Horoskop: Kakšna nevesta boš glede na tvoj astrološki znak?

Te zanima, kakšna boš kot nevesta glede na svoje astrološko znamenje? Boš čustvena, organizirana, zabavna, oklevajoča, sproščena, neodločna ali nekaj čisto drugega?

Horoskop: Kakšna nevesta boš glede na tvoj astrološki znak? (foto: Profimedia) Profimedia
1. 5. 2021

Vsako od horoskopskih znamenj ima svoje posebnosti in če si do zdaj že do potankosti preučila lastnosti znamenja tvojega fanta, prijateljice ali mame, poglej, kakšna nevesta boš glede na svoje znamenje! Tiste že poročene pa se boste tudi zagotovo našle v tem. :)

VODNAR: nevesta, ki se želi le zabavati

Si sproščena vodnarka in čeprav komaj čakaš, da se boš poročila z ljubeznijo svojega življenja, je del poroke, zaradi katerega si najbolj navdušena, priložnost, da prirediš noro zabavo.

Planiranje je zate "mala mal'ca", saj ti je iskreno vseeno in si želiš biti le končno poročena! Dovolj s pocukranostjo.

Tradicionalne zaobljube so zate klišejske in nekako se niti ne veseliš vse te emocionalnosti (konec koncev si nekdo, ki je nagnjen k temu, da na splošno beži vstran od čustev). Je pa po tej ceremoniji končno priložnost za praznovanje, kjer se lahko znoriš.

Najverjetneje boš sama napisala svoje zaobljube, zaradi katerih se bodo vsi prisotni od smeha valjali po tleh.

Najverjetneje boš obžalovala: "sluzaste" posnetke vajine zveze, ki se bodo prikazovali na prosojnicah ali čustveno sestrino zdravljico.

Ljudje bodo še leta po vajini poroki govorili o: tem, da si se konec koncev dejansko poročila z nekom? Vedno so mislili, da boš samska do konca svojih dni.

RIBI: anti-nevesta nevesta

Iii, ribica, želiš si le to, da se končno poročiš s svojo polovico in stečeš proti sončnemu zahodu. Ni ti jasno, zakaj toliko galame okoli vsega.

Če bi bilo po tvoje, bi imela samo intimno poroko v mestni hiši ali pa bi zgolj pobegnila in končno začela novo življenje skupaj.

Ampak, seveda, tvoja občutljiva stran ribe pomeni, da zelo gledaš tudi na čustva drugih ljudi, tako da ni šans, da to storiš svoji ubogi mami.

Od vedno si te je želela gledati, kako hodiš proti oltarju in ti je po e-mailu pošiljala fotografije s Pinteresta ali Instagrama – vse odkar si ji poročala, da je tvoj tretji zmenek z zaročencem bil "res dober, jedla sva sushi."

Najverjetneje boš obžalovala: To, da si povabila vso svojo razširjeno družino, vključno z nesramno teto Lizo, ki je označila tvojo odločitev, da nosiš obleko brez naramnic z dekoltejem, za "pogumno".

Nikoli ne boš nehala razmišljati o tej opazki, do konca življenja. In nekoč, ko boš stara 105 in boš na smrtni postelji, boš poklicala svoje vnuke in jih vprašala: "Je mislila zato, ker so moje roke prevelike? Ali zato, ker je bilo zunaj preveč mrzlo?"

Ljudje bodo še leta po vajini poroki govorili o: tem, kako je tista 16-letna pevka na tvoji poroki, ki si jo našla na Youtube-u, postala naslednja Adele. Seveda je, saj imaš najboljši posluh daleč naokoli.

OVEN: briljantno-oklevajoča nevesta

Tvoja samozavest in impulzivna narava sta "najboljša karta" v smislu načrtovanja poroke, saj misliš, da lahko vse narediš naenkrat.

In popolnoma je res in to tudi storiš, ampak pri enajsti uri resnično začneš obžalovati izpolnjevanje vseh tistih majhnih odločitev, ki si jih vsem obljubila, da "jih boš že obvladala".

To, plus tvoja muhavost, pomeni, da si se zavezala k nekaj prepirom s svojim zaročencem.

Hvala bogu blestiš kot vodja, ker ko nekaj postane težko (tj. mesto poroke, ki si si ga želela, je že zasedeno za naslednja tri leta, ko jih končno uspeš dobiti na telefon), tebi uspe to speljati.

Ta značilna ovnovska odločnost te pelje skozi in BUM! Nekako ti uspe dobiti celo boljše mesto po polovični ceni? Kako ti je uspelo? Ne, resnično, kako?

