Kaj prinaša mrk?

Nenavaden astronomski pojav, ki ga lahko opazujemo nekajkrat na leto, v nas vedno zbudi izredno zanimanje.

8. 1. 2009

Zato ni naključje, da so v preteklosti sončni in lunin mrk imeli za mistična pojava, dogodki, ki so ju spremljali, pa so dobili usoden predznak.

Med mrkom se aktivira zemeljsko magnetno polje, zaradi česar ljudje postanemo bolj nemirni in nepravilno ocenjujemo okoliščine. Zato v obdobju mrka astrologi odsvetujejo sprejemanje pomembnih odločitev. Posledice mrka se lahko čutijo še nekaj let. Včasih so verjeli, da vpliv luninega mrka traja toliko mesecev, kolikor minut je trajal mrk. V primeru sončnega mrka pa se minute spremenijo v leta.

Čas sprememb

Vpliv sončnega mrka se začenja čutiti že teden dni pred začetkom pojava in se konča po treh dneh. Lunin mrk pa na nas širi svoj vpliv štiri dni pred pojavom, konča pa se dva dni po mrku. Vpliv je pred mrkom močnejši, po pojavu pa vse bolj slabi. Da bi ta čas preživeli čim mirneje, je koristno, da takrat ne jemo hrane živalskega izvora, oreškov in semen. Priporočljivo je, da teden dni pred mrkom preživimo v mirnem ozračju, da zberemo in strnemo misli o svojem življenju. Naši predniki so se na mrk zelo dobro pripravili, saj so verjeli, da lahko v tem obdobju spremenimo svojo usodo. Poznamo tudi posebne preizkušene tehnike za nevtralizacijo negativnega delovanja luninega in sončnega mrka.

Mrki v letu 2009:

  • obročasti sončni mrk 26.1. ob 8.59
  • polsenčni lunin mrk 9.2. ob 15.39
  • polsenčni lunin mrk 7.7. ob 11.39
  • polsenčni lunin mrk 6.8. ob 2.40
  • popoln sončni mrk 22.7. ob 4.36
  • delni lunin mrk 31.12. ob 20.23

Tehnike ob luninem mrku

V tem času se lahko rešite škodljivih razvad in različnih bolezni.

Tri dni pred mrkom se zjutraj in zvečer prhaj 10 minut, in sicer izmenično z vročo in hladno vodo. Ženske naj postopek začnejo in končajo z vročo vodo, moški pa s hladno.

Uro pred mrkom popij kozarec osvežilne izvirske vode in se znova oprhaj, izmenično z vročo in hladno vodo.

Deset minut pred mrkom se poglej v ogledalo in ulezi na tla ali posteljo. Pri tem poskrbi, da boš glavo obrnila proti severu. Zapri oči, osredotoči se na dihanje in v misli prikliči svoj obraz v ogledalu. Predstavljaj si, da tvoj odsev vsebuje vse tvoje negativne strani. Opazuj, kako se odsev počasi oddaljuje v globino zrcala, se naenkrat razblini in s tem odnese s seboj vso negativnost.

Tehnike ob sončnem mrku

V tem času se je dobro rešiti izčrpavajočih odnosov, negativnih čustev in strahov.

Tri dni pred sončnim mrkom se zjutraj in zvečer prhaj 10 minut, izmenično z vročo in hladno vodo, pri čemer naj ženske postopek začnejo in končajo s hladno vodo, moški pa z vročo.

Uro pred mrkom popij kozarec izvirske vode in se znova oprhaj, izmenično z vročo in hladno vodo. Med prhanjem misli na tisto, česar se želiš znebiti.

Deset minut pred mrkom prižgi svečo. Usedi se tako, da bo plamen gorel v isti liniji, kot je tvoje tretje oko (točka na čelu med obrvmi). Zberi se in se spomni vsega, kar bi rada, da odide iz tvojega življenja. Predstavljaj si, kako te neprijetnosti z vsako minuto mrka izgorevajo v plamenu sveče. To počni, dokler ne boš v svojem srcu začutila olajšanja.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri