Jožica Leskovar: “Pisava ne laže”

Jožica Leskovar je grafologinja, ki se je v svetu črk znašla zaradi iskanja same sebe.

9. 4. 2012

Študij grafologije jo je že od nekdaj mikal, in ko se je pokazala priložnost, jo je zgrabila z obema rokama.

Prek svoje pisave je začela spoznavati sebe; med črkami je spoznala svoje strahove in notranjo negotovost, pridobljeno znanje pa uporabila za osebno rast. Ko je pomagala sebi, je začutila potrebo, da bi pomagala tudi drugim.

"K meni prihajajo predvsem mladi ljudje in ljudje, ki želijo narediti korak naprej v svojem načinu življenja," nam je zaupala Jožica, ki je zaposlena v službi za promocijo televizijskih programov na nacionalni televiziji, v sklopu katere se ukvarja z arhivskim gradivom, grafološke analize pa dela izključno zato, da pomaga ljudem. V vsako analizo vloži veliko svojega časa in energije, a je njen trud poplačan, saj vidi, da ljudje z njeno pomočjo dobijo nov zagon v življenju.

Pisava je zaklad informacij o človeku

Jožica ima dober občutek za opazovanje, kar je tudi pomembna lastnost dobrega grafologa.

"Iz pisave se lahko razbere veliko stvari: psihofizično stanje človeka, kakšen je človek v medosebnih odnosih, kako se čustveno odziva, kako hitro misli, ali nosi v sebi strahove, bojazni, nervoze, včasih je v pisavi videti tudi nadarjenosti, sposobnost povezovanja ..." je začela naštevati Jožica in poudarila, da je nihanje velikosti pisave odvisno od razpoloženja.

"Ko je človek bolje razpoložen, poveča pisavo, in obratno; slabše je počutje, manjša je pisava. Pri ljudeh, ki dnevno spreminjajo pisavo, je opaziti, da imajo pogostejša čustvena nihanja. Ljudje, katerih pisava je težko berljiva, hitro mislijo in se morajo v življenju hitro odzivati."

Kdaj je pravi čas za grafološko analizo?

"Vsak trenutek je pravi trenutek," pravi Jožica in dodaja, da se je najbolje obrniti na grafologa, ko se znajdete pred življenjsko zagato ali pa bi preprosto radi bolje spoznali sebe.

"Ko začutite željo, da bi naredili nekaj zase; ko si zaželite spremembo v življenju; ko si želite spremeniti poklic, pa tudi, če imate težave v medosebnih ali partnerskih odnosih. Grafologija ni ugibanje, kajti grafologi izhajamo iz dejstev, ki jih vidimo v črkah," pravi Jožica, ki z obsežno grafološko analizo opiše in poudari lastnosti, ki opisujejo človeka, predvsem njegove prednosti in ovire, ki jih je mogoče z lahkoto premagati, ko se jih enkrat začnete zavedati.