Najverjetneje boš obžalovala: Zavračanje sporočil gostinca do zadnje minute. Skoraj, ampak res skoraj, si ostala brez ostrig za predjed.

Ljudje bodo še leta po vajini poroki govorili o: tem, kako ji je uspelo rezervirati dejansko hišo iz filma "The Notebook" s samo tremi tedni časa?

BIK: dejansko sproščena nevesta

Je bilo sploh kaj dvoma, da boš najmanj grozna nevesta daleč naokoli?

Nisi samo sproščena takrat, ko se na skrivaj potiš zaradi kartic, namenjenih za povabila na poroko, ampak si dejansko sproščena.

Vsi tvoji že poročeni pari so ljubosumni na tvojo sproščenost glede poroke, svojim neporočenim prijateljem pa daješ upanje, da načrtovanje poroke ne rabi biti nočna mora.

Si tako zanesljiva in potrpežljiva, da se lahko vsi, vključeni v poroko, počutijo brezskrbno – in si tista pod pritiskom in odgovornostjo.

Najverjetneje boš obžalovala: "škrtarenje" pri snemalcu. Ne gre za to, da se ti zdi tako pomembno, ampak vseeno pa bi bilo lepo, da imaš več "dokazov" z najboljšega dneva v tvojem življenju, ki jih lahko kasneje pogledaš.

Konec koncev si vse skupaj organizirala sama, kajne?

Ljudje bodo še leta po vajini poroki govorili o: tisti neverjetno  čudoviti vintage obleki, ki si jo odkrila v trgovini z rabljenimi oblačili s pomočjo sreče samo pet dni pred poroko.

DVOJČKA: prikupno neodločna nevesta

Tvoja zmedena narava pomeni, da pogosto podrobneje preučiš še tako dobre odločitve. Med tem ko je to lahko včasih odlično (Hej! Nihče te nikoli ne more obtožiti, da nisi preučila vseh možnosti), ko pride do načrtovanja dogodka, ki temelji na milijonu mikro odločitev, lahko stvari postanejo zakomplicirane.

Ti preučiš vsako odločitev – dvakrat – in celo takrat nisi 100% prepričana, kar ne vodi do zabavnega načrtovanja. Seveda je dobra novica ta, da si preživela oziroma veš, kaj pomeni načrtovati 25 različnih porok, saj si glavna poznavalka porok v krogu prijateljev.

Tako da, četudi delček tebe morda vedno obžaluje izbiro vrtne poroke namesto poroke na plaži, se bodo tvoje fantazije o poroki na plaži izpolnile, ko bo sestra tvoje najboljše prijateljica potrkala na tvoja vrata za nasvet v treh mesecih.

Najverjetneje boš obžalovala: svojega prvega moža.

Ljudje bodo še leta po vajini poroki govorili: "Zakaj je nosila tri različne obleke na sprejemu?" (Zato, ker se nisi mogla odločiti za eno, očitno. Uporabi možgane, Katja.)

RAK: resnično čustvena nevesta

V tvoji skupini prijateljev si imela eno izmed najdaljših zarok – ne zato, ker se ne moreš za nič odločiti, ampak zato, ker imaš na nek način rada ves proces načrtovanja.

Gre nekako kot za dolg opomnik, kako se s partnerjem ljubita in za to ž-i-v-i-š. Kdo si ne bi želel neprestanega potrjevanja s pohvalami in ljubosumnostjo s strani svojih samskih prijateljic?

Ni potrebno reči, očitno, da tvoja poroka postane zlati standard za romantične poroke še naslednjih nekaj let. Celo deklice, ki posipajo rožice na tvoji poroki, bodo odrasle s tvojo poroko v mislih kot platonski ideal dobre ceremonije.

Najverjetneje boš obžalovala: da nisi uporabila vodoodporne maskare. Kaj si sploh razmišljala? En pogled proti partnerjevemu občudujočemu obrazu na poti do oltarja in tvoja maskara je v bistvu že na polovici tvojega vratu.

Ljudje bodo še leta po vajini poroki govorili o: najbolj iskreni izmenjavi zaobljub, ki so jih kadarkoli slišali. Niti enega suhega očesa ne bo okoli. Celo župniku bo iz nosa tekel smrkelj.

LEV: nevesta z destinacijo

Vedno si vedela, da želiš destinacijsko poroko.

Še isto sekundo, ko je tvoj partner pokleknil, so se tvoje zenice spremenile v obračajoče se globuse s potencialnimi destinacijami, ki so žvenketale v tvojih očeh.

Pa saj konec koncev ima smisel! Velik poudarek daješ na pomembnost sproščanja, si pustolovska in všeč ti je ideja, da si občudovana na dolgi rok.

(Halooo, če izbereš resnično eksotično mesto, kjer še nihče nikoli ni bil, ga bodo vedno povezovali s teboj in tvojo poroko – celo, če bo slabo, si bodo zapomnili!)

Zelo se zabavaš s poroko, prav tako se zabavajo tudi vsi ostali, ki so vključeni.

Seveda te malo razburi, če se dva prijatelja sparčkata na potovanju in ta "drama" zasenči tvojo ceremonijo, ki bi morala biti najbolj pomemben dan v tvojem življenju, ampak seveda ne boš tista nevesta (mislim, kakorkoli, seveda si, ampak celo ti imaš meje).

Najverjetneje boš obžalovala: to, da po medenem tednu nisi rezervirala še po-medenega tedna. Načrtovanje destinacijske poroke je bila že tako sama po sebi težka, zdaj pa moraš nazaj v službo, brez da bi dejansko porabila kaj časa zase? Am, ne, hvala.

Ljudje bodo še leta po vajini poroki govorili o: dobesedno o čem pa ne bodo? Le vprašaj za kompliment, levinja, le vprašaj! Če veš, da je to to, kar si želiš, kar povej.

DEVICA: neverjetno organizirana nevesta

Načrtovanje te poroke je zate najboljša stvar v življenju, ob kateri se neizmerno zabavaš. Tvoj v podrobnosti orientiran um in delovna etika se bleščita tako močno in vsi okoli tebe so navdušeni nad tvojo učinkovitostjo in okusom.

Prav tako ti je na nek način všeč, da je to priložnost, da si malo privoščiš, se postaviš na prestol in se nagradiš – vse to, med tem ko vadiš svojo značilno čudaško pozornost do detajlov.

Priložnost imaš pokazati svojo hrabrost pri načrtovanju celotne zadeve.

V tvojim mislih, ko nekdo pohvali ceremonijo, gre v bistvu za to, da pokaže svoje najvišje spoštovanje do tebe, ampak samo ti veš, koliko časa in truda je za vsemi temi rožastimi okraski in to čudovito (ampak okusno preprosto!) limonino torto. Kot mazohistična skrivnost, če ti je tako ljubše. Preprosto delaš to, kar si.

Najverjetneje boš obžalovala: to, da nisi imela daljše zaroke. Kdo ve, kaj vse bi lahko naredila z več časa!

Ljudje bodo še leta po vajini poroki govorili o: tem, kako je bilo vse tako dobro premišljeno, da je bilo videti kot scena iz filma.

TEHTNICA: nevesta, ki ugaja ljudem

Prvo kot prvo, tehtnica. Zapomniti si moraš, da je to tvoja poroka in imaš ti zadnjo besedo.

Tvoja diplomatska narava je navadno tako odlična in te samo rine naprej v življenju, ampak ko pride do takšnih stvari, moraš udariti po mizi.

Če želiš imeti poroko v soboto in ne nedeljo, moraš to biti zmožna povedati svojemu zaročencu, namesto da rečeš samo "meni je vseeno, res."

Prav tako: tvoja tašča? Ja, ona ti bo trn v peti do konca življenja, zato zdaj pokaži, da se ne boš ukvarjala z njeno pasivno-agresivnimi s***** ali pa boš situacijo tako dolgo popravljala, dokler ne bo tvoj prvorojenec začel hoditi v osnovno šolo in je skušala prepričati, da se s tabo ne more igrati. Ne moreš! Nihče si ne zasluži njenega s*****!

Najverjetneje boš obžalovala: to, da si pustila fantu mlajše sestrične biti DJ na sprejemu. Veš, da je Kevin prijazen fant in popolnoma razumeš njegovo željo po "špilu", da si lahko s Kristino končno ogledata tisti koncert, ampak iskreno, ni ti bilo potrebno ustreči v zameno za tvojo poroko. Lahko bi le na skrivaj investirala v njegov sklad.

Ljudje bodo še leta po vajini poroki govorili o: tem, kakšna svetnica si, da si se z nenehnim nasmeškom na obrazu "spopadla" tako s svojo mamo kot taščino dramo.

ŠKORPIJON: nevesta, ki je že več ne briga

Škorpijonka, tebi je vseeno. Fant te zaprosi naslednje jutro po maratonskem dvorjenju (v ponedeljek so se vajine oči srečale, skupaj sta se potepala in v sredo sta že zaročena).

In veš, da delaš pravilno stvar, ampak če se boš prepustila vsej tej romantični spontanosti, zakaj ne bi šla do konca?

Skupaj pobegneta, da bi se naskrivaj poročila – točno tako, kot si si predstavljala vse odkar si bila še majhen škorpijonček, ki je sanjal o tem, kako se bo znebil vseh odgovornosti in zbežal.

Seveda si v vseh teh fantazijah bila vohunka, ki je bežala pred vlado, ki ji že sama po sebi ne zaupaš, ampak bežanje zaradi poroke tudi ni tako slabo.

Poleg tega je, če si iskrena, poceni poroka na hitro v tvojim mislih enako manjša zadrega, če se en dan zbudi in se odloči, da je konec. Sicer se ne bo, ampak pametni škorpijon ima vedno rezervni načrt.

Najverjetneje boš obžalovala: to, da nisi podpisala predporočne pogodbe. Za svoj denar težko delaš in ne moreš ves čas živeti tako, da gledaš čez ramo, da se prepričaš, da partner ne zapravlja tvojih težko prigaranih milijonov.

Ljudje bodo še leta po vajini poroki govorili o: Počakajta, kaj vidva sta se dejansko poročila? Večina ljudi sploh nima pojma, glede na to, da sta to povedala le peščici ljudi – manj upravljanja škode, če se ne izteče kot treba.

Pravzaprav ti sploh ni bilo treba: delita prelepo skupno življenje, dokler on ne premine zaradi srčnega infarkta na poti do vajine podeželjske vile. Nič hudega, "opomoreš" si s pomočjo mladega nekaj čez dvajset starega bogatuna in postaneš glamurozna ekscentrična figura, kar bi morala že od vedno biti.

STRELEC: idealistična nevesta

Obsedena si z vsako poročno tradicijo in jih želiš vključiti prav vse, ampak ne veš, kako.

Bo poroka rustična? Ali punčkasto romantično estetska? Dve izmed tvojih družic sta omenili Islandijo za dekliščino, ampak tvoja priča pa je tam že bila? V katerem svetu pa sta dve družici enako priči?

Tvoja mama omeni možnost, da prenašaš naprej tradicijo nošenja biserov tvoje stare tete, ampak kaj pa tradicija, da želiš na svoji poroki dejansko dobro izgledati?

Obljubiš veliko, pa nisi prepričana, da boš lahko vse obljube izpolnila (seveda boš povabila svojo sestrično v tretjem kolenu!), ampak vsi vedo, da je si v srcu želiš izpolniti želje vseh. Želiš si le, da bi bili srečni in se imeli lepo! Je to res tako slabo?

Najverjetneje boš obžalovala: poskus nakupa in obnove retro prikolice v bar, ker si to videla na Pinterestu. Sicer je bilo luštno, ampak nikakor vredno dodatnega glavobola.

Poleg tega pa, čudno, se nihče ni zanimal za njen nakup na Bolhi, čeprav si zaročencu prisegla, da obstaja trg za te stvari in ne boš imela težav s tem, da se je znebiš.

Ljudje bodo še leta po vajini poroki govorili o: tem, kako bi lahko ti, in samo ti, nekako vključila ogrlico iz 1880-ih v svoj sodobni stajling.

KOZOROG: družinsko orientirana nevesta

Tvoja prioriteta št. 1 je ta, da poskrbiš, da so vsi družinski člani veseli na tvoji poroki. Si zelo družinsko orientirana in naredila boš vse, da ne bo nobene drame.

Imate zabavne staro-družinske odnose. Vsa tvoja razširjena družina pride na obisk in tako zelo si vedela, da lahko z vsemi deliš svoj posebni dan.

Seveda ni ravno trendi, "hashtag" poroka, ki jo danes vsi pričakujejo, ampak ti si za svoja leta veliko bolj odgovorna in modra.

Najverjetneje boš obžalovala: to, da nisi naredila sprejema posebej za družino in posebej za prijatelje. Super je videti Karmen iz faksa in vse, ampak iskreno nekaterih ljudi skoraj nikoli ne vidiš in bi si želela z njimi preživeti nekaj časa in se pogovoriti, brez da bi kdo od njih na plano privlekel kakšne neprimerne zgodbice.

Ljudje bodo še leta po vajini poroki govorili o: tem, kako noro, da tvoja babica ni lagala, ko je rekla, da je Borut Pahor njen daljni sorodnik? In kako prijetna je njegova žena v živo! Dobesedno tako prijazna in tako zabavna oseba.

Po tem članku prevedla in priredila: Nika Švajncer

Preberi še: Obstajajo 4 tipi parov, a ZA VEDNO ostane​ skupaj le en tip (poglej, če sta to tudi vidva)

Priporočamo tudi: Mesečni horoskop za MAJ 2018 (ljubezen, kariera, počutje)