HOROSKOP: Ali se tvoja karierna pot ujema s tvojim zodikalnim znamenjem?

Izbira poklica ni lahka naloga, še posebej, ker je na voljo tako veliko različnih kariernih možnosti. Težko se je opredeliti, katera področja ti res ustrezajo, zato se lahko za kakšen namig obrneš tudi k zvezdam.

HOROSKOP: Ali se tvoja karierna pot ujema s tvojim zodikalnim znamenjem? (foto: Unsplash/Bench Accounting) Unsplash/Bench Accounting
14. 10. 2017

1. Vodnar

V srcu si prava humanitarka in največkrat postaviš druge na prvo mesto. Poklici, ki se vežejo na pomoč drugim (socialna delavka, terapevtka, svetovalka), so ti pisani na kožo. Ker si dobra poslušalka in imaš to zmožnost, da drugim na podlagi poslušanega tudi svetuješ, bi uspevala v okolju, kjer bi ljudem pomagala uresničiti njihove cilje in najti notranji mir.

2. Ribi

Tvoja umetniška žilica te vodi že od vsega začetka, zakaj bi se torej ustavila zdaj. Na točki, ko se boš morala odločiti za karierno pot, imej v mislih umetnostno področje, ki je izredno široko (glasbenica, umetnica, aranžerka, slaščičarka, fotografinja, grafična oblikovalka).

3. Oven

Si rojena voditeljica, zato ti poklic, v katerem ne boš mogla biti med vodilnimi, ne bo najbolj ustrezal. S svojo strastjo in odločnostjo bi zagotovo zmogla voditi lasten posel. Rada imaš izzive in čeprav je lastna karierna pot lahko zastrašujoča, si zmožna premagati vse ovire, da dosežeš svoj cilj.

4. Bik

Si zanesljiva in potrpežljiva, dve lastnosti, ki bi ti načeloma pomagali, da bi bila uspešna, v kateremkoli poklicu, ki bi si ga izbrala. Rada pa imaš tudi stabilnost, zato vsaka služba ne bo primerna, ker želiš kariero, ki bo zanesljivo plačevala račune. Izbiraj med poklici, ki nudijo socialno varnost oziroma med poklici, za katere ponujajo veliko delovnih mest.

5. Dvojčka

Na področju kariere se največkrat srečaš z neodločnostjo, saj se boriš z več osebnostnimi lastnostmi: si resna, ampak se kljub temu želiš zabavati. Si samostojna, a pripravljena na komunikacijo. Skratka potrebuješ službo, kjer dnevna rutina ni ves čas enaka (novinarstvo, svetovanje, blogerka).

6. Rak

Imaš izredno empatijo, ki je čudovit del tebe. Ta ti dovoli, da se povežeš z drugimi in zanje tudi skrbiš, kar pomeni, da bi dobro delovala v okolju, kjer lahko izkoristiš svojo skrbno naravo (medicinska sestra, učiteljica, odvetnica). Pri tem moraš le paziti, da boš lahko nadzorovala svojo empatijo, da te ne bo preveč prevzela, ker bi te na področjih, kjer bi se soočala z ovirami in razočaranji, lahko hitro prizadela.

7. Lev

Izražanje čustev in svojega mnenja ti ne predstavlja nobenih težav. Na trenutke znaš sicer biti malo dramatična, kar pa je po eni strani super, ker bi lahko to energijo usmerila v kariero povezano z igranjem ali pisanjem. Z lahkoto bi postala igralka, ker te ni strah biti zvezda predstave, hkrati pa ti trdo delo ni tuje.

8. Devica

Tvoja velika prednost je analiziranje majhnih podrobnosti, ki jih drugi ne opazijo, prav tako si izredno organizirana in praktična, tudi kadar okoli tebe izbruhne kaos. Bila bi super v poklicih, kjer je zaželena izredna natančnost (računovodkinja, menedžerka, zdravnica, inžinirka).

9. Tehtnica

Si 'team player' in znaš delati v skupini, deliti in usklajevati naloge, s svojo diplomatsko naravo pa skrbiš, da stvari tečejo ustaljeno. Ravno zato bi bila odlična odvetnica, sodnica ali mediatorka.

10. Škorpijon

Odlikujejo te lastnosti kot so iznajdljivost in verodostojnost, zaradi česar bi pomislili, da je pravno področje tvoje sanjsko delovno mesto. Na tej karierni poti bi zagotovo bila uspešna, če bi se naučila kontrolirati svoja čustva, ki so sicer čudoviti del človeške narave, vendar morajo pri takem poklicu biti potisnjena v ozadje.

11. Strelec

Svoboda je zate izrednega pomena še posebej zaradi tvoje impulzivne narave. Da bi na svoji karierni poti bila srečna, moraš razmišljati o poklicih, ki so rahlo bolj avanturistični (turistični vodič, novinarka na terenu).

12. Kozorog

Ni vedno lahko sprejeti tvoje čustvene plati še posebej, ker si znana po svoji resni naravi. To sicer deluje v tvoj prid, ker se ljudje lahko osredotočijo na dejstvo, da si praktična, odgovorna osebe, ki bi bila odlična vodja. Zagotovo bi cvetela na področju, kjer bi imela moč odločanja (menedžerka, političarka, lastni posel).

 Vir: Helloggiggles.com

Pripravila: Tamara Bastarda

Preberi še: Lara Komar (Reka ljubezni): Poglej, kaj razkriva njena astrološka karta

Priporočamo tudi: Horoskop: Popoln zaročni prstan za tvoje zodikalno znamenje