Horoskop - odlični namigi za pravo darilo!

Da ne boš v zadregi, kako izbrati pravo darilo za pravega človeka, ti v nadaljevanju razkrivamo nekaj koristnih namigov za obdarovanje in sicer glede na horoskopsko znamenje obdarjenca.

Horoskop - odlični namigi za pravo darilo! (foto: shutterstock) shutterstock
21. 2. 2014

Na tem mestu smo se poleg nekaterih bolj ali manj klasičnih izbir, katerih vrsto, temo in barvo so narekovale osnovne značilnosti astrološkega znamenja obdarovanca,  osredotočili tudi na nekaj ljubkih (in ne predragih) ročno izdelanih glinenih in keramičnih izdelkov in figuric, saj so lahko čudovito darilo za praktično vsako priložnost, na seznam pa bi tudi sicer lahko uvrstili številne druge unikatne izdelke izpod rok nadvse talentiranih rokodelcev, ki jih v Sloveniji prav zares ne manjka.

  • Vodna astrološka znamenja

Rak

Pod varnim in trdim oklepom se skriva nežna in čustvena osebnost!

Dišave: nežne cvetlične aromame ali parfumi s čutnim vonjem po slaščicah z dodatki vanilje, cimeta in kardamoma.

Rože: lilija, lokvanj, pa tudi vse bele rože: še posebno bela vrtnica, akant in slak.

Nakit in dragi kamni: biseri, karneol, aventurin, mesečev kamen!

Unikatna glina: obdarovanec bo zelo lepo sprejel lične sklede, posode in podobne izdelke, posebno mesto v svojem domu pa bo našel tudi za ljubke glinene figurice (morsko)vodnih in nekaterih obvodnih živali, pa tudi značilnih domačih živali in njihovih najljubših hišnih ljubljenčkov.

Škorpijon

To so odštekane, strastne in markantne osebnosti. Muhasti svetovljani.

Dišave: njihovi najljubši parfumi so sestav­ljeni iz rožnega olja in koncentriranih cvetno-sadnih esenc.

vrtnicaNakit in dragi kamni: Mavrični opal, ametist ...

Roža: Temno rdeče rože, zlasti geranije in rododendron, pa tudi anemona.

Unikatna glina: glavico na žebljici boste zadeli z izbiro nenavadnih in odštekani dekor kosov, pri figuricah pa bodite pozorni na simpatične, a rahlo odštekane primerke. S škorpijonom, kačo, sovo ali kuščarjem v tem primeru ne boste zgrešili.

Ribica

To romantično in sanjavo bitje želi biti zapeljano - do ljudi in življenja.

Dišave: nežen cvetlični vonj ali unikatna dišava iz različnih, nekoliko manj izrazitih vrst začimb je zanje idealen izbor.

Nakit in dragi kamni: Brezbarvni, čarobni mesečev kamen, pa tudi ametist, akvamarin ...

Roža: lilija, magnolija.

Unikatna glina: pri izbiri ste lahko ekstravagantni. Predstavnike teh znamenj bodo navdušili bodisi preveliki ali premajhni dekor kosi, v vsakem primeru pa morajo na nek način izstopati. Veseli bodo glinenih podobic angelčkov, delfinov in podobnih vodnih bitij, pa tudi raznoraznih malihin v naravi puhastih živali.

  • Zračna astrološka znamenja

Dvojčka

barveLjubijo raznovrstnost. Enkrat jim je ljubo tako, drugič drugače in le redko enako.

Dišave: najljubše so jim globoke in čutne arome z lahkimi in nežnimi notami. Namig: limona ali brin, pa tudi čutne vijolice.

Nakit in dragi kamni: ahat.

Rože: šmarnice, sivka in mirta, močvirska meta, tulipan.

Unikatna glina: pripadniki tega znamenja bodo navdušeni nad pisanimi in oblikovno neklasičnimi artikli. Nenavadno ali pa zelo ljubko, to bo pravi recept za pravo izbiro. Ker ljubijo ptice, ne spreglejte niti velike izbire ličnih ptičjih hišic in drugih vrtnih dekoracij, najbolj varna izbira pa bodo zagotovo glinene figurice angelčkov.

Tehtnica

To so rojeni diplomati, ki se zato odlično razumejo z ljudmi, ki jih spustijo v svoje življenje.

Dišave: njihov idealen parfum vonja po zrelih sadežih in nežnih cvetovih. Navduši jih tudi mehka vanilija, karamela, kava, ambra in eksotične začimbe.

Cvetje: Velike, razkošne rdeče vrtnice. Pa tudi vse modre rože, kot so npr. zvončnice. Tudi hortenzija in marjetica!

Nakit in dragi kamni: safir, žad, opal, turmalin, hematit ...

Unikatna glina:  primerni glineni izbor za pripadnike tega znamenja bodo artikli, ki so hkrati bahavi in elegantni. Barvni izbor naj bo prefinjen in linije skladne. Navdušeni bodo že nad dejstvom, da gre za ročno izdelane izdelke, kar jim zagotavlja svojevrstno unikatnost. Ne eksperimentirajte pa preveč z ekstravaganco, saj ti ljudje najbolj od vsega cenijo klasično lepoto.

Vodnar

To so ljudje neodvisne in odprte glave, ki pa nazadnje vedno poslušajo tudi svoje srce.

parfumDišave: čeprav radi eksperimentirajo, so zanje najbolj primerne nevtralne umetne vonjave in parfumi, sestavljeni iz eteričnih olj, citrusov in preslice.

Nakit in dragi kamni: Vodnarjem pripisujejo mnoge drage kamne, med njimi tudi akvamarin.

Rože: orhideja, trobentica.

Unikatna glina: pripadnike tega astrološkega znamenja gre presenetiti. Če ga hočete navdušiti, boste morale izbirati najbolj nenavadne in odštekane primerke iz bogatega asortimana glinenih kreacij. Smejoči se polžki, groteskne podobice in odštekane posodice bodo zato ena vaših najboljših izbir.

  • Zemeljsko astrološko znamenje

Bik

To so pravi poštenjaki, ki znajo biti vsakomur najboljši prijatelj.

Dišave: priporočene so zemeljske dišave, ki vsebujejo ambro, pačuli in nageljnove žbice, izmed eteričnih olj pa jim bo dobro delo olje sporiša ali železnjaka in sadno-cvetnih esenc.

Nakit in dragi kamni: Modri topaz

Rože: vrtnica (zlasti rožnata), mak, orlica, marjetica in vijolica.

Unikatna glina: pripadniki skupine zemeljskega elementa bodo najbolj veseli praktično uporabnih glinenih izdelkov in takšen naj bo tudi vaš darilni izbor. Ne spreglejte zato lične glinene posode, skled in skledic ter preverite izbor malih glinenih posodic za hrambo začimb, popra in soli.

Devica

cevljiVedno in povsod so videti kot iz škatlice. Vsaka stvar mora biti strogo na svojem mestu. In to tudi nenehno preverjajo.

Dišave: zanje so najbolj primerni nevsiljivi, mehki in spodbujajoči parfumi ter vsi sveži vonji. Lahko vsebujejo tudi ščepec arome agrumov, od eterični olj pa olja krvomočnice in muškata.

Nakit in dragi kamni: rdeče rjavi sardoniks.

Rože: vse živobarvne drobne rože, npr. raznobarvno poljsko cvetje, detelja in sivka, katere vonj bo razvnel strasti.

Unikatna glina: pripadnikom tega znamenja bodo všeč artikli, katerih detajli so še posebej izdelani. Sam izbor vrste artikla je drugotnega pomena. To, kar jih bo nazadnje zares navdušilo, so prefinjeni in drobni vzorci, popoln dizajn in perfektna izvedba linij.

Kozorog

Lastna sta jim stil in jeklena volja, zato jim radi pripisujejo, da so jim bile voditeljske sposobnosti položene v zibko.

Dišave: najboljši dišavni izbor zanje so cvetni odtenki, začinjeni z aromo mand­ljev in sladke karamele. Navdušeni pa bodo tudi nad čutnim vonjem po cimetu.

Nakit in dragi kamni: S Kozorogom najpogosteje povezujejo ametist, turkiz in hematit.

Roža: Kozorogovi rastlini sta bršljan in mačeha.

Unikatna glina: pripadnike tega astrološkega znamenja bodo navdušili klasični in tradicionalni kosi umirjene barvne palete. Izbirajte zato med izdelki, ki se spogledujejo s patosom starinskega in nostalgičnega. Nadvse navdušeni bodo nad kosi, ki jih bodo lahko bahavo razstavili na vidno mesto svojega doma.

  • Ognjeno astrološko znamenje

Oven

Ti vročekrvni samozavestneži so vedno vodje v čredi in so pravi osvajalci. Njihov zaščitni znak je drznost.

Dišave: najbolj jih privlačijo dišave z orientalskimi sestavinami, nadvse pa jim pristajajo tudi dišave s pridihom medu in sladko-grenke temne čokolade.

Nakit in dragi kamni: diamant!

Rože: osat, bluščec, kovačnik, pa tudi tulipan in celo marjetica.

Unikatna glina: pripadnike tega znamenja gre razveseliti z živahnimi, barvno živimi in oblikovno inovativnimi izdelki. Navdušile ga bodo divje linije in originalna izvedba. Kar nekaj takšnih artiklov boste našli v živalskem svetu glinenih figuric, pa tudi med manjšimi kosi glinenega posodja.

Lev

Premorejo obilje seksipila in so naravnost talentirani za dramatiziranje. Vedno vedo, kaj hočejo.

Dišave: vonji vodnih rastlin, belih cvetov in sveže sadne arome, kot je na primer vonj grenivke, bodo nanje naredili največji vtis.

Rože: Vse rumene rože so rože levinj. Taka sta tudi krvavi mleček ali ognjič.

darilaNakit in dragi kamni: Bleščeče rdeči rubin, gorski kristal.

Unikatna glina:  pripadniki tega znamenja bodo najbolj veseli bodisi zares velikih kosov iz glinenega asortimana ali pa manjših kosov v barvah kraljevskega škrlata ali zlate patine. Naj izdelek sporoča hkrati toplo domačnost in naravnost kraljevski tretma, ki si ga resnici na ljubo tudi zaslužijo.

Strelec

To so radoživi in avanturistični ljudje, ki imajo potni list in potovalko vedno na dosegu roke.

Dišave: navdušujejo se nad orientalskimi vonji, pri čemer gre k pikantnim sestavinam dodajati tudi sadno-cvetne arome in vonjave žlahtne sandalovine. Ne boste zgrešili niti z vonji po pomarančah ali vaniliji.

Nakit in dragi kamni: topaz velja za strelčev dragi kamen, prav tako tudi turkiz ...

Rože: nagelj, iris

Unikatna glina:  svetovljanski duh pripadnikov tega znamenja zodiakalnega kroga bodo navdušile figurice orientalskega in indijsko-azijskega izvora. Cenili bodo nenavadne izvedbe, ki se spogledujejo s tradicijami iz praktično celega sveta.