Kaj razkriva podpis Lare Baruca?

Lara Baruca se je z grafologijo srečala v oddaji Nekega lepega popoldneva, kjer je spoznala grafologinjo Magdaleno Metelko iz Global Elita.

1. 12. 2009

In ker je Lara tip človeka, ki se stalno rad uči, se je začela učiti tudi grafologijo.

"Grafologija je povezana s psihologijo, s katero se veliko ukvarjam, saj se mi zdi kot orodje za samoopazovanje. Izhaja iz tega, da želiš vedeti, kaj je pod lastnim površjem. Če pa se ukvarjaš z lastno psihološko podobo, se verjetno začneš ukvarjati tudi s podobo drugih," opisuje svoje videnje grafologije Lara Baruca.

Izhajala je iz samoopazovanja in samospoznavanja. Pravi, da vsak človek s pisavo izraža svoje poglede, kar je, kot da bi opazoval človeka, kakšne so njegove kretnje, kako se obnaša v prostoru, ali je sproščen …

Interdisciplinarni študij

Lara rada dokonča, česar se loti, zato se je lotila učenja grafologije v Global Elitu.

"Moram pa priznati, da sem bila na začetku, aprila predlani, bolj zadržana in sem v študij grafologije padla šele sčasoma, ko sem spoznala, da je zastavljen interdisciplinarno in ni monoton. V študiju je vsega malo, malo psihologije, razvojne psihologije, malo klinične grafologije, nevrofiziologije ... zelo veliko izvem."

Pisava odraža naše počutje

Študij je sprejela kot samoopazovanje, s pomočjo katerega vidi, da se ji pisava spreminja v določenih dneh in čustvenih stanjih, saj odraža naše počutje.

"Prijateljem rada pogledam podpise, včasih pa me tudi sami sprašujejo, kaj njihovi podpisi odražajo. Ravno pred kratkim me je prijateljica vprašala, kaj odraža njen podpis, s katerim je sicer zadovoljna, ni pa bila prepričana, ali je to to. Interpretirala sem ji podpis, ki je v skladu s tem, kar želi sporočati."