Indigo otroci kot globalni fenomen

Današnje otroke, še posebno tiste, ki so rojeni po letu 1982, mnogi z navdušenjem opisujejo kot Indigo otroke. A kaj to pravzaprav pomeni?

21. 1. 2009

Indigo otroci naj bi svoje poimenovanje dobili po domnevno visokih vibracijah oz. prevladujoči indigo barvi v njihovi avri. In bili naj bi v vseh ozirih nekaj nadvse posebnega.

Bili naj bi super inteligentni, modri in vizionarski.

A kot da to ne bi bilo dovolj, so generacijam indigo otrok sledili še bolj posebni, Zvezdni in Kristalni otroci, vsi seveda še nekoliko bolj visoko duhovno razviti.

Večina psihologov, učiteljev in vzgojiteljev pa se s tovrstnim fenomenom ne strinja povsem. Ne le, da se jim novodobni otroci ne zdijo tako zelo drugačni od prejšnjih generacij, temveč so celo prepričani, da je fenomen zgolj nekakšen popularen novodobni mit.

In dejstvo je, da za Indigo otroke ni bilo kaj dosti slišati pred letom 1999, ko je izšla uspešnica Indigo otroci, avtorjev Lee Caroll in Jana Toberja. Šele izdaji te knjige je sledila prava pravcata globalna evforija in ... kar se zdi skoraj neverjetno ... dandanes praznujemo celo svetovni dan Indigo otrok.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri