Luciji Gubenšek v življenju pomaga kabala

Manekenka in voditeljica Lucija Gubenšek  je izredno vitka, odkar pomni, in pravi, da se ji že vse življenje dogaja to, da se vsi razen nje obremenjujejo s tem.

3. 10. 2010

“V našem poslu je pač tako, da moraš imeti trdo kožo in se ne smeš obremenjevati z vsako kritiko,” pravi.

V pomoč pa ji je tudi kabala, ki jo prakticira že pet let.

Ovire nas silijo k osebni rasti

Tega, da moraš imeti trdo kožo, se je zavedala že pred leti, ko se je resno lotila manekenskega posla, pozneje je bila tudi televizijska voditeljica in voditeljica dogodkov ter se je tako izpostavila.

“Po mojih izkušnjah ljudi velikokrat zanima, zakaj sem tako suha. Taka pač sem, jem normalno, redno telovadim, in to je to,” pravi Lucija, ki je izredno vitka, odkar pomni, čeprav se ji je v času bivanja v New Yorku, kjer je pred petimi leti delala kot model, zgodilo, da je morala še shujšati …

Prav v času bivanja v Ameriki pa se je spoznala s filozofskim in verskim naukom kabalo, njene osnove pa so ji v veliko pomoč pri premagovanju vsakdanjih težav.

“Vse, kar ti pride na pot, vse težave, so samo ovire, da lahko zrasteš,” je načelo, ki jo spremlja vsak dan zadnjih pet let.

Stres ji je sesul imunski sistem

Pogled na življenje pa je ponovno spremenila letos poleti, ko so se začele težave z zdravjem. Nič resnega, vendar vseeno precej moteče.

“Drug za drugim so se vrstili prehladi, viroze, nekajkrat sem končala na antibiotikih, predvsem pa sem bila neskončno izčrpana. Nakopala sem si preveč dela in bila zato pod stresom, kar mi je sesulo imunski sistem. Vzgojena sem bila tako, da nikoli nisem tarnala, in tudi moji starši so navajeni, da je tako. Zato sta zagnala pravi alarm, ko sem jima začela ‘jamarati’, da se ne počutim v redu in da se to vleče že nekaj časa. No, na srečo se je po vseh pregledih izkazalo, da ni nič resnega, le prave antibiotike sem morala dobiti,” pripoveduje Lucija, ki pa se je kljub temu pošteno prestrašila in začela še bolj razmišljati o pomenu življenja.

“Nočem izpasti preveč filozofsko, ampak do sedaj sem vseeno življenje jemala bolj lahkotno, v smislu, meni se to ne more zgoditi …” je iskrena.

“Tega sicer ne privoščim nikomur in bog ne daj, da bi bilo z menoj res kaj narobe, vendar me je to streznilo do te mere, da sem si na novo postavila prioritete. Na prvem mestu sem sedaj jaz, moje zdravje in moje življenje. Ne mislim izgubljati časa s tem, da se obremenjujem, kaj si drugi mislijo o meni,” dodaja.