Konvencija Mind Your Body z dobrodelno noto

Mind Your Body, prva dobrodelna, dvodnevna, konvencija v Sloveniji, se bo odvijala 19. in 20. maja 2012, na Fakulteti za Šport, namenjena pa je denarni pomoči Simonu Vogrincu, 28-letnemu fantu, ki je bil oktobra lani težko ranjen v eksploziji mine na Jahorini v Bosni, kjer je izgubil obe nogi, za njim pa je tudi več operacij ter izredno težka rehabilitacija.

26. 4. 2012

Simonu potrebuje za nadaljevenje normalnega življenja eno najboljših, a tudi najdražjih protetik, ki pa si je sam žal ne more privoščiti.

S pomočjo Mind Your Body konvencije, katere pobudnica je Tina Pustovrh, ki želi pomagati Simonu, da bi se mu ponovno uspelo prepustiti vetru in z njim zajadrati širom morja, bo izražena ne samo dobrodelnost za sočloveka temveč tudi skrb zase, ki bo nadgrajena z gibanjem in dobrim počutjem.

Celovit pristop: Mind Your Body

Um in telo sta med seboj tesno povezana, saj odsotnost enega ali drugega ne prinaša dolgoročnih rezultatov in sreče.

Mind Your Body je konvencija, ki na zelo prefinjen način ponuja celovite pristope, usmerjene v zdrav način življenja, ki ne samo aktivirajo, oblikujejo in krepijo telo in vzdržljivost, temveč tudi pomirjajo ter stopnjujejo notranjo moč in voljo.

Vsi najnovejši trendi funkcionalnega treninga, joge, pilatesa in ostalega bodo predstavljeni v dveh dneh in sicer v dveh različnih dvoranah oziroma telovadnicah.

Vsak izmed obeh dni bo ponudil pester izbor desetih različnih delavnic oziroma treningov, ki jih bo izvajalo dvanajst slovenskih in tujih strokovnjakov, trenerjev, presentatorjev in učiteljev.

Med tujci se bo predstavil Španec, Daniel Gonzales, mednarodno priznan inovator in predavatelj ter eden od ponirjev asimetričnega stepa in HI-Lo, ki bo prikazal vadbo, v kateri se kombinirajo proste uteži in vzdržljivost ter tudi vadbo TAC (Total Athletic Conditioning). Italijan, Guido Bruscia, bo predstavil funkcionalne vaje z lastno težo in Kettlebelli. Zanimivo kombinacijo boot camp-a, krožnega treninga usmerjenega na krepitev trupa. Izdal bo vse skrivnosti, kako do lepih in čvrsih trebušnih mišic za vse življenje.

Poleg Španca in Italijana bosta dvorani z energijo napolnila tudi Nemca, Eberhard Schlömmer in Eckhart Acker, ki prihajata kot predstavnika nemškega podjetja Perform Better. Eberhard Schlömmer je visoko kvalificiran znanstvenik s področja športa ter absolutni strokovnjak s področja funkcionalnega treninga, ki bo z vadbo s pomočjo valja predstavil samomazažo, aktivno regeneracijo, zmanjšuje napetost v mišicah, obenem pa je tudi sam trening resnično učinkovit. Evkart Acker je strokovnjak za funkcionalni in atletski trening. Je Master trener na Akademiji za Funkcionalni krožni trening ter Multi – Sling trening in je eden od inovatorjev Functional OutdoorCircuit®. Predstavil se bo s skupinskim fitness konceptom, ki vključuje timski duh ter funkcionalni trening.

Slovenski doprinos h konvenciji

Robert Honn, Tina Pustovrh, Sandra Laznik, Katja Zupan, Katra Kodela, Anja Brenko, Anja Rozman Škati, Antonija Matevžič so slovenski predstavniki različnih funkcionalnih in gibalnih veščin, ki bodo z različnimi metodami prikazali različne vrste gibanja.

Robert Honn bo predstavil Hatha Flow prakso, kreativno obliko hatha joge, ki niza jogijske položaje v tekoče zaporedje, povezano z dihom, ter Joga - Flow Laboratorij, vadbo, kjer gre za mehka in fluidna gibanja, ki pa še vedno predstavljajo izziv - ne le na telesnem, temveč tudi na mentalnem nivoju.

Tina Pustovrh se bo poigrala z gliding diski, kjer bo izvajala funkcionalno tnz vadbo ter predstavila LEBERT FITNESS- trening od A do Ž.

Sandra Laznik, učiteljica joge, bo z edinstveno vadbo s katero naredimo vse, v eni uri hkrati trenirala mišice obraza in telesa.

Katja Zupan bo izvedla delavnico pilates z različnimi malimi rekviziti ter energetski jogalates v "flow" in "spiral" tehniki.

Katra Kodela bo delavnico namenila predvsem poglabljanju zavedanja in zaznavanja lastnega telesa v gibanju.

Anja Brenko učiteljica joge s certifikatom bo razkrila skrivnosti zaklonov, ki imajo poživljajoči učinek na celo telo ter inverzije, stoje na rokah.

Anja Rozman Škati bo zaplesala in predstavila skrivnosti vadbe Shakti dance-a, ki je sestavljena iz osmih faz. Antonija Matevžič se bo predstavila z vadbeno uro Gymstick Muscle s poudarkom na vadbi za moč, ki vsebuje večje število tipičnih Gymstick vaj, ki ob povečanju mišične moči vplivajo tudi na izboljšanje koordinacije in obvladanje telesa v različnih situacijah.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri