Lotosov cvet - popoln okras tvoje meditativne čajanke

Medtem ko so zdravilno moč cvetov lotosa poznali že stari Egipčani, v hinduizmu še danes velja za simbol čistosti, lepote in popolnosti.

15. 10. 2011

Egipčanke so si cvetove lotosa zatikale v lase ali pa so nosile venčke iz lotosa. Šopki lotosa so krasili njihova stanovanja, hišne oltarčke, templje in s cvetovi razveseljevali ljubljene osebe.

Njegovo zdravilno moč so dejansko poznali že stari Egipčani in je nedvomno osrednja cvetlica egipčanske umetnosti, kulture, religije.

Lotosovo olje so poimenovali eliksir mladosti, dobrega zdravja in spolne moči, saj so verjeli, da vonj tega cveta krepi in sprošča duha.

Cvet, ki izraste iz dna močvirja

Lotosov cvet velja v hinduizmu za simbol čistosti, lepote in popolnosti ...

Ponazarja naše življenje, ki je lahko včasih težko in umazano. Ta prelepa cvetlica zraste iz blatnega dna močvirja in v soju sončnih žarkov razpne svoje čudovite cvetne liste. Ko sonce zaide se cvet zapre in počaka, da ga pobožajo sončni žarki naslednjega jutra.

Preberi si več V kraljestvu lotosovih cvetov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri