Horoskop za cel planet za leto 2013

Te zanima, kaj ima astrologija za povedati o prihajajočem letu 2013? Se bo recesija vendarle umaknila težko pričakovani blaginji? In kako bo šlo v letu 2013 Sloveniji? In kako tebi osebno?

22. 11. 2012

Prava astrologija, ki je zelo razvejana znanost in umetnost, je stara že preko 4000 let. V nadaljevanju si boš tako lahko prebrala nekaj o dejanskih astroloških vplivih, ki veljajo praktično tako za cel planet kot tudi posameznike, le da bomo posamezniki te generalne vplive seveda čutili vsak na sebi specifičen način (v skladu z našo osebno karmo, dharmo in svobodno voljo).

V letu 2013 nam bodo usodo krojili naslednji omembe vredni astrološki položaji in znamenja, v katerih so planeti:

Pluton v kvadratu z Uranom

Astrologi so si edini, da se v obdobju, ko sta Pluton in Uran v konfliktnem kvadratu, našemu svetu na splošno obetajo velike družbene, politične in ideološke spremembe, pospremljene s takšnimi ali drugačnimi pretresi in presenečenji.

Glede na to, da je Pluton v znamenju stabilnega Kozoroga, ki podpira tradicijo institucij in kultur, Uran pa v drznem in uporniškem Ovnu, ki želi spremembe in dokazovanje, je jasno, da so svetovne politične elite in družbene ureditve, ki so že preživele svoj čas, doživele največji udarec in se znašle v velikih težavah.

Arabska pomlad je tipičen primer takšnega upora; glede na to, da je kvadrat med Plutonom in Uranom še vedno izredno aktiven, pa se popolna sprememba v arabskem svetu še vedno ni zgodila in se zato njihov boj za demokracijo nadaljuje. Kaj pa odnos med Plutonom in Uranom prinaša Evropi? Gospodarska kriza, ki nas pretresa vse od konca leta 2008, se bo še poglobila. Evropske institucije, ki so nam bile še pred nekaj leti v velik ponos, se bodo znašle v še večji krizi, njihovo delovanje pa pod čedalje večjim vprašajem. Nemiri in nasilje, povezani s protesti, se bodo razširili tudi na druge države. Množice, podprte z Uranom v srčnem in pogumnem Ovnu, se bodo namreč brez težav uprle avtoritetam, ki jih predstavlja Pluton v Kozorogu. Tudi v Sloveniji lahko pričakujemo še več nemirov in nasprotovanj ukrepom naše vlade, večje vsesplošne stavke niso izključene, prav tako ne čedalje bolj poglobljena kriza vlade. Pojavile se bodo nove stranke z novo energijo in novimi političnimi programi, ki jim bodo volivci prej ali slej prisluhnili.

Pluton in Uran prav tako napovedujeta nove potrese in druge katastrofe, z Neptunom v izredno močnem položaju Rib pa niso izključene čedalje večje težave s poplavami, orkani, tornadi in cunamiji.

Saturn v Škorpijonu

Prehod Saturna iz Tehtnice v Škorpijona 5. oktobra 2012 je s seboj prinesel tudi izredno težavne energije, ki močno vplivajo na naše psihično in fizično počutje.

Če imaš v svoji osebni astrološki karti močno izraženega Škorpijona, Bika, Vodnarja, Leva, Kozoroga ali Saturna na splošno, boš v prihajajočem letu njegov vpliv toliko močneje čutila.

Zanimivo je tudi, da je Saturn zdaj v znamenju Škorpijona, ki mu vlada Pluton, Pluton pa v znamenju Kozoroga, ki mu vlada Saturn. Vse to še povečuje vpliv obeh planetov, ki slovita po izredno zahtevni in težki energiji.

V svetovnem in družbenem smislu bo Saturn izredno močno vplival na spremembe v ameriški politiki in družbi, evrska kriza se bo še poglobila, številne države bodo hotele na silo zatreti nemire in upore, kar bo privedlo do nesrečnih incidentov. Sprememba razpoloženja na političnem in družbenem parketu bo čedalje bolj očitna, korenite spremembe v gospodarstvu in na finančnem trgu so neizogibne in s tem se bodo morali politični veljaki čim prej sprijazniti.

Za Slovenijo je nujno intenzivno povezovanje s tujino, prihod tujega kapitala je neizogiben in bo prinesel veliko sprememb, ki bodo v dolgoročnem smislu koristne. Saturn sporoča, da je pot iz krize mogoča samo s skupnim sodelovanjem, premišljenimi odločitvami in potrpežljivostjo, zato je pomembno, da smo tudi sami malce bolj strpni in vztrajni ter težimo k počasni rešitvi lastnih finančnih težav.

Če imaš večje dolgove, bi bilo dobro, da čim prej začneš varčevati in splezaš na zeleno vejo, obenem pa ne nasedaj različnim finančnim shemam, ki veliko obljubljajo in od katerih ne boš imela veliko koristi. Obenem ne podlegaj negativnim mislim, ne zatekaj se v osamo in se čim več druži z ljudmi, ki so pozitivni in ob katerih se dobro počutiš.

Poglobi stik z duhovnostjo

Saturn v Škorpijonu obenem daje veliko priložnosti za poglobljeno razmišljanje o duhovnosti in raziskovanju notranjega sveta.

Zelo možno je, da te bo osebna kriza prisilila, da se boš poglobila vase in odkrila nekaj novih darov, ki jih imaš, pa se do zdaj še nisi dokopala do njih.

Poglobi svoje talente in se ukvarjaj z ustvarjalnim delom, ki te pomirja in ti ponuja stik z višjim jazom. Možno je, da se boš odpovedala določenim materialnim dobrinam ali pa se odločila za radikalne diete in popolnoma spremenila prehrano ter življenjski slog.

Pojavila se bodo nova alternativna in duhovna društva, prek katerih bi lahko naredila premik k duhovnemu in spremenila svoje življenjske navade, toplo pa priporočamo, da pri tem ne pretiravaš in še vedno ohranjaš stik z vsakdanjostjo, kot jo poznaš.

S Saturnom v Škorpijonu se bo številnim izostrila tudi intuicija, zato se ne čudi, če boš brez težav napovedovala določene dogodke ali vnaprej zaznavala misli drugih. Močne sanje, nenavadni dogodki, vizije in poglobljen čut za druge bodo postali nekaj povsem vsakdanjega, zato se nikar ne ustraši tega, kar čutiš in doživljaš. Pomembno je, da si vzameš več časa zase in se pogovoriš o svojih občutjih. Bolj jih boš skrivala, bolj te bodo mučili dvomi in strahovi, zato ti toplo priporočamo, da si najdeš primernega sogovornika, s pomočjo katerega boš lahko premlela vse, kar se ti dogaja in o čemer razmišljaš.

Na področju odnosov bo Saturn še posebej težaven. Vsi, ki ste v nesrečnih ljubezenskih ali partnerskih razmerjih, boste morali sprejeti odločitve, kako naprej. Te sicer ne bodo lahke, zaupajte pa, da vam bodo dolgoročno prinesle veliko olajšanje in srečnejše življenje.

Jupiter v Dvojčkih ...

Do 26. junija bo Jupiter še vedno potoval po znamenju Dvojčkov, kar za planet blagostanja in priložnosti ni ravno najboljši položaj.

Njegov vpliv v tem znamenju je namreč izredno razpršen, zato se ne čudi, če boš tudi sama obkrožena z ljudmi, ki veliko obljubljajo, bolj malo pa naredijo. Morda se boš zavedla, da se tudi sama bolj oklepaš besed kot dejanj in da je čas za akcijo.

To še najbolj velja na poslovnem področju, kjer bodi osredotočena in natančna, saj Jupiter v Dvojčkih prinaša površnost in veliko nedokončanih opravkov, ki ti bodo odvzeli veliko energije, prinesli pa bolj malo koristi.

Če se odločaš za nova izobraževanja ali novo poklicno pot, imaš vse možnosti za uspeh. Pazi le, da boš dovolj zbrana in osredotočena na svoj cilj.

V družbenem smislu Jupiter v ozvezdju Dvojčkih prinaša še več inovacij na področju komunikacij in tudi v okoljevarstvenih sferah. Pojavile se bodo nove digitalne naprave, novi avtomobili in druge 'igrače', ki bodo navdušile še več ljudi po svetu in poskrbele za še bolj razpršeno in 'votlo' komunikacijo.

... in v Raku

S prehodom Jupitra v znamenje Raka, ki se bo zgodil 26. junija, se bo naša pozornost usmerila predvsem proti družini in obveznostim, ki jih imamo do svojcev.

Poletni meseci bodo zato izredno družinsko obarvani, pričakuj več domačih zabav, piknikov in počitnic, na katere boš tokrat morda povabila tudi tiste sorodnike, ki jih sicer ne. Morda boš ugotovila, da si jih neupravičeno zanemarjala.

V tem času lahko pridobiš tudi nekaj več kilogramov — težko se boš namreč uprla tipičnemu družinskemu življenju in posedanju za obloženo mizo.

Povzeto po posebni izdaji Nova Horoskop, ki je ta trenutek že v prodaji!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri