Erika Felicijan - Patsy: Čarobni svet gospodične Patsy

Univerzitetna diplomirana sociologinja bi se iskreno nasmejala, če bi ji kdo pred leti omenil, da bo imela svojo blagovno znamko Patsy. Ideja se je, zanimivo, porodila med njenimi duhovnimi iskanji in poglabljanjem v želje svoje duše.

14. 4. 2012

"Nikoli si nisem predstavljala, da bom redno službo zamenjala s samostojno potjo," nam je zaupala Erika.

"Začela sem meditirati, vpisala sem se v tečaj joge in na eni izmed delavnic smo morali na list papirja nanizati svoje želje, kaj si želimo početi v življenju. In med željami se je med drugim znašla tudi Patsy oziroma želja po izdelavi nakita."

To željo si je uresničila.

"Krivec za mojo ustvarjalno dušo je verjetno tudi moj dedek, Franjo Felicijan, ki je bil čudovit lončar in ga zelo zelo spoštujem," se ga spominja Erika, ki veliko časa preživi v svojem pisanem ateljeju na Vilharjevi ulici v Ljubljani.

"Tam je moj drugi dom. Atelje je poln spominkov in fotografij z mojih potovanj, iz njega se skoraj vedno vije glasna glasba, pisane barve in dobra energija pa pripomorejo k temu, da se tam rojevajo moji Vilički, navihane Patsolinke, Brzletke in še mnogi drugi izdelki. Vsi izdelki so mi zelo ljubi. Imam jih za svoje male prijatelje, zato imajo tudi imena: Vilinčki, Ringlčki, Patsolinke, Brzletke, Koketke ...

Najraje vihtim čopiče in rišem male Patsolinke, navihane rdečelične deklice z dolgimi trepalnicami, ki krasijo broške, uhane, obeske za verižice, prstane ..." je za revijo Lisa zaupala umetnica, ki ne skriva, da je zaljubljena v potovanja, na katerih se navadno tudi rodijo ideje za nove izdelke.

"V Indiji sem dobila navdih za šivanje pisanih Brzletk, v Venezueli se je rodila ideja po Patsolinkah v unikatnih lesenih, ročno izdelanih okvirjih, ki so delo Matica Sajovica. Kmalu bom predstavila kolekcijo sončnih očal Patsy, ki nastajajo v sodelovanju z blagovno znamko Different. Povsod pa je z menoj tudi moj mali fotoaparat, s katerim beležim vsak trenutek, ki mi je ljub."

Kje jo najdeš?

Patsy najhitreje najdeš na Facebook strani Patsy.si, ima tudi spletno stran www.patsy.si. Vsako zadnjo soboto v mesecu pa obišči njo in njeno Žirafo na ARTish festivalu (www.artish.si), ki ga tudi organizirata.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri