Joga smeha po metodi Madana Katarije

Želiš postati bolj srečna in nasmejana? Vabljena si na redno vadbo Joge smeha po metodi Madana Katarije, dr. med..

11. 12. 2013

Učinki smeha:

  • vzbodbuja občutke radosti in sreče
  • deluje pomlajevalno
  • pomaga uravnavati krvni tlak
  • vzpodbuja ustvarjalnost in pozitivno naravnanost pri reševanju življenjskih izzivov
  • ublaži, v večini primerov pa popolnoma odpravlja stanja depresivnosti
  • zmanjšuje notranjo napetost
  • zboljša delovno učinkovitost
  • zniža možnost ponovitve srčnega infarkta na tretjino

Smejalna joga je kombinacija gibalno-vokalnih vaj, iger, dihanja, ter globoke sprostitve, ki se pojavijo po približno 30 minutah intenzivnega smejanja z vmesnimi dihalnimi oddihi.

Joga smeha širi radost. Osvetli naše življenje kot plamen, ki nam je sposoben povrniti moč in namen. Skozi vaje joge smeha se z lahkoto odpremo naravnemu toku radosti ter si povrnemo zdravo otroško igrivost.

Pravijo, da je smeh pol zdravja. Zakaj torej ne jemljemo tega tako praktičnega in dostopnega zdravila vsak dan?  Zakaj se ne smejimo? Mogoče, ker ves dan hitimo,  od ene obveznosti do druge, dan beži prehitro in se nam zdi, da bi za vsa opravila potrebovali še nekaj dodatnih ur. 

Kaj, ko bi se ustavili in naredili nekaj preprostega zase? Predlagam, da se posvetimo zavestnemu smehu, ga natreniramo, da bo postal nekaj samoumevnega. Postavimo si izziv, da si bomo vsak dan vsaj za nekaj časa nadeli nasmešek! Z nasmehom  polepšamo dan mimoidočemu in sebi. Lahko se samo usedemo in dihamo. Roke polagamo na organe in se jim smejimo ter jih napolnimo z energijo. Vajo zaključimo s tibetanskimi skledami, činelami, zvokom školjke iz indijskega oceana in globoko, sproščujočo meditacijo.

Info o jogi smeha!

Kje? Vadba bo potekala v Ljubljani v City joga centru – Ulica Jožeta Jame 12, Šiška.

Kdaj? Vsak torek dopoldan od 08:30 do 10:15 in vsak četrtek popoldan od 17:30 do 19:15

Prijava: info@kriyatantra.com in 040/334-268.

Cena vadbe: Mesečna karta 40€, enkraten obisk 10€

Delavnico vodi: Nadine Radesky, ustanoviteljica Mavričnega Mostu, Centra za samospoznanje in duhovni razvoj, strokovnjakinja na področju joge smeha, svetovalka in terapevtka na področju psihološke astrologije in psihoanalize, Life coachinga in clearinga. Je dolgoletna študentka v šoli Krija tantra joge, ki jo vodi Polona Sepe/Ambikananda, ki jo je iniciirala v Krija jogo in klasične tantrične sadhane. Jogo smeha in zasebno prakso vodi v Sloveniji in na Hrvaškem. S svojim 20 letnimi vaditeljskimi in svetovalno terapevtskimi izkušnjami na različnih področjih združuje izkušnje, znanja, metode in tehnike v integrirano celoto.

Nadine Radesky je usposabljanje za vaditeljico joge opravila pri Simoni Krebs, Mednarodni INŠTITUT ZA SMEH Maribor, www.institut-za-smeh.si.