Horoskop: Kako kompatibilna sta v resnici? Preveri, če sta res ustvarjena eden za drugega (glede na znamenje)

Sanjaš o vajinem 'srečno do konca dni', ali pa nisi čisto prepričana, ali je to res to? Preveri, kaj pravijo zvezde. Sta res tako kompatibilna? 

Horoskop: Kako kompatibilna sta v resnici? Preveri, če sta res ustvarjena eden za drugega (glede na znamenje) (foto: Profimedia) Profimedia
18. 2. 2022

Psihološka astrologija nam lahko postreže s številnimi zanimivimi informacijami o sebi, o drugemu in celo o kvaliteti odnosa s tem drugim. Pa lahko astrologija napove tudi, ali se bosta zaljubila, ljubila, poročila in ostala skupaj do konca vajinih življenj?

Tako kot v življenju so stvari vendarle nekoliko bolj zapletene tudi v astrologiji.

"Najprej je tu tvoje sončno znamenje, ki ga večina ljudi pozna kot svoj osebni horoskop. Ta astrološki aspekt predstavlja tvoj ego," pojasnjuje Lisa Stardust, astrologinja in kolumnistka pri Oprahmag.

Najbolj kompatibilna zodiakalna sončna znamenja:

  • Ognjena znamenja (Oven, Lev in Strelec) se stereotipno odlično razumejo z drugimi ognjenimi (Oven, Lev in Strelec) in zračnimi znamenju (Dvojček, Tehtnica in Vodnar).
  • Zemeljska znamenja (Bik, Devica in Kozorog) gredo dobro vštric z zemeljskimi (Bik, Devica in Kozorog) ter vodnimi znamenji (Rak, Škorpijon, Riba).
  • Zračna znamenja (Dvojček, Tehtnica in Vodnar) so kompatibilni z drugimi zračnimi (Dvojček, Tehtnica in Vodnar) in ognjenimi znamenji (Oven, Lev in Strelec).
  • Vodna znamenja (Rak, Škorpijon in Riba) pa so skladna z vodnimi (Rak, Škorpijon in Riba) ter zemeljskimi znamenji (Bik, Devica in Kozorog).
"Nič manj pomembno pa ni tudi znamenje tvoje rojstne Lune, saj ta kaže tvojo čustveno plat osebnosti, in seveda ascendent, ki razkriva obraz, ki ga kažeš svetu."

Za ugotavljanje ljubezenske kompatibilnosti med dvema posameznika bi torej morali upoštevati kombinacijo vseh treh aspektov z aspekti v karti partnerja. Pravi astrologi gredo pri ugotavljanju kompatibilnosti seveda še globlje v študij natalnih kart.

Ženske, rojene v teh 4 znamenjih, v razmerju potrebujejo zeloooo veliko pozornosti (največ, če smo čisto iskreni)

"Naši horoskopi so nekakšni nezavedni ženitni posredniki, ki nakazujejo ljubezenski potencial odnosa. V naših kartah je mogoče razbrati naš odnos do materialnega sveta, zrelost in odprtost, v odnosu med dvema pa se vidi tudi potencial za medsebojni spolni naboj kot tudi, ali je za preskok ljubezenskih isker že nastopil pravi čas," razlaga voditeljica podkasta Ghost of a Podcast, avtorica in astrologinja Jessica Lanyadoo.

A če je vse to mogoče razbrati iz naših rojstnih astroloških kart, ali je torej naša ljubezenska usoda že zapisana v zvezdah?

"Astrologija vas ne oropa tvoje svobodne volje," je jasna Jessica Lanyadoo. "Astrologija ti lahko le pomaga, da si stvari nekoliko bolj razjasniš, kar je v ljubezenskih razmerjih še kako dragoceno."

Astrologinja in avtorica astroloških knjig Annabel Gat pa pravi: "Študij zodiakalne kompatibilnosti je odličen način raziskovanja sebe in naših odnosov, vendar zvezde pri tem nimajo zadnje besede."

Bri Luna, lastnica in kreativna direktorica esoterične spletne strani The Hoodwitch, dodaja: "V kartah izražena kompatibilnost je resnična, vendar pa obstaja trik. Pogled v nebo nam sicer lahko postreže s številnimi odgovori, ko pa gre za vprašanja srca, je vse še vedno odvisno zgolj od nas samih."

Ali povedano drugače: astrologija lahko pokaže znamenja velikih potencialov, a se ti brez našega truda ne morejo uresničiti.

Kaj to torej pomeni?

"Če sta sončni znamenji tvojega potencialnega partnerja skladni, to prav zares pomeni, da bi lahko bila na pragu velike ljubezenske zgodbe, a ti to prav nič ne pomaga, če se eden od vaju ni pripravljen vezati. Po drugi strani pa lahko nastane zares močna ljubezenska vez tudi med dvema, katerih sončni znamenji nista najbolj kompatibilni. Ker se imata 'enostavno rada', se bosta odlično razumela sončnim znamenjem navkljub," še pojasnjuje Lisa Stardust.

Ženske, rojene v teh 3 znamenjih, so daleč najbolj odštekane (prav nič jih ne briga, kaj si mislijo drugi)

Ne gre niti pozabiti, da gre za ugotavljanje resnične astrološke kompatibilnosti preveri še druge medsebojne aspekte v kartah. Zato na koncu dneva še vedno velja rek astrologinje Anne Ortelee:

"Če je v naših srcih, je tudi v naših kartah."

To isto velja tudi za ljubezen.

Fotografije: Profimedia

Avtor članka: Nataša Zupanc