti ni tuje prepričanje, kako močno smo kot ljudje vpeti v ta naš svet in kako zelo na nas vpliva vse, kar nas v življenju obdaja. In pri tem seveda nimamo v mislih zgolj fizične narave našega bivanja, temveč tudi psihološke, emocionalne in, nenazadnje, simbolične, arhetipske ter duhovne ravni našega bitja.

Čeprav morda ne verjameš v to, da bi človeka 'nosila luna' ali pa v svojem rokavu skrivaš izsledke zadnjih znanstvenih raziskav, ki pravijo, da 'se ob polni luni v resnici ne rodi več otrok kot na dneve drugih luninih men', boš težko zanikala, da ima luna vendarle močan psihološki, čustveni in arhetipski vpliv na tvoje življenje. Se ti zdi, da so vse skupaj le 'pravljice'? Ne pozabi, da so pravljice v resnici polne koristnih zgledov ter simbolnih in dragocenih arhetipskih sporočil, ki se v našo psiho zasidrajo že v zgodnjem otroštvu. Z njihovo pomočjo ostajamo psihološko zdravi, močni in pripravljeni na soočanje z izzivi odraslega življenja.

Že to bi moralo biti dovolj, da te bo (navkljub kontra argumentom) zanimalo, kaj ti ima edini zemljin satelit 'simbolno sporočiti'.

  • 'Tako v mitologiji kot astrologiji predstavlja Luna naravno rojstvo. Najbrž še pomembnejše pa je to, da spodbuja naravno, instinktivno odzivanje. Je tesno povezana s čustvi, pa tudi s prebavili. Pod njenim vplivom je lahko človek potrpežljiv, lahko pa tudi nestalen in ozkosrčen: lahko je domiseln in sočuten, lahko pa tudi nezanesljiv.' - Julia in Derek Parker, Velika šola astrologije

Luna v znamenjih ta teden!

Luna je v tem oziru kot nekakšen lakmusov papir. V prerezu časa, ko potuje skozi določeno astrološko znamenje (ki ga menja na vsake dva do tri dni) odseva vsakršne situacije zodiakalnega znamenja, skozi katerega tisti dan potuje. Na tebi pa je, da se zavedaš, kako na njene subtilne vplive iz dotičnega znamenja intuitivno in instinktivno reagiraš.

Če bi se rada tozadevno opazovala, najprej preveri, v katerem znamenju bo v naslednjih dneh tekočega tedna luna in kaj bi znala v tvoje življenje naplaviti v rubriki:

A zakaj? Ker smo ženske z luno v prav posebnih, arhetipskih, pa tudi globoko mističnih odnosih ;)