Jožica Leskovar: Po pisavi prepozna človeka

Jožica Leskovar - kot grafologinja ni samo strokovnjakinja za črke in njihovo obliko, ampak je tudi psihoterapevtka.

7. 5. 2012

Jožica Leskovar»Vse življenje se mi je dogajalo, da so me ljudje drugače doživljali, kot sem se sama,« je dejala Jožica Leskovar, ki je odgovor na to dilemo poiskala v študiju grafologije.

»V časopisu sem zasledila oglas za študij grafologije in se pred 12 leti odločila študirati. Prek analize lastne pisave sem se precej spoznala, kar se je poznalo tudi pri osebni rasti.« Ko je sama začela živeti novo življenje, je sklenila, da bo s svojim znanjem grafologije pomagala tudi drugim.

Ima občutek za ljudi

V službi na Televiziji Slovenija se ukvarja z arhivskim gradivom, svoj prosti čas pa namenja analizi rokopisov ljudi, ki pridejo k njej po pomoč.

»Grafologi imamo pomagala, tabele, po katerih gledamo, ampak z občutkom je treba povezati in združiti vse lastnosti v en opis. Zato za eno analizo porabiš pet ur, pa še nekaj ur, da vse ugotovitve ubesediš,« nam je zaupala grafologinja, ki se vsakič znova v svet črk poda zaradi lastnega veselja.

»Veseli me, da lahko pomagam ljudem,« je iskrena Jožica, ki pravi, da pogosto pomaga mladim, ki se odločajo za poklic, pa tudi ljudem, ki imajo težave v medosebnih ali partnerskih odnosih.

Zvezdniške analize

Pisave pod drobnogledom

Lucija Gubenšek v pisavi pokaže veliko estetike in mehkobe. V medosebnih odnosih ne spusti zlahka do sebe, do tistih, ki so ji blizu, je zelo iskrena, a pazi, da nikogar ne prizadene. Slednje je težko, saj je pravi 'radar' za odkrivanje tujih napak.

Ota Roš s podpisom pokaže, da se želi zaščititi pred zunanjimi vplivi, kar izhaja predvsem iz dejstva, da nadvse intuitivno in zelo senzibilno začuti vse impulze iz okolja. Je odprta za vse, kar ji prinaša življenje, le pri sklepanju prijateljstev slednje ne drži.

Jernej Tozon s podpisom sporoča, da svojo intimo skrbno skriva pred javnostjo, čeprav po drugi strani želi biti opazen. Je zgovoren, miselno gibčen, a tudi skrivnosten. 'Življenje je igra' bi ga na kratko opisalo.

Manca Špik s podpisom poudarja predvsem to, da je ambiciozna in da se zna postaviti zase. Je čustveno odzivna, ne pusti pa, da bi ji to usmerjalo življenje. Svoj ožji krog prijateljev oblikuje skrbno in predvsem selektivno.