Havajski obred odpuščanja Ho'oponopono

Ho'ponopono je havajski obred odpuščanja, ki izhaja iz zavedanja enosti in povezanosti vsega na svetu.

Havajski obred odpuščanja Ho'oponopono (foto: shutterstock) shutterstock
6. 4. 2013

Po havajskem izročilu so za uglasitev potrebni le štirje čarobni stavki:

  • Žal mi je.
  • Prosim, odpusti mi.
  • Rada te imam.
  • Hvala ti.

Bi lahko bilo še bolj enostavno?

Za prepir sta potrebna dva

Četudi se prepiraš sama s sabo ali dvomiš vase, in četudi za težave v resnici nisi glavni krivec, postaneš del problema takoj, ko na stanje vzniklega neravnovesja in z njim prepir pristaneš. Tako je zato, ker smo navajeni, da se odzivamo na okoliščine, dogodke in ljudi, ne da bi se pri tem zavedali, da je odločitev o tem, kako se bomo na vse našteto odzvali, naša lastna.

Če pa sami sebe dojemamo kot duhovna bitja, priznavamo enakost vseh živih bitij in lahko v sebi razvijemo lastnosti sočutja, razumevanja in miru.

  • "Šibki ljudje ne znajo odpuščati. Odpuščanje je odlika močnih." - Mahatma Ghandi

Nasprotniki so ljudje kot mi

Če bi analizirala nesoglasja iz svoje preteklosti, bi lahko ugotovila, da so naši nasprotniki, ravno tako kot mi sami, iskali razumevanje. Kadar ljudi sprejmemo z naklonjenostjo, brez pozitivnih ali negativnih ocen, v odnosu do nas ne bodo zavzeli obrambnega položaja.

Pomisli, kolikokrat si se podala v boj ali sprožila odpor zgolj zato, ker si menila, da te drugi ne razumejo. Skrivnost uspeha metode Ho'oponopono se skriva v pogledu od daleč in brez predsodkov.

  • "Vesolje lahko le brez prisotnosti vsakšnih ocen ohranja uglašenost in posledično ponudi nove, nepričakovane rešitve."

V lični drobni knjižici, ki jo boš lahko nosila v mali damski torbici kamorkoli te bo zanesla pot, predstavi Ulrich Emil Dupree obred Ho'oponopono na preprost in vsakomur razumljiv način. Avtor knjižice je hkrati učenec in učitelj duhovnih spoznanj. Intenzivno je proučeval tudi jogo, filozofijo in metafiziko ter med drugim nekaj časa preživel tudi v hindujskem samostanu, kjer se je posvečal študiju hindujskih zapisov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri