HOROSKOP: TO bo izbrisalo stres iz tvojega življenja (glede na znamenje)

17. 11. 2021
HOROSKOP: TO bo izbrisalo stres iz tvojega življenja (glede na znamenje) (foto: Profimedia)
Profimedia

Kaj je tisto, kar ti lahko pomaga, glede na tvoje astrološko znamenje ovna, bika, dvojčka, raka, leva in device, ko si vznemirjena, žalostna ali pod stresom?

OVEN

Običajno ste ovni dobri pri upravljanju s stresom in tveganjem, vendar tako zelo nemirni, da se lahko hitro znajdete pod močnim stresom. Ker je oven odličen pri gradnji strategije, zato v izogib stresu najprej preuči korake, ki jih bo naredil. Pisanje spiska vas bo prisililo, da upočasnite hiter tempo in razmišljate, preden začnete podlegati napetostim. Rešitev boste našli v igrah, kot so košarka, squash, rokomet, boks. Izključite, ko ste po stresom iz svojega vsakodnevnika stimulanse, kot so kofein, alkohol, začimbe, svetle luči, glasna glasba ali zvonjenje telefonov in druge motnje, dokler se ne počutite bolj umirjeni.

Zapomnite si: Izkoristite negativne okoliščine sebi v prid in premagali boste stres.

BIK

Bik mora biti prepuščen samemu sebi, da lahko zbeži pred stresom in v tišini meditira. On je sposoben skrbno preučiti vse možnosti in uporabiti praktičnost, še posebej takrat, ko ga vznemirijo hitre spremembe. Ko je bik pod stresom, lahko zgreši pomembne podrobnosti ali napačno presodi okoliščine. Da bi se izognil stresu in si privoščil čas za sprostitev, potrebujete udobje. Pomaga mu lahko gledanje televizije, zato se mora udobno namestiti v svoj kavč, se odklopiti in preprosto uživati v filmu. Sprosti ga tudi kozarec vina in prijetna večerja. Ker biku vlada Venera, se vedno počuti pomirjenega obdanega z zelenjem, zato se lahko približa naravi z vrtnarjenjem ali sprehodom v gozd in stres bo le še neznanka.

Zapomnite si: Postanite najbolj pozitiven in navdušen človek, kar jih poznate in premagali boste stres.

DVOJČKA

Ko se dvojček znajde v stresnem obdobju ali trenutku, nemudoma vzame telefon in pokliče zaupanja vrednega prijatelja. To je popolna odločitev, saj bo poslušanje objektivnega mnenja opazovalca omogočilo dvojčku nov vpogled v stresno situacijo. Če se želite izogniti stresu, črtajte vse, kar vam preprečuje, da nadaljujete s svojo razigranostjo in navdušenjem. Zamenjajte okolje, odpotujte za nekaj dni in se usmerite v spremembe, saj boste le tako hitro pozabili na stresne situacije. Vsak problem boste rešili hitreje, če boste oddaljeni od vsakodnevne rutine, ki vas omejuje. Če imate brata ali sestro, ki vam je vedno svetoval, ko ste odraščali, lahko v času stresa najdete v njih odlično zdravilo, iskren pogovor.

Zapomnite si: Z vsakim, ki ga srečate, ravnajte tako, kot si želite, da bi drugi ravnali z vami in izognili se boste stresu.

RAK

Ko je rak pod stresom, se skrije v svojo lupino in o težavah ne razpravlja. To je njegova samozaščita, ki pa ne vodi v rešitve. Raki, da zbežite pred stresom enostavno potrebujete nekoga, ki vam je blizu, ki vam bo stal v težkih trenutkih ob strani. Stres vam povzroča tudi to, da vaša preteklost preveč vpliva na vašo prihodnost, zato je rešitev v tem, da se usmerite v boljši jutri, včeraj pa naj bo vaša neznanka. Nekaj novih izkušenj je balzam za vašo dušo in odlično zdravilo proti napetosti. Sprejmite dejstvo, da je življenje ustvarjalni proces in stres vas ne bi smel ustaviti, ampak bi vas moral motivirati. Vaša rešitev je tudi vaša globoka intuicija, zato jo uporabite za iskanje umirjenosti.

Zapomnite si: Bodite ostrega duha in nežnega srca in premagali boste stres.

LEV

Ko je lev pod stresom, bi moral biti obkrožen s prijatelji, ne pa izgubljati se v izolaciji. Pojdite med ljudi, privoščite si elegantno kosilo v restavraciji. Privoščite si nekaj novega, morda obleko priznanega oblikovalca in komplimenti vas bodo popeljali v boljše počutje in to, da boste pozabili na stres. Izogibajte se tistim ljudem, ob katerih se počutite manjvredni na kakršen koli način, ne glede na videz, status ali dosežek. Več bo v vašem slabem obdobju ljubezni in podpore, pomembnih ljudi in prijateljev, hitreje se boste okrepili od tistega, kar vas je pretreslo. Sprostili vas bodo tudi skupinski športi ali ples. Ker ste odličen igralec, lahko na stres pozabite tudi na odru.

Zapomnite si: Izberite si delo, ki je v sozvočju z vašimi vrednotami in izognili se boste stresu.

DEVICA

Zelo ciljno usmerjene device bo malo stvari odvrnilo od tega, da bi končale to, kar ste začele, če pa vam ne uspe, se hitro znajdete pod stresom. Najprej se, da se vznemirjenju izognete prepričajte, da so stvari, ki jim posvečate energijo in čas vredne vašega trdega truda. Tako se boste lahko izognile morebitnemu stresu že preden se vas dotakne. Ko se znajdete pod stresom, čutite potrebo po nadzoru celotnega okolja. V sebi tehtate in analizirate, zato potrebujete sprostitev v pravem pomenu besede. Vaša rešitev je lahko pisanje dnevnika, vendar bodite pri tem bolj lahkotni. Vaš najboljši način da se znebite napetosti je čiščenje omar, računalnika in stanovanja. Organizacija brez tesno začrtanih smernic, z noto spontanosti, je najboljša terapija za vas.

Zapomnite si: Veliko se smejte, saj smeh nič ne stane, je pa neprecenljiv in z njim boste premagali stres.

TEHTNICA

Tehtnica ni samotar, zato v težkem obdobju, ko je vznemirjena potrebuje iskren pogovor s tistim, ki ji je resnično blizu. Da se izogne stresu, mora biti prepričana, da je njena odločitev prava. Inteligentna tehtnica zna stresu ubežati na diplomatski način. Ko je ranjena ali vznemirjena se najbolje počuti v prijetnem okolju. Ta potreba po harmoniji in lepoti ji lahko pomaga, da si z malenkostmi ustvari lepše vzdušje. Masaža z aromaterapijo ji podarja zelo dober občutek. Tehtnica tudi ljubi čudovite vonje, zato lahko z novim skrbno izbranim vonjem prepreči stresu, da se je dotakne in uživa kljub težavam v omamnem vonju.

Zapomnite si: Z nadziranjem misli ter čustev boste lahko nadzirali tudi okoliščine.

ŠKORPIJON

Škorpijoni ste odločni in usmerjeni k ciljem, a medtem ko je vztrajnost vaša močna prednost, se lahko kljub temu hitro znajdete pod stresom. Če želite umirjeno življenje, prenehajte nadzorovati preveč elementov in spoznajte, da določeni stvari ne morete spremeniti, zato jih ne jemljite osebno. Ostra in premišljena intuicija vam lahko pomaga, ko ste pod stresom krmariti skozi burne vode. Ne pozabite, da je voda resnično pomembna za vas in da boste z njeno pomočjo lažje premostili vznemirjenje in ovire. Ker je škorpijon globok duhovni znak, vas lahko reši tudi molitev, ki vas bo notranje umirila. Igrajte šah in lažje boste premostili stres.

Zapomnite si: Osredotočite se na tiste stvari v življenju, ki jih imate in ne hrepenite po nemogočem.

STRELEC

Strelci včasih preveč rožnato gledate na stvari in želite hitro napredovati, zato se takrat, ko se vam ne odvija po načrtih lahko znajdete pod stresom. Z lahkoto se začnete dolgočasiti s podrobnostmi in takrat potrebujete ventil za sproščanje, saj postajate vedno bolj nemirni. Ko življenje postane preveč nemirno in tudi za vas nevzdržno, se odpravite v telovadnico, kjer se boste v dobri družbi popolnoma sprostili. Nič ne premaga stresa bolj kot to, da se preznojite. Dogajanje na prostem je odlična sprostitev za vas, saj boste v vseh širinah pozabili na drobne malenkosti in težave. Sprosti vas lahko tudi brskanje po strokovni literaturi in učenje tistega, kar vas resnično zanima.

Zapomnite si: Umirite sebe in okolica se bo umirila z vami.

KOZOROG

Vaš vladar, Saturn vam omogoča, da se vas stres dotakne kasneje in da napetosti prenašate bolje. Cenite praktične in realistične rešitve, in če jih ni, postanete nemirni. Najbolj boste, ko ste vznemirjeni verjetno uživali v naravi. Pohodništvo, plezanje ali raziskovanje jam vam prinaša trdnost in svežo energijo, ki bo zbistrila vaše misli. Sprostijo vas lahko tudi razna vlaganja, vendar premišljene narave, saj vas tveganje spravlja v nemirno počutje, finance pa so nekaj, kar vas krepi. Ker vas zanima zgodovina, je odlična rešitev prebiranje literature ali ogled kakšne oddaje v tej smeri. Ko pa ste popolnoma obupani, vas lahko reši le dobra komedija.

Zapomnite si: Slabe stvari iz vaše preteklosti nimajo prostora v vaši sedanjosti.

VODNAR

Ljudje okoli vas le redko čutijo, ko ste zaskrbljeni, tako spretno skrivate svoja čustva, vendar se kljub temu lahko znajdete pod stresom. Srečanje z nekaj prijatelji lahko v težkem obdobju naredi čudeže in spremeni vaš pogled. Spontane odločitve, zadeve in srečanja so vaše vodilo k ponovni usklajenosti. Običajni nasveti, kako se umiriti in se izogniti stresu vam niso najbolj pisani na kožo, raje se poslužujete svojih edinstvenih tehnik. Odgovore na svoja zmedena vprašanja lahko najdete tudi s pomočjo astrologije in si s tem podarite upanje na boljši jutri, v izogib stresu. Rešitev je lahko tudi nakup novega mobitela ali računalnika.

Zapomnite si: Ključ do uspeha je osredotočenost in to, da se izognemo nepotrebnim dvomom.

RIBI

Ko je riba pod stresom, se želi le skriti in upa, da bodo težave izginile. Zadnja stvar, ki jo v tem slabem trenutku potrebuje, je nasvet drugih, ki je preprosto ne razumejo. Vaša fleksibilnost vam lahko pomaga da ubežite stresu in se v težkih trenutkih zavihtite v svet svoje domišljije ter počakate, da težave minejo. Meditacije, ples, kozmetični rituali, vse to so vaše rešitve v smeri boljšega počutja in iskanja notranje umirjenosti. Ribi vlada podzavesti in sanjam, zato takrat, ko ste pod stresom poskrbite za še bolj udobno spanje. Zazrite se globoko vase in ob nežni glasbi spoznajte, da ste gospodar svojega življenja, ter da se znate stresu izogniti.

Pripravil: Horoskopi.si

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Veliki MESEČNI horoskop za mesec NOVEMBER (ljubezen, kariera, sreča)

Priporočamo tudi: Še vedno samska? TO je razlog (glede na tvoje astrološko znamenje)

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave