Hipnoza za večje in bolj čvrste prsi?

Neki britanski hipnoterapevt trdi, da lahko ženskam s pomočjo hipnoze pomaga do večjih in bolj čvrstih prsi.

12. 10. 2009

Od A do C

Že z močjo lastnega uma?

David Knight, sicer zabavljač in hipnotizer, trdi, da lahko ženskam s pomočjo hipnoze pomaga do dveh številk večjih košaric njihovih nedrčkov. In menda naj bi bilo za tak uspeh dovolj že 12-tedensko poslušanje njegovega CD-ja z avtohipnotičnimi sugestijami.

Uspešnost takšne hipnoterapije naj bi bila po mnenju tistih, ki so metodo že preizkusili, kar 85-odstotna. G. Knight je zdaj v svojo tehniko tako prepričan, da zanjo ponuja garancijo: ‘Če ne deluje, vrnem denar!’

Najprej um, nato telo

In kako naj bi sploh delovala ta terapija?

Hipnotizer pravi:

“Prsi vsake gospe in gospodične, ki poskusi mojo terapijo, najprej zrastejo v njenem umu. Um je tisti, ki jih je ustvaril, zato je prav um tisti, ki jih lahko poveča. To je dejstvo.”

Hm?

BBC ga osmeši

Naj se sliši še tako čudovito, dejstvo je tudi, da so pri BBC-ju prav g. Davida Knighta izpostavili kot eklatanten primer ‘šarlatana’.

Njega in njegovo metodo so predstavili v nedavni dokumentarni oddaji, ki se je ukvarjala s problematiko dejstva, da se v Veliki Britaniji za hipnoterapevta očitno lahko registrira kar vsak, pa če za to ima kakšne kvalifikacije ali pač ne. In da na tem področju zares vlada pravi kaos, je v taisti epizodi dokazal novinar-raziskovalec, ki mu je uspelo kot hipnoterapevta registrirati kar svojega mačka Georga.

No, David Knight se je na svojo 'nečastno' umestitev v oddaji pritožil takole:

“Lahko bi najprej vsaj preizkusili mojo metodo, ne pa da že v naprej kategorično trdijo: ne deluje!”

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri