Ezoterika Marjetke Zavrl: Od Tibeta do Indije, Hrvaške in Tajske!

39-letna Marjetka Zavrl, nova astro strokovnjakinja, ki bo na vprašanja spletnih uporabnikov odgovarjala v rubriki Ezoterika, javnosti najverjetneje ni povsem neznano ime, saj je že gostovala v nekaterih televizijskih in radijskih kontaktnih oddajah.

Ezoterika Marjetke Zavrl: Od Tibeta do Indije, Hrvaške in Tajske! (foto: shutterstock) shutterstock
4. 10. 2011

Marjetka Zavrl črpa svoje uvide predvsem iz lastne notranje modrosti in intuicije, po potrebi pa se posvetuje tudi s starodavnim I-chingom, tarotom, runami in angelskimi kartami. Dobro je poučena tudi v veščine Tai Chija, katerega vadbo v manjših skupinah tudi vodi, ter energetskega zdravljenja polaganja rok in zdravilstva na daljavo po metodi Barbare Ann Brennan.

O njenih širokih ekspertizah in posebnem, z naravo močno povezanem življenjskem stilu pa smo bolj podrobno spregovorili tudi za rubriko Astro.

V hišici s potokom na robu gozda

Marjetko smo našli prav tam, kjer svoje dneve tudi sicer najpogosteje preživlja: na robu gozda, pred hišico s potokom in velikim travnikom v Lazah pri Dolskem blizu Ljubljane.

"Tukaj živim. Na samem, v precej neokrnjeni naravi. In ker živim dobesedno v naravi, sem z njo zares globoko in močno povezana, kar mi seveda odgovarja. Meni osebno in mojemu stilu življenja," je kar takoj povedala in slikovito nadaljevala:

"Obkrožajo me vsi za dobro življenje potrebni elementi, torej voda – potok je od hiše oddaljen le nekaj metrov, zemlja v obliki velikega travnika s katerim je obdano nosilno zemljišče hiše, zrak z veliko kisika zaradi neposredne bližine gozdov in ogenj – moja kuhinja še vedno premore štedilnik na drva, v katerem gori vso zimo."

Marjetka je v prav tem okolju tudi odraščala, kar jo je do neke mere tudi zaznamovalo (mišljeno v najboljšem mogočem smislu). Dandanes v kakšnem drugačnem okolju niti ne bi znala biti več zares srečna.

Za vsako bolezen 'rožca' raste!

"Že kot deklica sem nabirala razna zelišča, borovnice, gobe, kostanj, maline, gozdne jagode, robide, orehe, lešnike … skratka vse kar raste v naravi in ni potrebno saditi. Moja mama je vedno govorila, da za vsako bolezen 'rožca' raste in me tudi poučila o uporabi le teh. Pri nas doma nikoli ni bilo kupljenih sokov ali kakšne druge kupljene pijače, vedno le voda, čajčki, kompoti in sokovi iz nabranega sadja. Vso zelenjavo smo pridelali doma in najbolj pomembno je bilo, da je zrasla z ljubeznijo. Naša mama je na vrtu in na njivi vedno pela in se pogovarjala z rastlinicami, nas otroke pa vedno spodbujala k temu, da smo z veseljem opravljali vsa mogoča opravila. Skratka živela sem otroštvo in mladost, o katerem današnji otroci lahko le sanjajo. Polno svobode in možnosti lastne ustvarjalnosti."

Marjetka je bila tudi nadvse radoveden otrok.

"O naravi in njenem delovanju sem se prav tako naučila zares veliko. Vem, kaj pomeni človeku stik z naravo, pa tudi od kje izvirajo bolezni današnje dobe, kako se jih zdravi in s čim."

Od Hrvaške do Tibeta!

Marjetko je taista radovednost vodila tudi skozi odraslo življenje.

Po končani srednji šoli za živilskega tehnika, nezadovoljna s tem, kar ji je in bi ji tudi sicer nudila zgolj formalna izobrazba, jo je pot zanesla še globlje v raziskovanje ezoterike. In ker v Sloveniji takrat tovrstnih znanj ni bilo v obilju, se je v iskanju odgovorov na številna vprašanja, ki so se ji porajala, podala po svetu.

"Na Hrvaškem sem se še dodatno izobrazila o zeliščih in se tam tudi prvič srečala z meni zelo ljubim I-chingom (stara kitajska metoda prerokovanja iz kovancev). Ker se v Sloveniji takrat še nihče ni ukvarjal s tem in ni bilo možnosti, da bi si nekako pridobila dodatnih znanj s tega področja, sem se v naslednjih letih še vračala na Hrvaško in se tako poskušala naučiti kar največ. Kasneje, ko mi zgolj poznavanje sistema starodavnih svetovanj I-chinga ni več zadostovalo, sem se podala tudi v Azijo."

V Tibetu, je v nadaljevanju povedala, je tako srečala nekaj zelo dobrih duhovnih učiteljev in odličnih poznavalcev zelišč, od katerih se je zares zelo veliko naučila.

"Med njimi sem spoznala tudi nepalskega princa, v katerega družini je prerokovanje od nekdaj veljalo za čislano tradicijo. Poučil me je o tehnikah branja iz rok, obraza, kretenj človeka, načinu govora, mimiki in še mnogo tega. Najbolj pomemben način, ki sem se ga pri njem naučila, pa je intuitivni uvid ( gledanje z notranjim očesom). Danes verjamem, da je izmed vseh vedeževalskih in svetovalnih tehnik prav notranji uvid najbolj natančen."

Izostritev intuitivnih uvidov se je v tistih letih učila s pomočjo posebnih tehnik meditacije, spoznala pa je tudi, kako ga je mogoče uporabljati, za koga in kdaj:

"Pri Tibetancih je etika zelo pomembna. O svojih klientih ne govorijo in se nasploh ne vtikajo v njihovo energijsko polje, razen seveda, če jih ti za to izrecno ne zaprosijo. Z življenjem med njimi sem se sčasoma tudi sama navzela njihovega načina mišljenja. In ker tudi sama ne maram, da se kdo vtika vame in v moje življenje, razen če seveda tega ne dovolim, mi to niti ni bilo posebno težko."

Ker je do takrat že znala nekaj malega rokovati tudi s kartami, ji je še kako prav prišlo tudi poglabljanje in razširjanje tovrstnih znanj.

"Sčasoma sem ugotovila, da so karte, kovanci, kavna skodelica in vsi pripomočki za prerokovanje le podaljšek notranjega uvida. Vse te pripomočke pa še uporabljam, ko ugotovim, da bo osebo, kateri bi govorila, z notranjim uvidom samo zmedla in prestrašila."

Indija, Nepal in Tajska

Njena raziskovalna pot jo je nato vodila v Indijo, kjer je srečala Sai Babo, pa tudi v Nepal in na Tajsko, kjer je spoznala veliko zelo dobrih učiteljev masaž. Prav tam (čeravno je ta svoja znanja kasneje dopolnjevala tudi doma v Sloveniji) se je izpopolnila tako v klasični kot tajski masaži ter masaži stopal (refleksologiji), ki jo izmed naštetih danes tudi najpogosteje uporablja, saj so na stopalih točke, ki so povezane z vsemi organi.

"Med temi relativno dolgimi potovanji po Aziji sem se izobraževala tudi v Sloveniji in Italiji. Znanje zdravljenja po B. Ann Brennan sem pridobivala na delavnicah, ki jih je nekaj let v Sloveniji prirejal Zvonimir Č. Balon in ker sem imela dobro podlago z znanji tibetanskih menihov, mi je prav njen način zdravljenj zelo odgovarjal.«

Ker ukvarjanje z zdravilstvom od zanj poklicanih zahteva tudi izdatno osebno energijsko higieno, se je pričela ukvarjati še s Tai Chijem. Prav poznavanje veščin njega energijskih in telesnih vadb je še izdatno pripomogel k večjemu učinku zdravljenj, pa tudi njeni siceršnji energijski rasti.

"V tistem času sem obiskovala tudi tečaje in delavnice znane psihoterapevtke Phyllis Krystal, ki dela s simboli, in tudi to vnašala v svoje delo."

In ker je v Slovenijo pred leti prihajal tudi Thomas Keller, ki je pri nas prirejal delavnice in seminarje na temo angelov, je bila Marjetka Zavrl seveda tudi pri njemu redni gost:

"Prav Thomas Keller mi je pokazal, kako imeti in vzdrževati zares dober stik z angelskimi bitji."

Od nekdaj v ezoteriki!

Nič čudnega torej, da je Marjetka Zavrl na eno naših prvih vprašanj – t. j. kdaj se je pričela ukvarjati z ezoteriko – kar nekoliko oklevala. Glede na njeno življenjsko zgodbo bi namreč kaj lahko rekli, da se je z njo in vanjo praktično rodila.

"… res ne vem, kam bi postavila časovne ločnice. Mislim, da se z ezoteriko, tako ali drugače, ukvarjam praktično že celo življenje. Zanimala me je takoj, ko sem se začela zavedati sama sebe in od nekdaj sem nekako vedela, da sem drugačna. To je vedno bilo to, kar me je gnalo v življenju, in kar me še vedno žene."

Nato pa je vendarle dodala:

"Z energijami sem pričela zdraviti pri 28 letih. Do takrat pa sem se tega učila. Pravzaprav se tega še vedno uči. S prerokovanjem pa sem začela že veliko pred tem. Vse to v praksi pravzaprav počnem že dobrih 15 let."

Se torej strinjaš z nami, da bo Marjetka Zavrl glede na vse povedano več kot pravi naslov za vsa tvoja vprašanja? In če ti njeno svetovanje v okviru rubrike Ezoterika na kakršenkoli način ne bo dovolj, jo boš seveda lahko potipkala tudi zasebno, mimo spletnega Cosmopolitana (kontakte poišči spodaj).

Postavi ji vprašanje!

… ali z njo naveži stik!

Marjetka, ki je tudi sicer rada v stiku z ljudmi, se z njimi pogovarja in jim svetuje iz lastnih življenjskih izkušenj, ki jih ne glede na njeno siceršnjo mladost ni malo, od spletnih uporabnic, ki ji bodo v naslednjih mesecih zastavljala vprašanja, pričakuje:

  • za spletni nasvet, uvid ali vedeževanje ji bo zadostovalo že tvoje kratko vprašanje. Na vprašanje ti bo odgovorila tudi brez izdatnih navedb tvojih osebnih podatkov ali siceršnjih detajlov situacije:

"Pri odgovarjanju na vprašanja uporabnic bom skušala biti jasna in natančna, ko (in če) bom videla v sedanjosti in bližnji prihodnosti kaj slabega, pa bom skušala to obrazložiti na kar se da neboleč način."

  • nanjo lahko nasloviš tudi morebitna vprašanja glede zdravja (izdatno ti bo znala pomagati z nasveti iz sveta zdravilnih zelišč), do neke mere pa tudi iz sfere zdravilstva:

"Principe zdravljenj na daljavo sem v preteklosti že uporabljala, predvsem v časih, ko sem imela kontaktne oddaje na televiziji in radiju. Učinki so bili takojšnji, iz prakse pa sem se vendarle naučila, da je pri tovrstnem zdravljenju vendarle potreben nek bolj osebne kontakt, npr. najmanj preko telefona."

Poskusi torej: rubrika Ezoterika!

Kontakti, na katerih lahko tudi mimo spletnega cosma prideš do Marjetke Zavrl:

O njenih prihajajočih delavnicah in seminarjih pa te bomo na tem mestu v prihodnjih dneh in tednih obvestili še pravočasno.