Konec sveta: Še 21 dni do 21. decembra 2012, 11:11 UTC!

Desetletja smo brali, poslušali, trepetali, verjeli in dvomili v usodnost datuma 21. decembra 2012! In zdaj je tukaj! Smo tik pred zdajci!

Konec sveta: Še 21 dni do 21. decembra 2012, 11:11 UTC! (foto: shutterstock) shutterstock
30. 11. 2012

In vse to zaradi Majev - tega izjemnega starodavnega ljudstva, ki je slovelo po modrosti in odličnem poznavanju astronomije in matematike. Prav zato so se številni spraševali, zakaj so svoj koledar zaključili ravno tam, kjer so ga zaključili. Na tej točki so pač nekateri zaključili, da je temu najverjetneje zato, ker bo takrat ...

  • konec!

Seveda se glede tega, da bo takrat KONEC na nek način vsi strinjamo, ne strinjamo se le glede tega, česa bo konec!

Bo konec sveta, neke ere ali le nekega koledarskega ciklusa?

Kaj pa pravi stroka na vse skupaj:

"Za starodavne Maje je bil konec celotnega cikla veliko slavje," pravi Sandra Noble, izvršna direktorica Fundacije za napredek mezoameriških študij v Crystal Riverju, Florida. V zvezi z 21. decembrom 2012, kot o sodnem dnevu ali trenutku kozmične spremembe pa še dodaja, da je: "... popolna izmišljotina in prilika za veliko ljudi, da se z njo okoristijo."

Odštevajmo skupaj!

A ne glede na to, kaj si o 21. 12. 2012 nenazadnje mislimo, dejstvo je, da smo v ta datum vložili zares veliko kolektivne energije. Zakaj ga torej ne bi skupaj tudi pričakali - s slavjem, tako kot bo to storilo tudi okoli sedem milijonov danes še živečih Majev v Gvatemali.

S spletnim odštevalnikom na spodnji povezavi lahko odštevamo tudi skupaj:

P.S.

Ne bo še tako kmalu konec!

Ameriški raziskovalci so se pred meseci v Gvatemali dokopali do izjemnega arheološkega odkritja. Našli so namreč še starejši majevski koledar od doslej znanega, ki se nikakor ne konča 21. 12. 2012 po našem času. Ta na novo najdeni in trenutno najstarejši znani majevski koledar naj bi bil star častitljivih 1200 let in šteje dneve po našem času še celih 7000 let v prihodnost.

Po mnenju strokovnjakov univerze z Bostona tudi ta koledar nikakor ne napoveduje morebiten konec sveta čez dobrih sedem tisoč let!

A če te vsi ti argumenti znanosti ne bodo prepričali, se o majevskih ciklih časa pusti podučiti vsaj majevskemu starešini. Čas se po majevskem koledarju v resnici NIKOLI ne konča ...

Več branja na temo 'Konec sveta po majevskem koledarju, 21. december 2012':

2012 - leto prebuditve ali konec sveta?

Majevski koledar dolgega štetja - wikipedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri